28-03-05

Wielerterrorisme

De zon verdrijft langzaam de donkere natte wolken.  De temperatuur komt stilletjes terug van een dieptepunt en dat is het signaal voor al die would-be Lance Armstrongers die er met hun fietsje op uittrekken in felgekleurde bloesjes.  Gesponsord door Frituur Dikke Zulma of Cafe Tournee Generale nemen ze de hun zelf toegeëigende plaats in op de Vlaamse wegen.  Liefst in het midden van de weg, vlak naast een perfect gelegd fietspad waarop ze makkelijk met twee naast elkaar kunnen rijden.  Maar dat gebruiken ze natuurlijk niet want daar zijn deze getrainde bierbuiken niet voor gemaakt.  Zij gaan “snel” en op het fietspad worden ze gestoord door oude mensen die niet goed meer horen of kleine kindjes die niet snel genoeg reageren als de locomotief die ze vormen aangestormd komt.  Dus rijden ze maar op straat. 

En wee degene die hun durft storen tijdens het uitoefenen van hun hobby.  Wee degene die durft protesteren als ze hun in veel te kleine broekjes gewrongen konten uit het zadel heffen om de zoveelste provinciebaan zonder kijken te kruisen.  Mama heeft me altijd geleerd van eerst links en daarna rechts te kijken als ik een straat moet oversteken.  Mama coureur deed dat blijkbaar niet.  En zo kan het gebeuren dat je als nietsvermoedend automobilist opeens omgeven bent door een groep uitgelaten terroristen met gewaxte benen die langs alle kanten schreeuwen dat je een onverantwoord chauffeur bent en dat je hen bijna geraakt had.  Ze mogen verdomme blij zijn dat hun fietsen zo een blutsen en krassen in mijne lak maken… ik zou ze nogal raken anders. 

 

Maar voor ik hier gebrandmerkt wordt als een roekeloze en onverdraagzame chauffeur… ik heb niets tegen de wielertoeristen die het doen zoals het hoort.  De mensen die in groep rijden op straat, begeleid door seingevers en al dan niet gevolgd door een volgwagen.  Zij volgen ook de regels die opgesteld zijn.  Ze zijn wel enorm traag en als je op een zomerse dag achter vier groepjes hangt dan kan het lang duren voor je op je bestemming bent maar zij doen dus niets verkeerd.  Maar om van een groep te spreken moeten ze met minstens 15 zijn of heeft u de nieuwe verkeerswet nog niet bestudeerd?  En dat wordt niet altijd gerespecteerd.  Dus als we het nu eens goed afspreken… ik blijf met mijn auto op straat en kom niet op het fietspad en dan blijven al die idioten die er met hun negen makkers, maten maes op uittrekken op het fietspad waar ze horen.  En dan is iedereen tevreden.  Behalve misschien die paar oude mensen die af en toe meegezogen worden in de slipstream van “de coureurs”.


18:58 Gepost door P | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

awel ik vind da nen goeien deal, want ik erger mij daar ook dood aan...

Gepost door: Anne | 28-03-05

Ik... doe mee, waar moet ik tekenen :-)

Gepost door: Dana | 28-03-05

herken ik ten volle maar ieder diertje zijn pleziertje zeker :-)

Gepost door: willy | 28-03-05

voelt zich in zijn eer gekrent, ik ben dan wel gesponsord door domo-farm frites...en ik rij op mijn eentje (allez af en teo met pa, die merkloos rijdt) maar ik zorg niet voor overlast ze! :s

Gepost door: Lord cms | 28-03-05

dat is gesproken.....Péke volledig akkoord....ik hoef daar geen woord aan toe te voegen....

Gepost door: pepino | 28-03-05

Het zijn de ideale omstandigheden.. ..om mn wapenarsenaal uit te halen! Makkelijke doelwitten. *paf* rechtstreeks in hun gat :o)
Ge hebt groot gelijk! Ik ben er ook niet z vriendelijk tegen als ze hun plaats niet kennen!

Gepost door: tinkerbell | 29-03-05

Kill 'm all Whoeha! en nog een geluk dak den fons herkende, want den paashaas is hier al opgepeuzeld!

Gepost door: Dafke | 29-03-05

Awel se ik rij ook graag af en toe een keertje op m'n koersfietske rond en in't weekend moet ik regelmatig mee gaan supporteren, maar van die wielerterroristen die ge op zaterdag- en/of zondagmorgen overal te lande tegenkomt moet ik ab-so-luut niks hebben. Dus ik kan uw redenering wel volgen zenne Péke...

Gepost door: Pinnie | 29-03-05

@CMS Als ge alleen rijdt of met twee en ge houdt u aan de regels moet ge u toch niet aangesproken voelen. Ik heb toch gezegd dat ik niets heb tegen de amateurs die het doen zoals het moet :-)

Gepost door: Péke | 29-03-05

Goed gezegd! Er is inderdaad maar één manier, en dat is die van de wet! Respect, daar gaat het om, respect voor ALLE weggebruikers, ook voor de auto's! Het fietspad aan de fietsers, de weg aan de auto's en moto's.

Gepost door: Spikkie | 29-03-05

nog meer wielerterrorisme Vandaag ook eens rustig gaan joggen, in mijn landelijk boerendorpje. Zoals elke zondagmorgen horden wielertoeristen van Frituur Dikke Zulma ed tegengekomen. Geen problemen mee. Dan passeert een halve professionele ploeg, ik ga achter mijn vriendin lopen (er kwamen ook twee fietsen uit de andere richting) en toch vindt iemand van die groep het grappig om zijn drinkbus over mij uit te kappen!

Ik heb nooit iets tegen wielertoeristen gehad, maar zulke TERRORISTEN moeten ze van de baan halen. Ik was jammer genoeg te laat om te zien vanwaar ze waren, anders hadden ze een gepeperde brief kunnen verwachten. Je zou van minder een hekel aan wielertoeristen krijgen...

Gepost door: muske | 04-09-05

De commentaren zijn gesloten.