27-11-04

De oplossing

His Lordship is zo goed geweest om de oplossing van het raadselke duidelijk te verwoorden.  En hij heeft mij toestemming gegeven om zijn tekstje over te pakken. Dat doe ik dan natuurlijk met veel plezier want zo een wetenschappelijk ingewikkelde wi-kundige uitleg is voor mij te moeilijk om te verwoorden. Zodus, de oplossing van het raadselke met de woorden van lord blotbilski
 

Laten we die vier gasten gemakshalve A (1 minuut), B (2 minuten), C(5 minuten) en D (10 minuten) noemen.

D moet ook aan de overkant geraken. Die 10 minuten hebben we dus hoedanook aan ons ... ellebogen. We kunnen D dan ook best iemand meegeven die ook niet van de rapsten is. Wat dacht U van C? Goed, na 10 minuten zijn C en D aan de overkant.

De zaklamp is nu ook aan de overkant. Aan de overkant, daar ben jij ... zo dichtbij, maar toch mijlenver van mij. Excuseer, ik liet me even meeslepen. Bon, die zaklamp moet natuurlijk terug. Nu gaat niemand zo stom zijn die lamp te laten terugbrengen door D - dat hoop ik tenminste. Zelfs niet door C, want dan zit ge al aan 15 minuten en dan moet C nog eens oversteken, wat uw totaaltijd al op 20 brengt. Noch C, noch D dus. Dan zal het iemand anders moeten zijn, zeker? Dat betekent dus dat er al iemand aan de overkant moet zijn, m.a.w. aan de oversteek van C en D moet een 'beweging' voorafgegaan zijn. Wat zeg ik? Er moeten twee 'bewegingen' aan voorafgegaan zijn. Ah ja, want iemand moet de lamp voor C en D ook teruggebracht hebben.

Wat dacht U bijvoorbeeld van A en B? Dat vergt 2 minuten voor de heenreis en als we de rapste - A dus - met de lamp terugsturen, nog eens 1 minuut voor de terugreis. Daarna sturen we zoals gezegd C en D naar de overkant (10 minuten), wat de totaaltijd al op 13 minuten brengt.

Maar nu zit B nog aan de overkant! We sturen die terug met de lamp (2 minuten), wat de tussentijd op 15 minuten brengt.

Tenslotte maken A en B de oversteek (2 minuten) en de hele operatie is geklaard in 17 minuten.10:28 Gepost door P | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wat een linkske kan doen hé Niet alleen in de top 10 'meeste commentaren', maar ook nog eens in die van de 'belamgrijkste toename aantal bezoekers'.
Dat maakt dan twee Leffes, me dunkt is dat een vriendenprijske.

Gepost door: lord blotbilski | 27-11-04

Deal Twee leffe's en nen Duvel. En brengt dan hare lady ook maar mee. Dan krijgt zij ook Leffe's. Kwestie van geen ruzie in de keet te veroorzaken.

Gepost door: Péke | 27-11-04

Trouwens Als U nog een kieken teveel heeft wil ik dat ook best adopteren. Is't niet voor de tikkeneikes dan zal het voor de muziek zijn.

Gepost door: Péke | 27-11-04

De commentaren zijn gesloten.