25-01-05

Rijden in de sneeuw

Ik rij graag door de sneeuw.  Zeker als hij pas ligt is het leuk om, natuurlijk op een rustig tempo, door het witte landschap te rijden.  Ik wandel nog liever in de sneeuw maar omdat ik zo ongeveer een uur eerder zou moeten opstaan om op tijd te voet aan het station te raken verkies ik te rijden met de auto.  Tien voor zes is al vroeg genoeg dankuwelmerci.  Ik had misschien beter verlof genomen vandaag, een beetje in de sneeuw gaan spelen.  Jaja, u hoort het goed, sneeuw brengt het kind in mij boven.  Heel moeilijk is dat niet want dat kind is nooit ver weg maar bon.

Maar ja, ik heb nu eenmaal geen verlof genomen dus ik moest er met de auto door.  Maar dat doe ik graag, dat zei ik al.  Er zijn maar twee dingen die ik wat minder vind aan de sneeuw.  Het eerste is het  feit dat sneeuw wel mooi is als hij pas ligt, maar als er een paar auto’s langsgereden hebben is het zo een grijze drab die niet veel meer met sneeuw te maken heeft.  Het lijkt nog het meest op een verwarmde en ineengestuikte frisko… maar dan eentje met een grijze grondstof.

Het tweede feit wat me stoort is dat er mensen zijn die, van het moment dat er een vlok sneeuw valt 10 per uur gaan rijden en elke keer als ze iets zien bewegen voor zich keihard op de rem gaan staan en aan hun stuur beginnen rukken en dan nog trots zijn over hun stuurmanskunst als ze de wagen op de baan kunnen houden.  Laat één ding duidelijk zijn… als je niet zo stom reageert en gewoon van die rem blijft als het niet nodig is heb je ook geen stuurmanskunst nodig. 

En als die mevrouw van deze morgen dit leest… ook als er sneeuw op straat ligt mag je niet in het midden van de steenweg rijden en tegenliggers de berm in duwen en als u bijna ingehaald wordt door mensen die op de stoep wandelen kan u beter met hen meegaan en uw fordje aan de kant zetten.  En blijf vooral uit mijn buurt de volgende keer dat het sneeuwt.


13:07 Gepost door P | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

amai hier ligt veel sneeuw ...
*begint alvast een sneeuwman te maken en wacht op hulp ...*

Gepost door: dinges | 25-01-05

idd rijden in de sneeuw met gewone banden gaat goed (alle zefls met bredere met goed relief en patroon) tot je remt en aan je stuur begint te rukken...
maar ik rij toch niet graag in de sneeuw hoor, zelfs met mijn sportbanden glij ik weg.
mss moet ik eens rallyrijden met sneeuwbanden of ketingen...mss zal dat echt een kick geven...
nu rij ik ook maar traag, kweiste van mijn autootje niet te veel te deuken...lol

ps: de steak met pepersaus was lekker! morgen de loempia!

Gepost door: Lord CMS | 25-01-05

@dinges wacht ik kom.

Gepost door: Péke | 25-01-05

Ik rij gewoon niet in de sneeuw... ik ben zo bang om te gaan glijden of zo... Voor deze dagen is het openbaar vervoer uitgevonden, zeker... :D

Gepost door: steffie | 25-01-05

Dikke fun Ge wacht tot het sneeuwt. En dan wacht je tot het een goe stuk in de nacht is. Dan zoek je een groot asfaltterrein. En dan laat ge u ne keer goe gaan. Mij nog nooit zo geamuseerd mee mijne wagen als toen. Samen met ne maat gekeken wie er het meeste toerkes rond zijn as kon doen :o) En nee buiten een sierschijf is er nix beschadigd :)
Ook plezant is as ge dat doet op het terrein van de scouts. Bij voorkeur in de sneeuw of ast goe modderig ligt. Die ogen van dendiejen van de carwash zijn goddelijk. *gniffel gniffel*

Gepost door: koninkske | 25-01-05

. Ik ben zonen "10-per-uur-bij-het-eerste-sneeuwvlokje-rijdert". Bedankt voor 't advies; hopelijk kom je me nooit tegen. =o)

Gepost door: Coltrui | 25-01-05

Naar Brussel rijden... ... op een autostrade waar er niet gestrooid is, is nog erger! En als er dan terwijl ge daar staat aan te schuiven twee strooiwagens na mekaar passeren over de pechstrook en niet de weg maar heel uwe auto onder gooien is ook geen pretje! :-)

Gepost door: moi | 25-01-05

@Moi Uwen auto? :-)
Strooiwagens zijn een dikke pest. Al dat zout op uw carrosserie, dat kan niet gezond zijn. Ik wijk ook altijd een beetje van de lijn af als ik kan.

Gepost door: Péke | 25-01-05

voila da sneeuwmanneke is af. Thx, Peke voor je hulp!
Hierse, vang, een sneeuwbal ;)

Gepost door: dinges | 25-01-05

Niet MIJN auto ... ... maar moeke's auto :-) maar dus wel de auto waar ik mee aan het rijden was :-)

Gepost door: moi | 25-01-05

het was idd leuk de eerste 25km was er geen millimeter gestrooid vanmorgen... en die 10kmblabla rijders ben 'k ook tegengekomen, en rustig voorbijgereden... en tegen antwerpen aan was er gewoon geen sprake van sneeuw...

Gepost door: G | 25-01-05

Ik ben twee maal gaan glijden met mijn pa zijnen auto! DE MAX! alhoewel, den eersten keer moest ik echt wel stoppen, want er kwam nen auto af en ik was verplicht om te stoppen. Maar nu ik er aan denk DE MAX!

Gepost door: Dafke | 25-01-05

ik zal rap wat zon doormailen das plezanter en dan heb je geen zout nodig :-)

Gepost door: willy | 25-01-05

De commentaren zijn gesloten.