20-12-04

Oeps, geflitst

Een nieuw initiatief van Renaat Landuyt omdat hij “het moe is dat iedereen commentaar geeft op de nieuwe verkeerswet.  Dokters die zich boven de wet willen stellen, politierechters die menen het beter te weten, …  We moeten er rekening mee houden dat er per dag drie mensen sterven in het verkeer”.

Allemaal goed en wel.  Ik vind dat ook erg dat er dagelijks drie mensen sterven in het verkeer.  Maar dat is geen reden om de boetes te verhogen zodat minder kapitaalkrachtige mensen in de problemen komen en de rijke stinkers eigenlijk nog niks voelen. 

Het zou bijvoorbeeld ook al handig zijn moest er wat meer gecontroleerd worden.  Nu loop je nog altijd evenveel risico om betrapt te worden als vroeger.  Maar het verkeer wordt veiliger want de mensen moeten meer centjes gaan betalen als ze betrapt worden.  Daarbij, meer controles betekent meer geld dat de minister moet uitgeven.  En de minister krijgt, zoals iedereen trouwens, liever geld binnen.

Voor alle duidelijkheid.  Ja, ik rijd vaak te snel en nee, ik ben niet pas geflitst.  Ik heb er geen enkel probleem mee als ik 70 moet rijden.  Maar dan wel op een plaats waar dat nodig is.  Vlaanderen kent een wildgroei van snelheidsbeperkingen.  Een beetje consequente regelgeving zal wel geen kwaad kunnen zeker. 

 

Voor degenen die ook vinden dat de goede oude tijd van paard en kar moet terugkomen…hieronder de link :-D.

www.ikbenvoor.be


12:58 Gepost door P | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Man ik kan er van meespreken Ik ben momenteel een rijverbod aan het uitzitten. 1 ding : witgloeiend kom ik van die mannen bij de politie. Dat geld tot daar nog aan toe en dat je 15 dagen niet mag rijden bon das al zwaarder en efkes slikken maar dan weet je het ook.

Maar dat ze daar verdomme zelf niet weten wat de procedure is om administratief alles in orde te moeten brengen voor dat rijverbod (en ik kan je verzekeren het is de moeite) is een echte schande. Om maar 1 voorbeeld te geven : ik ben gedwongen geweest mij 1 dag verlof te moeten vragen aan mijn baas terwijl ik eigenlijk geen verlof meer had TERWIJL DAT HELEMAAL NIET NODIG WAS. Walgelijk gewoon. Ze spelen met uw broodwinning.

Gepost door: koninkske | 20-12-04

Die alcoholcontroles daar heb ik schrik voor zie.

Gepost door: yapede | 20-12-04

De commentaren zijn gesloten.