25-03-05

Maastricht

Hej. Hoi. Hallo. Hai. Yow. Yep. Dahag. Hoe gaatie…  Winkelen in Maastricht.  Da’s dus echt een kakafonie van kleine vriendelijke begroetingen.  Elke winkel waar je binnenkomt is gevuld met een massa personeel, soms zelfs meer personeel dan klanten.  En overal hoor je dezelfde woordjes. 

 

Er liggen ook overal paaseitjes voor de klanten.  Toegegeven, ze liggen er vooral voor de mannelijke klanten.  De vrouwelijke klanten vermijden angstvallig al die chocolade omdat ze anders niet meer in die mooie broek kunnen die ze net gepast hebben.  De vermoeide mannen die met hun tong op hun tenen achter vrouwlief aanstrompelen vallen gretig aan omdat ze toch niets anders te doen hebben.  En overal staat drinken aan de kant, maar niemand drinkt.  Angst om te moeten betalen waarschijnlijk. 

 

Hier en daar staan een paar stoelen waar diezelfde vermoeide mannen van daarnet om vechten.  Tevergeefs, want als ze eindelijk zitten komt van uit de kleedkamers een vrolijk “Gert-Jan, kan je even een groter maatje voor me halen?!”  De volgende man neemt de plaats in van de zuchtende Gert-Jan.  Jaja, winkelen met het vrouwtje kan enorm vermoeiend zijn.  Ook in Maastricht.

 

Maar serieus nu.  Iedereen lacht wel met Nederlanders…  Enfin, veel Belgen toch.  En er is toch altijd die onderlinge spanning tussen Belgen en Nederlanders.  Excuseer, tussen Vlamingen en Nederlanders, de Walen kan het allemaal niet schelen, zolang ze maar van iemand geld kunnen afluizen.  Maar ik vind die Nederlandse openheid toch wel iets hebben.  Als je hier de weg blokkeert wordt je ofwel door een handtas ofwel door een schouder gecombineerd met een kont uit de weg gekatapulteerd.  Als het meezit krijg je een norse “Pardon” naar het hoofd geslingerd.   In Maastricht leggen ze heel vriendelijk een hand op je schouder en je weet onmiddellijk dat je even aan de kant moet gaan.  En waar in België wordt je zo vriendelijk begroet als je een kledingwinkel binnenloopt?  Toch niet waar ik woon, en zeker niet in Brussel.  Nee, ik vind de Nederlanders vriendelijke mensen.  Als ze niet dronken zijn, en als er geen kèrevèn in de buurt is…

 

En nu moet ik dringend eens werk gaan maken van die kuitenfoto die Tinkerbell me doorgestuurd heeft.  Nu staat er nog wat spanning op van het vele rondlopen tussen de vriendelijke maar o zo onverstaanbare Maastrichtenaars.

Btw, Tink, ik ben in uw buurt geweest maar ik heb geen black chariot of fire gezien.


19:18 Gepost door P | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Je zult er ook wel van alle soorten hebben die Nederlanders bedoel ik dan. Een prettig weekend hoor.

Gepost door: yapede | 25-03-05

Dat zal ook wel Péke Ik zat ook meer aan de kant van Weert, werken hè!
Maar je hebt gelijk! Ik denk net hetzelfde over Maastricht! Ze zijn er echt veel vriendelijker, allemaal! Zeker de verkoopsters en verkopers ja.
En je vindt er mij ook regelmatig terug.
En nog een tip, Maastricht ook een heel gezellige en mooie stad om te wandelen. En tof om uit te gaan. (Zolang de hollanders idd nuchter blijven)

Gepost door: Tinkerbell | 25-03-05

jah! idd wij willen peke's kuiten zien :p
enne btw ik heb wel liever dt de dames "grrr" zeggen tegen mijn kuiten dan gij :p

Gepost door: Lord CMS | 26-03-05

Shop till you drop je hebt het shoppingnamiddagje overleefd. :)

nu niet vergeten je mandje buiten te zetten dat de paashaas
je nie vergeet. ;-)

Gepost door: Lara Jones | 26-03-05

De commentaren zijn gesloten.