21-03-05

Lente

Het is weer lente.  De lieve vogeltjes maken me ’s morgens wakker met hun opgewekte deuntjes.  Het zonnetje doet hard haar best om de koude te verdrijven en het is al licht als ik thuis vertrek naar het station.  Het is buiten nog niet echt warm maar het is toch al mogelijk om zonder jas wat rond te lopen. 

 

Hoog tijd dus om eindelijk nog eens de Pé-mobiel (niet de playmobiel nee) aan een grondige opknapbeurt te onderwerpen.  Zondag rustdag telt niet voor mij.  Ik vertik het om alles op zaterdag te doen omdat de here God niet wilt dat wij op zondag werken.  Daarbij, wie zegt dat hij dat zo wil.  Ik veeg daar faliekant mijn voeten aan.  Wat de oudere generatie ook zegt.   

 

Wassen dus.  Eerst de binnenkant want dat was al geleden van augustus vorig jaar.  Ik weet het, het is verschrikkelijk, maar ik hou mijn autooke redelijk proper dus ik ben geen ongediertenkoninkrijk tegengekomen op restjes sandwich ofzo.   Eens de papiertjes verdwenen waren, de vloeren gestofzuigd, de zetels opgeblonken, het dashboard ontstoft en zelfs de ramen met Mr Proper onder handen genomen waren zag hij er weer goed uit.  Daarna naar de carwash om ook de buitenkant nog eens grondig te kuisen en op te blinken…  Weer een paar krassen meer ontdekt.  Om de een of de andere reden hebben die pipo’s met hun fietsjes en andere lakdodende middelen het allemaal op mijn sukkeltje gemunt ocharme.  Maar enfin, hij was toch weer proper en het grootste deel zag er dus weer goed uit.  Als het nog wat warmer is zal ik hem nog wel eens insmeren…

 

En dan, weer thuis, terwijl ik goedkeurend mijn werk sta te bewonderen komt een van die lieve vogeltjes met hun opgewekte deuntjes van ‘s morgens overgevlogen en dropt een grote, witte vlek recht in het midden van mijn motorkap.

 

Altijd pech hebben hè.  Maar in de lente zoek ik overal het positieve in.  Stel u maar eens voor dat er koeien door de lucht vlogen. 


09:36 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Zeg you lucky bastard straks groeit er een boompke op uw kapooke (jaja whatever). Dus wees dankbaar voor dit kunstwerk!

Gepost door: Dafke | 21-03-05

da's mijnen auto begot.... en 't is nog waar ook.....zelfde kleur...zelfde merk.....zelfde type....echt hoor......en ik maar zoeken.....goede morgen péke....maar ze hebben er een andere plaat opgeplakt.....

Gepost door: pepino | 21-03-05

Waar... ...mag ik volgende zondag mijn auto komen zetten? ;-)

Gepost door: Spikkie | 21-03-05

bij ons was het anders wel grappig zicht de mama, de papa en de dochter stonden alledrie achter elkaar hun auto te wassen... Waarna er wel deftig ruzie was om de stofzuiger... ;o)

Gepost door: steffie | 21-03-05

als de koeien door de lucht vliegen.. boer pas op je hoed

Gepost door: willy | 21-03-05

Redbulleke drinken.. ..en het duifke een laken van eigen broek geven (of hoe zegt ge dat?)

Gepost door: Tinkerbell | 21-03-05

De commentaren zijn gesloten.