21-10-04

De valies

Elke avond nemen mijn treincollega’s en ik ons treintje vanuit Brussel Centraal naar het stationnetje waar Liza (http://liza.skynetblogs.be) ’s morgens vuile manieren op het perron doet.  Nu is er in die trein plaats genoeg… Het begint pas druk te worden vanaf Brussel Noord dus zijn we nooit echt gehaast.

Toch is er altijd eentje die om de een of andere reden blijkbaar gek van angst is dat hij zijn trein gaat missen.  Bijna elke avond ontplooit zich hetzelfde ritueel.

Meestal minder dan een minuut voor de trein het station binnenrijdt duikt hij ineens op vanachter een pilaar.  Ik zie nooit waar hij vandaan komt maar hij is er wel.  Misschien is er in Brussel Centraal wel een doorgang naar een andere wereld zoals in Harry Potter.  Ik zal straks eens met mijne kop tegen ne zuil lopen.

In ieder geval, hij staat dan zenuwachtig rond te draaien met een valies in zijn hand… Jaja, een echte reiskoffer…  Wat daar inzit weten we nog altijd niet maar aan de manier te zien waarop hij spelletjesgewijs andere mensen probeert neer te “valiezen” kan het nooit zwaar zijn. 

Als de trein dan stopt begint hij van links naar rechts te lopen om zo snel mogelijk bij een deur te zijn.  Hierbij druk zwaaiend met zijn valies naar iedereen die iets te dicht in zijn buurt komt.  Hij wurmt zich vrij snel de trein op, zet zijn valies in de gang neer en gaat op zijn plaatsje aan het venster zitten.  Dan pas begint hij terug te kalmeren.

Het treintjesvolk…. een soort apart…13:31 Gepost door P | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Whaaaaahhh!!! Vreselijke vent toch, 'de valies'... hihi. 'k Heb ne keer nen elleboogstoot van hem tussen mijn ribben gekregen. Ouch!!! Enne... vuil manieren da's nog iets anders zenne, of ik vraag me af wat gij daar onder verstaat... Da waren gewoon kleine kusjes (zonder tong :-p !!!) en omhelzinkjes... 'k Vind dat wij ons die ochtend nog goed ingehouden hebben gezien het feit dat we mekaar al ne hele nacht hadden moeten missen... :-D

Gepost door: liza | 21-10-04

hmm what a working place...
vol zuere mensen met vette onderlippen, mensen met vuile manieren, pc's die het niet doen behalve de uwe...
haastige mensenshuwe treinreizigers...
sounds too familiar..
cms

Gepost door: cms | 21-10-04

Van horen zeggen Ik heb al zoiets horen vliegen ja... Het zou best wel eens kunnen dat je dezelfde mensen of problemen ook al eens tegenkomt.
Hoe is het weer hierboven ;-)

Gepost door: Péke | 21-10-04

ook ik Ook ik heb ervaring met de valies. Nu gelukkig niet meer (het voordeel van verhuizen en nen anderen trein). Eigenlijk ben ik nog steeds benieuwd naar de inhoud van de valies van "de valies".

Gepost door: Fille | 22-10-04

De commentaren zijn gesloten.