10-12-04

Kerstmenu

Koop een eend van ongeveer 1½ à 2 kg.  Twee grote flessen Schotse whisky. Spekreepjes en een fles olijfolie.

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.  De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky, geen water of ijs toevoegen.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glav oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een half uur de oven opedoen om de eend te sjekken oftal broin is.
Brandwaondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovenkant van de linkerand doen.
Nog 2 glaven whisky insjenke.
De nove opedoen nadat et eerste glas leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesjalf op de binnekant van de regte hand doen en deend oprape.
De eend nog is oprape en met de handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hande ontfette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte flazz opvege en deend terug in de hove zette.
De eend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek onder de kas vege.
Nogis opstjaan van de floer oep de stoel kroipe en tochma blijve zitte.
De vjes op de gjond zette.
Uide vjes djinke wande glaze sjijn op of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle.

13:59 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Laat me ook iets over Peke... ik lust datte ook...... de whisky bedoel ik eh...lol

Gepost door: Lizy53 | 10-12-04

hm postje met schimmel op Ik denk dat ik deze al ken van in het vierde middelbaar. Ben nu nog niet echt stokoud, maar da's toch al een tijdje geleden zenne...

Gepost door: liza | 10-12-04

@Liza Wordt whisky niet beter met de jaren...?

Gepost door: Péke | 10-12-04

héeeeee Zo herkenbaar zo kook ik ook, maar dan zonder whisky!

Gepost door: zuchtje | 10-12-04

chef! en dat noemt zich dan chefkok?
hmmmm ik peisn niet dat kik van une vloer zou eten zulle!
niettemin prosit! ge hebt het preicesd van doen heb ik zo een vaag vermoeden

Gepost door: cms | 10-12-04

De commentaren zijn gesloten.