05-04-05

Sneak

“We zullen een afspraak maken he.  Om het even welke film het is, we blijven hem uitkijken.”

“Oké, dat is afgesproken.  Awel, nu hoop ik dat het een romantische komedie is sè.”

Péke die zeer allergisch is voor de meeste romantische komedies (ik moet altijd bleiten als die mensen zo geheel tegen de draad van het verhaal in toch nog een koppeltje vormen snif) krijgt al bijna een hartaanval.

“Eikes nee, awel dan hoop ik dat het een goeie horrorfilm is, nè.”

De hardwerkende wederhelft wordt bleek.  Ze kan daar zo niet tegen.  Ze kijkt dan met haar hand voor haar ogen en nijpt in mijn vel.  Dat doet niet goed maar ik moet me toch kunnen verweren zeker.  Mij ongestraft een romantische komedie toewensen zal niet lukken.

 

Ieder met zijn eigen verwachtingen trekken we naar zaal 7 van het kinepolis complex.  Met een kleine omweg langs de toiletten omdat Péke zijn gemoed wat vol stond.  Dertig cent vragen ze daar in die wc’s.  Waarom?  De vloer is plakkerig en de pot is vuil.  En ze komen u ook niet helpen als ge gedaan hebt of wel?  Nee hoor, ge moet alles alleen doen maar ge moet dan wel 30 cent betalen aan de een of andere travestiet met purper haar en vijf tanden.  Een beetje verder staat bovendien een oude man met zijn armen op zijn buik te rusten.  Dat is waarschijnlijk de bodyguard van Miss Kinepolis 1913 want hij probeert iedereen die tegen het systeem in opstand komt en geen 30 cent betaalt tegen te houden.

 

In de zaal, bovenaan op de laatste rij, met een goed overzicht over de aanwezige cinefielen en andere idioten wachtten we op onze horrorfilm/romantische komedie.  Maar mijn hoop werd genadeloos de grond in geboord toen de intro-mens van dienst kwam verkondigen dat de film van vorige week, The Ring 2 een dikke 8 had gekregen van het testpubliek.

“Yes,” kweelde de hardwerkende wederhelft: “twee horrorfilms achter elkaar zullen ze niet doen.”

“Shit,” dacht ik; “ze zou wel ne keer gelijk kunnen hebben.  Maar die horrorfilm was alleen maar omdat ik weet dat ze dat niet graag ziet.  Dus een gewone komedie of een actiefilm is ook goed.  Als het maar geen romantische komedie is.”  Een schietgebedje naar Paus Johannes Paulus II later begon de intro-mens met de uitleg over de film van vandaag.

Without a Paddle beloofde een knotsgekke komedie te worden (danke paus), veel plezier.

Intro-mens af.

Hier en daar beginnen mensen te verdwijnen.  Het in leer gewurmde, getatoeëerde en doorpiercete koppel in het midden van de zaal verdwijnt zelfs al bij de ko van komedie.

 

Without a Paddle dus…  De film gaat over vier jeugdvrienden die altijd alles samen deden en gezworen hadden de verloren schat van een crimineel die ergens boven Colorado uit een vliegtuig sprong te zoeken.  Jaren later, als een van hen overlijdt bij een ongeval komen de andere drie samen in de vroegere boomhut en besluiten, ter ere van hun overleden vriend, hun eed te vernieuwen en op zoek te gaan naar de magische buit.  De drie stadsjongens wagen zich in de wildernis op zoek naar hun jeugddroom.  En omdat het een komedie is en geen horrorfilm leven er dus geen griezelige monsters in de bossen maar wel beesten en ander gespuis waar ze het uiteraard mee aan de stok krijgen.

 

Als je niets te doen hebt en je wil eens goed relaxed en zonder al te veel inspanning van een filmpje genieten dan is Without a Paddle zeker een aanrader.  En kom achteraf niet klagen als hij niet goed was.  Ik heb hem niet gemaakt.09:34 Gepost door P | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:-) Toch maar liever The Ring 2 , die'k zondag gezien heb....

Gepost door: SoDa | 05-04-05

Bedankt... ...voor de tip!

Gepost door: Spikkie | 05-04-05

Die WC-travestieten.. ..ben ik gisteren dus ook tegengekomen! Horror op zich al! En de vrouwenwc's zijn er niet veel beter, hoor! De helft trekt nog niet eens door. (Ben dus gisteren ook naar de cinema in Hasselt geweest hè)
Een 8 voor The Ring 2!! Nu ja, van mij kreeg hij een 3.. Ik vond het lang niet "scary" genoeg. 1 was 1000X beter. Misschien had ik iets teveel ervan verwacht? Ik was niet onder de indruk en kon raden wanneer iedereen zich ging verschrikken, wel lollig om te zien hoor!
Spijtig dat ik die snoepstok ben misgelopen gisteren!

Gepost door: Tinkerbell | 05-04-05

De commentaren zijn gesloten.