21-02-05

Vrijdagavond

"Moette gij niks over gisteren schrijven?  Ik daag u uit!!"  dixit Liza in de reacties op mijn postje van zaterdag.

Zo moeten ze dus niet beginnen he.  Ten eerste is gisteren ondertussen al lang niet meer gisteren maar de dag voor eergisteren.  Ten tweede, ik weet niet hoe het komt maar ik kan blijkbaar in het weekend niet bloggen.  Allee, toch geen tekstjes schrijven.  En vandemorgen is mijn collega hier al om tien voor negen aangekomen dus heb ik ook weer niets kunnen schrijven over de dag voor eergisteren.  En ten derde... dat was allemaal zo speciaal niet zenne, de dag voor eergisteren.

Maar Liza daagt mij uit... en daar kan ik niet tegen he... tegen uitdagen...  Als ze mij uitdagen dan schiet ik in gang.  Dat gaat vonken geven daar in Guantanamo Bay tussen de moslimstrijders van Al-Qaeda die in opdracht van de regering Bush, Rumsfeld, Rice en weet ik wie nog worden vernederd door Amerikaanse soldaten. (Als ze mij nu nog niet komen halen dan zal ik het de volgende keer in het Engels moeten zeggen denk ik.)

In ieder geval.  De dag voor eergisteren, ofte vrijdagavond voor 't gemak, zijn ondergetekende, zijn hardwerkende wederhelft en Liza en vriend en nog een paar mensen naar een comedynight geweest in 't stad (niet antwerpen, een andere stad.  Inderdaad beste Antwerpenaar, er zijn nog steden)

Stef Van Poucke leuterde de boel aan elkaar en er waren stand-ups van Sven Eeckman, Joost Vandecasteele, Nigel Williams en Bert Kruismans (en dat voor maar zeven euro astemblieft, waar vind je dat nog in Antwerpen city)

Sven Eeckman, daar sluit ik mij bij aan Liza, was de minste van de hoop.  Veel mopjes kende ik al en het was allemaal nogal geforceerd. 

Joost Vandecasteele, een dikke Brusselaar met een te korte T-shirt was stukken beter.  Hij gaf onder andere een oplossing voor het maken van een betere wereld.  Als al die bejaarden die toch maar op de dood zitten te wachten nu eens tien kilo semtex (weer een goed woordje voor de FBI of de CIA) in hun sjakosj steken en zelfmoordterrorist spelen bij mensen als Felice dan wordt de wereld een stuk beter voor onze kinderen en hun kinderen en hun kinderen en daarna moet het stoppen. (Heeft u hem?)

Nigel Williams… ik ga eerlijk zijn, daar moest ik niet veel van hebben.  Ik had diene mens al een paar keer op de radio of op tv gezien of gehoord en ik vond hem eigenlijk niet zo grappig.  Maar de dag voor eergisteren, ofte vrijdagavond voor het gemak, was hij schitterend en zelfs beter dan Bert Kruismans, waarvan ik toch wel vrij veel verwachtte.  Ik weet natuurlijk ook wel waarom.  Als je op tv of op de radio je ding mag doen, mag je niet lachen met vreemdelingen, met dode bejaarden of met sexueel getinte dingen.  En als er nu een ding is waar die mensen mee lachen dan is het dus met sexueel getinte vreemde bejaarden.  In de media mag je alleen lachen met het koningshuis als je Geert Hoste mag geloven (Dat zijn nochtans ook vreemdelingen en daar lopen dode bejaarden nog met een zware dotatie rond nietwaar koningin Fabi). 

Bert Kruismans zijn act liep wel nog een beetje achter.  Een stand-up over Big Brother en Betty is eigenlijk al een beetje achterhaald.  Maar bon, ’t was toch nog grappig.

Al bij al een geslaagde avond.  Ik heb Liza rechts en V’ke, een van mijn soulmatekes (ja, ik heb er twee, mag het), links toch goed zien lachen.  En zelf lag ik ook wel een aantal keer strike.  Eind april een nieuwe comedy night… ik ben eens curieus.

 

Voila, ik had het gezegd, heel speciaal was het toch niet of wel?  Daarbij, al die vetzakskes zoeken nog altijd achter Geena Lisa haar geverfde troeven volgens nedstat dus ik denk niet dat er veel geïnteresseerd gaan zijn in dikke Brusselaars met een te korte T-shirt.  Maar ik ben toch in gang geschoten.


13:12 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

*** 't Is maar wat ge d'er van maakt natuurlijk...

:-D

Gepost door: liza | 21-02-05

Meaning U bedoelt?

Gepost door: Péke | 21-02-05

in gent...... is er ook zo'n vereniging die iedere dinsdag stand up comedy heeft. Tis miskien van tzelfste. Allez kben weer bijgelezen.

Gepost door: koninkske | 21-02-05

pfffffffffffff Wilt ge nu echt dat ik me moe maak,,,,zo'n lange teksten jong

Gepost door: Hoamhead | 21-02-05

Ik vraag mij zo af konde niet meer boeken om deze zomer met vakantie naar cuba te gaan? :-p Nu KILL BLUSH!!!!! (moet bijna voldoende zijn dacht ik zo *lol*)

En koninkske in Gent noemen ze dat de Lunatics ;-)

Gepost door: Dafke | 21-02-05

wanneer in april? Péke, wanneer in april zijn ze ter? Mailtje naar 't werk aub ;-)

Gepost door: G. | 21-02-05

andere stad is gent??? :D

Gepost door: steffie | 21-02-05

comedynight foei foei, zo afgeven op Nigel en Sven. Nu ik moet zeggen, Sven vond ik ook maar niks maar Nigel daarentegen was toch geweldig?! Alléz komaan!
Voor alle duidelijkheid beste lezers, de comedynight was in Diest in the Ballroom (op de grote markt naast de Nicky's), en 30 april is er weer een. Deze keer met Wim Helsen (absurd!) en Alex Agnew en Seppe Toremans. Komt dat zien!! En voor amper 8 €urokes deze keer. Wel heel snel zijn want het is rap uitverkocht!

Gepost door: daar in Diest | 11-04-05

De commentaren zijn gesloten.