12-11-04

Kleuters

Ik ben gisteren koffiekoeken gaan halen.  De gast was braaf geweest en ik had het beloofd.  En belofte maakt schuld.  Dus, ik ’s morgens vroeg naar de bakker.

Ik was niet alleen.  Blijkbaar hadden nog andere mensen beloftes gedaan.  Iedereen kwam voor koffiekoeken of voor taart.  Ook een jonge dame en een jongetje die vlak na mij kwamen.  Joren en tante Evy zou later blijken. 

Joren was een van die kinderen die van ’s morgens vroeg al enorm wakker zijn.  Zijn mondje stond niet stil van als de deur openging tot ik weer weg ging.  Voor een avondmens als ik een echte nachtmerrie.  Hij ging de hele toonbank af en wees aan tante Evy, door Joren vakkundig samengetrokken tot tantéfy, alles wat hij graag zou opgegeten hebben.  Het kind kon blijkbaar meer eten als de doorsnee sumo-worstelaar.  Toen hij een doos lekstokken zag staan was hij helemaal niet meer te houden.  “Tantéfy, mag ik een lekstok pakken en dan pak ik voor Niels ook één.”  Toen tantéfy opmerkte dat Niels nog veel te klein was om een lekstok te eten kwam de kleine met een schitterende oplossing. “Ik zal eentje meenemen en hem bijhouden tot Niels groter is…  maar als gij echt wilt dat ik Niels zijn lekstok ook opeet zal ik dat wel doen hoor.  Dat wil ik wel voor u doen hoor tantéfy.”  Hij glunderde.  Tantéfy, en de rest van de winkel had moeite om de lach in te houden.  Toch vriendelijk van die jongen.  Zo zichzelf opofferen voor zijn tante.

Toen vond de bakkersvrouw het tijd om tussen te komen.  "Zou je graag een snoepje hebben jongeman?"

Helemaal opgewonden begon hij weer: "Neenee, ik wil... euh, ik wil...ik wil een paaseitje.  Drrrrie paaseitjes." De drrrrie ging gepaard met het demonstratief tonen van vier vingers en een grote glimlach. 

Paaseitjes had de bakkersvrouw niet, die kon hij misschien aan Sint Niklaas vragen.

"Maar die brengt geen paaseitjes zegt mijn mama, dat doen alleen de paasklokken"  De glimlach op zijn gezicht verdween en je kon zo zien dat hij Sint Niklaas zijn gedacht eens ging zeggen de volgende keer dat hij hem zag.

De arme jongen.  Of de arme sint...

 

 


11:24 Gepost door P | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** Kindjes toch...:)

Prettig weekend. xxx

Gepost door: Lonely Angel | 12-11-04

Nog ne kadee met ADHD ?

Sicko

Gepost door: Sicko | 12-11-04

De commentaren zijn gesloten.