15-12-04

Conditietraining

Reizen met de trein bevordert de persoonlijke conditie.

Mijn treintje vertrekt al jaar en dag op spoor 1 dus naar goede gewoonte loop ik rechtstreeks naar spoor 1.  Nu is jaar en dag misschien lichtjes overdreven want ik werk hier pas een paar maanden en ik weet dus niet waar mijn treintje daarvoor landde.  Maar bon, spoor 1 dus.  Daar staat dan op het bord in grote letters mijn trein aangekondigd.  Dubbel checken nietwaar.  Een mens kan nooit zeker genoeg zijn in het leven.

 

De trein komt het station ingereden… een dubbeldekker…  Nu verschiet ik van niks meer bij de spoorwegen.  En eerlijk gezegd, onze trein rijdt ook al een aantal jaren rond.  Van in 1830 ofzo denk ik.  Dus het zou wel kunnen dat ze die eens moesten vervangen.  Maar toch, met enige achterdocht bleef ik het bordje in de gaten houden waarop nog altijd mijn trein stond aangegeven.

Wat dichter bij de deur gaan staan.  Als ze begint te piepen moet ik immers binnen kunnen springen.  Maar het bordje veranderde ineens… naar Luik-Guillemins.

Op spoor 3 zag ik tegelijkertijd onzen oldtimer binnenrijden…zonder verwittiging.

 

Nu, ik kan u garanderen, in volle avondspits van spoor 1 naar spoor 3 lopen terwijl iedereen van spoor 3, waar een spoorwijziging was doorgegeven naar spoor 1 aan het lopen is, da’s gene kattepis zenne.

De meeste mensen kan je wel vlotjes aan de kant duwen, af en toe mits een beetje hulp van de schouders.  Maar halverwege ben ik er dan eentje tegengekomen die niet wilde bewegen.  Dan verlies je tijd natuurlijk.

Maar vooruit, ik ben er geraakt.  Hoewel zo een treindeur verrassend kan knellen als je er bijna tussenzit.

Goed voor de conditie dus, al dat trappenlopen.  Maar vandaag blijf ik toch bovenaan de trap staan.

 


12:59 Gepost door P | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

goed voor de conditie maar ja... als je light bier drinkt of Heineken, dan zal je conditie wel in orde zijn hé

Gepost door: gilles | 15-12-04

Peke... ik kom hier graag op bezoek maar wat is het moeilijk om hier te geraken... je bent heel moeilijk bereikbaar sinds een dag of 3. Mijn blogje had dezelfde ziekte... ik heb de link van geoloc weg gedaan en iedereen kan terug binnen...:o)

Gepost door: Lizy | 16-12-04

@Lizy Bedankt voor de tip... ik zal dat hier eens rap in orde gaan brengen zie.

Gepost door: Péke | 16-12-04

trein Och,,,ik word momenteel betaald om niet met de trein te rijden,,,,treinrijden zou slecht voor mijn gezondheid zijn

Gepost door: Hoamhead | 17-12-04

De commentaren zijn gesloten.