10-03-05

Carnaval in Halle

Zondag zijn de hardwerkende wederhelft en ikzelf naar Halle geweest.  De stad van commissaris Witse en Dimi.  Naar de stoet gaan kijken.  De schoonouders kennen daar mensen en gaan elk jaar eens piepen.  En dit jaar zijn we weer eens meegeweest.  Halle heeft een serieuze stoet.  Deed me denken aan Keulen vorig jaar.  Nooit meer.  Zes uur recht  staan in de bijtende kou.  Omgeven door agenten, indianen en matrozen, en een bende Duitse marginalen om de gaten te vullen.  (Mijn excuses voor de dubbele bodem.)  Verkeerde buurt uitgekozen waarschijnlijk.  Ik weet in ieder geval waarom het daar “Rosenmontag” heet.  We hebben daar in ieder geval niet veel kunnen “vangen”.  Die  gasten hadden blijkbaar al lang niet meer gegeten want elk zakje chips of reepje chocolade werd verscheurd vooraleer het de grond raakte.  In hun poging zoveel mogelijk te pakken te krijgen werd het bier in hun flesjes kwistig in het rond gestrooid.  Heineken dan nog… brrrr.

In ieder geval, in Halle was het iets beschaafder.  Of stonden we in een beschaafderdere (!) buurt.  In ieder geval, het was koud in Halle.  En dat was perfect te zien aan de twee schitterende koninkskes op de foto.  Zij stonden eerst trots mee te dansen met de rest van hun familie, maar naarmate de stoet vorderde werd er steeds minder bewogen en begon de rechtse meer op de paus dan op een koning te lijken.  Iets na deze foto hing die rechtse dan ook helemaal halfstok en lag rustig te maffen terwijl papa zijn best deed om toch nog iets te vangen.  Waarom doen ze die Carnavalstoeten niet in de zomer?  Als het lekker warm is en mijn tenen niet afvriezen.  Dat vraag ik mij nu af zie….daar ga ik mijn hoofd eens over breken.

Of toch maar niet.


08:26 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Zomercarnaval bestaat hoor...:o)) In Rotterdam en is een prachtige stoet!! Is altijd ergens 2de helft van juli..:o) Ambiance verzekerd!!

Gepost door: Lizy | 10-03-05

aliens Zeg dieje foto is geld waard jong. Gulle pakt wazig op de papier!!! Jaja aliens vermomde als mens zeker en die dinges mee under kroontje op da zijn da huisdierkes van die aliens. *grijns*

Gepost door: koninkske | 10-03-05

ind e zomer pufte u weer dood van de warmte.

Gepost door: zuchtje | 10-03-05

MMMMMMMMMMMMmmmmmmmmm Dimi *rrrrrr*

Gepost door: Talia | 15-03-05

De zolderkamer. Ik heb je boek "de zolderkamer" gelezen en ik vindt het een zeer goed boek.
Vriendelijke groet, Mohamed!

Gepost door: Johnny | 08-01-07

Talia, houdt u bakkes Talia, HOUD U BAKKES
vriendelijke groet, Mohamed!

Gepost door: Mohamed! | 08-01-07

De commentaren zijn gesloten.