19-03-05

Nekkanacht het vervolg

Het grootste probleem om op tijd op de Nekkanacht te komen, is de Antwerpse politie.  Je staat tientallen minuten lang aan te schuiven aan de juiste kant van de afrit omdat je aan het volgende licht naar rechts moet, naar de slachthuislaan, en dan doen die mannen teken dat je op het andere baanvak moet invoegen.  Dat gaat dan gepaard met heftig gezwaai van een lichtgevende oranje worst en een demonische blik.  Péke zet zich dus maar snel links en wurmt zich daarna naar rechts.  Da’s wat ik doe.  Ik raak waar ik wil raken en ik laat me niet afschrikken door blonde dellen in polo’s of bruine macho’s in mercedessen.  Toeter maar… I don’t care.

Nekkanacht zelf werd ingezet door een verbazend lenige Herman Van Veen.  Ik had ergens verwacht dat hij in een rolstoel zou optreden maar blijkbaar is die man nog maar 60 en verdomd lenig en fysiek in orde.  Onbekende liedjes werden afgewisseld met bekendere, af en toe een beetje vervormd om een politiek statement te maken en dat vond ik wat spijtig.  Herman werd opgevolgd door Willem Vermandere die maar twee dingen mocht doen en dan van het podium werd gegooid door Daniel Lohues een gecastreerde poedel uit Drenthe.  Niets verstond ik van dat gastje.  Hij brulde wat in zijn microfoon en verklaarde daarna met zijn nasale stem dat hij uit het noorden van Nederland kwam…hij was beter daar gebleven.

 

Kommil Foo vond ik heel goed, zij zongen niet gewoon een liedje maar verwerkten daar een heel verhaal in.  Muzikaal gezien is dat geen hitmaterie natuurlijk maar qua amusementswaarde was het fantastisch.  Als ze nog eens ergens toeren gaan we kijken.

De kinderkoren die daarna opkwamen zagen er van onze positie (gele zone, blok 222 bovenaan, op grote afstand dus) uit als een enorme massa M&M’s die ineens het podium in beslag nam om drie keer Kyrie Eleyison te zingen en daarna terug af te gaan.  Ocharme de dutskes.

 

Na de pauze vond ik de dame uit Zuid-Afrika, Karin Hougaard maar niks, Eva De Roovere en Gerry De Mol matig, Paul Van Vliet slijmde met “Vlaanderen” maar was wel goed en Herman Finkers had niet zo een mooie stem als zijn naamgenootje Van Veen maar was inventief in het vinden van teksten.  Finkers was duidelijk meer een cabaretier en dat was te horen.  Hermans dochters mochten ook nog even opdraven om papaatje te bewierroken.

 

Al bij al dus een leuke avond maar het had iets minder lang mogen duren.  Sarie Marijs en de Drentse poedel hadden er tussen uit gemogen en dan was het waarschijnlijk beter geweest.  Af en toe een up-tempo nummer had ook niet misstaan want de helft van de mensen in mijn omgeving lag te maffen tegen dat het voorbij was.  Nekkanacht, volgend jaar misschien weer.

 


12:04 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

eet smakelijk .

Gepost door: Dafke | 19-03-05

smakelijken eet.. met mate'n) :-) we 8

Gepost door: willy | 19-03-05

ik was er ook. Die 'dankjewel voor de zon' vond ik afschuwelijk!! Inderdaad, hij was daar beter gebleven. Herman zelf vond ik echter wel fantastisch. Zeer mooie stem. Maar het hadden iets minder gasten mogen zijn. Kommilfoo vond ik wel goed, love them :)

Gepost door: lena | 19-03-05

hier zie een dafalganneke goe dvoor d pijn en tegen hollanders :-)

Gepost door: willy | 19-03-05

die Antwerpse politie is echt wel ni te doen... :s

Gepost door: steffie | 19-03-05

mijn revie!w online!!! ik heb ook mijn menign gespuied, net als mijn gezelschap, althans een deel ervan...
die gecasteerde poedel vondik eignel ijk nog iets hebben...
maar goed ja M&M's idd...
en ja 'twas niet meteen de meest swingende nekkanacht, twee jaar terug met de kreuners rockte het wel, maar 'tprobleme was dan het te gemakkelijk succesgehalte...
ik heb het liever wat ecclectischer...ben ik nu elitair? *zwaait dreigend met zijn ondertussen botgehakt slagzwaard*
euhm...ik heb geen alst van de flikken geha,d zelfs niet toen ik zoals gewoonlijk door het rood aan het stappen was :p
blonde dellen in polo's, ik deuw mijne neus in hun smeuiig reetje (insider! voor die outsiders)...(de neus van mijn auto wel te verstaan)

Gepost door: Lord CMS | 20-03-05

De commentaren zijn gesloten.