02-02-05

Religie

Godsdienstige dingen zijn niet echt aan mij besteed. 

De paus ligt in het ziekenhuis zegt u?  Pffft, je m’en fou.  Hij ligt daar waarschijnlijk veiliger dan in zijn badkamer.  Pas op, ik hoop niet dat hij sterft ofzo.  Ik heb persoonlijk niets tegen die man, het laat me gewoon koud.  Ik loop niet hysterisch rond met een paternoster in mijn handen terwijl ik als een kwezel op speed 655 weesgegroetjes en 210 onze vaders loop te bidden voor het zieleheil van onze herder op aarde.  De man zal genezen als zijn lichaam en de dokters dat toelaten.  Anders niet.

Naar de kerk gaan?  Yeah right.  Er zijn leukere dingen om je zondagmorgen door te brengen dacht ik zo.  In mijn bed bv.  En daarbij, van pastoors heb ik nooit veel moeten hebben.  Niet dat ik vroeger bepoteld ben geweest door zo een man in een vrouwenkleren maar ze hebben iets hautain over zich.  Een gemaakte devootheid.  Staan daar een beetje te leuteren over het goede en de hemel en willen liefst zo snel mogelijk terug op hun huishoudster gaan zitten.  Geef toe, een mens is niet gemaakt voor het celibaat.

 

Godsdiensten hebben veel gebruiken en veel regels in hun boeken staan.  En het is dankzij die regels en het feit dat sommige mensen die zaken veel te letterlijk pakken dat er eeuwen lang oorlogen gevoerd worden.  Het lijkt me dus beter om een deel van die dingen af te schaffen.

En nochtans, sommige gebruiken mogen niet verloren gaan.  Neem nu lichtmis…  Blijkbaar is het vandaag lichtmis.  En zo’t schijnt horen daar pannekoeken bij.  Dát vind ik nu wél een goed gebruik zie.  Dat mogen ze niet afschaffen.  En dus staan er deze avond lekkere warme pannenkoeken te wachten op mij.  Hmm, ik hoop dat er een paar kruidkoeken bij zitten ook.  Heeft u dat al gegeten?  Groene pannenkoeken.  Lekker.  Een streekgerecht.  Echt de moeite.  En daarna een glas gilde…

 

En nu moet ik mij haasten, ik heb hier nog een bouleke de berlin staan dat al een tijdje aan het roepen is.  Ik heb hier al een paar meppen moeten uitdelen aan handen die stiekem naar mijn berlinerke gekropen kwamen en de situatie begint toch een beetje gevaarlijk te worden. 

 

Smakelijk.


13:14 Gepost door P | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ge hebt verdekke nog gelijk ook! 't Is vandaag pannekoekendag! Tiens, als men nu 'lichtmis' eens zou vervangen door 'pannekoekendag'? Dat klinkt niet alleen smakelijker, het is ook nog neutraler.
Laat het U smaken, ik ga ook eten.

Gepost door: lord blotbilski | 02-02-05

Pannenkoeken Heb je al space pannenkoeken geprobeerd?

Gepost door: cindy | 02-02-05

Katholiek zijn .. is niet leuk. Je houdt er alleen maar veel schuldgevoelens aan over. Van de paus lig ik ook niet wakker en 'k zou er niks op tegen hebben als er geen meer komt na hem. De wereld zou inderdaad beter varen indien mensen wat soepeler in hun ideeën werden he?

Bedankt voor de verwijzing trouwens, tof van je.

Foxy x

Gepost door: Foxy | 02-02-05

Awel, hé da vind ik dus ni eerlijk, hé! Mijn ouders zijn zo gelovig, ma ze doen dan wel ni mee aan de tradities... :s

Gepost door: Steffie | 02-02-05

Pannenkoekendag? Aha, dat ga ik mijn pannenkoekenmonster moeten vertellen!

Gepost door: Lientje | 02-02-05

Mmm Pannekoeken. Heb je der nog over?

Gepost door: lena | 02-02-05

De zondagmorgen met oma naar de kerk brrrrrrr (maar mijn oma is wel een megalieve)

Gepost door: Dafke | 02-02-05

De commentaren zijn gesloten.