22-10-04

Gasten

We wonen nu een week samen.  How correctie, bijna twee weken.  Wat vliegt de tijd als je je amuseert.  We wonen dus al efkes samen en straks komen de eerste gasten.  Ze komen hun kas volfretten.  Ze hebben gelijk.  Het zijn eigenlijk niet de eerste gasten.  We hebben al mensen ontvangen.  Allee ja, ontvangen kan misschien verkeerd opgevat worden, ik bedoel dus we hebben al gasten op bezoek gehad.  Maar die hebben nog nooit iets gekregen om te eten.  Een beetje chips en nootjes dat wel, want we zijn wij geen slechte gastheren, maar echt eten heeft nog niemand gehad.  We zijn geen restaurant he.

Dezen avond is het dus zover.  Spannend.

Mensen die bij ons willen komen eten moeten wel eerst een verklaring ondertekenen waarin we afzien van medische kosten  die eventueel nodig zullen zijn.  We kunnen namelijk niet koken.  Allee, ik toch niet.  Een eitje gaat nog.  Diepvrieskost ook.  Maar voor de rest…

De hard werkende partner is voor de moment thuis…  ze moest niet zo hard werken vandaag.  Toch niet op het werk.  Ze ging koken.  Zij kan wel wat koken. Lekker.  Hopelijk raakt het klaar.  Ik heb nu al honger.

 

Het enige probleem gaat het licht zijn.  We huren van oude mensen.  Oude mensen kunnen wel eens  rare opvattingen hebben over kamerindelingen.  Neem nu onze living.  Lang en smal, ideaal voor een eetkamer en de salon en daarachter ligt dan de keuken.  We hebben dus de eetkamer het dichtst aan de keuken gezet.  Logisch toch?  Niet voor oude mensen… Wat zij in gedachten hadden is eerst de eetkamer, de “goei plek” zoals ons bomma zegt,  daarachter de salon en dan de keuken.  Boven de “salonplaats” hangt dan een koepel waardoor licht binnen valt.  ’s Avonds heb je toch niet veel licht nodig als je tv kijkt.  En in de “eetkamerplaats” is nergens een aansluiting om een lamp te hangen.  Allemaal mooi in orde maar wel onnozel.  Onze salon staat eerst, en daarna pas de eetkamer.  We hebben dus geen licht boven ons eettafel als we ’s avonds eten.  Maar we kunnen wel heel goed naar de tv kijken.  Ik zal moeten kijken wat er in mijn bord gebeurt.  Ik ben dan wel geen slechte gastheer,  maar van mijn eten moeten ze afblijven.  ’t Is toch waar zeker.  Of niet?


14:32 Gepost door P | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes met jullie eerste etentje! Ge hebt groot gelijk, van uw eten moeten ze afblijven.
Smakelijk!

Gepost door: lady rosita | 22-10-04

Candlelight dinner Zet wa kaarskes op tafel hè, lekker romantisch zo samen met de gasten :-) en kaarskes gaan sowieso ni samen met elektrisch licht, dus probleem opgelost!

Gepost door: liza | 22-10-04

De commentaren zijn gesloten.