27-10-04

Sukkelaar

De 85 jaar oude Acentus Akuku uit Kenia is de voorbije 65 jaar naar eigen zeggen getrouwd met 130 vrouwen. Om in een polygame relatie iedereen gelukkig te houden, is volgens de man "dictatuur en noeste arbeid" noodzakelijk.

Akuku behoort tot de Keniaanse stam van de Luo, die huwelijken met verschillende vrouwen toestaat. Akuku stapte voor het eerst in het huwelijksbootje in 1939 met Dinah. Het meest recente huwelijk dateert van 1999 en toen was de gelukkige de 20-jarige Auma, aldus een plaatselijke krant.

Belangrijk is volgens Akuku vooral een strikte gezinsplanning: ,,Ik heb met geen enkele echtgenote meer dan vier kinderen", zo klinkt het. In het begin van jaren 80 bouwde hij een school voor zijn kinderen. De eerstgeborene uit elke relatie kreeg een opleiding van Akuku zelf, zodat zij dan de opleiding van hun jongere broertjes en zusjes zouden kunnen betalen.

Akuku mag dan al zelfverklaard Keniaans recordhouder zijn op het vlak van echtgenotes, hij schreef eveneens geschiedenis op het vlak van echtscheidingen. Maar liefst 85 van zijn huwelijken liepen al binnen het jaar op de klippen. Enkele vrouwen wees hij de deur omdat ze ,,ontrouw" waren.
Het Nieuwsblad online
 

 

09:00 Gepost door P | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.