12-04-05

Akkefoei, akketuut

Onze huisbazin heeft me gisteren de daver op het lijf gejaagd.  Dat mens woont vlak naast ons in nummer 95 en heeft een paar mindere eigenschappen.  Ik heb er al eens verslag over gedaan, het zijn dezelfde mensen die hun tv-toestel tegen onze slaapkamermuur hebben staan waardoor we “De slimste mens” en “Open en bloot” konden meevolgen. 

Ze is ten eerste enorm nieuwsgierig en die nieuwsgierigheid uit zich op verschillende manieren.  Zo weet ze bv elke keer er een auto stopt welke onverlaat er nu weer halt houdt voor haar deur.  Ze komt eens piepen aan haar venster.  Ze doet hierbij geen moeite om dit subtiel te doen maar drukt haar dikke neus tegen haar raam om alles heel gedetailleerd te kunnen zien.  Als ze iemand bekend ziet, begint ze daar vriendelijk op te wuiven en te lachen.  Tot daar aan toe.

Ze is ook overdreven gesteld op netheid.  Ze heeft een kuisobsessie.  Ze heeft ons toen we daar pas woonden een paar keer gezegd dat ze het toch tof vond als het een beetje proper was.  Altijd in andere bewoordingen maar bon.  Daarbij keek ze altijd heel indringend naar de hardwerkende wederhelft alsof ze wou zeggen: “Gij zijt een vrouw, gij moet dus kuisen.”  Zo eens ene keer om de maand met javel de stenen achteraan kuisen dat het groen ervan af is.  Tot op heden is dat nog nooit gebeurd en er  hangt geen groen op.  Zelf zie ik haar trouwens ook niet veel kuisen buiten.  Hare man sleurt een aantal emmers en borstels verder terwijl zij goedkeurend met haar armen over elkaar de troepen schouwt.  Maar het is wel proper.  Volgens mij moet die sukkelaar af en toe ook nog eens met zijn tandenborstel aan het schrobben slaan.  Enfin, hoewel ze ons nog geregeld zegt dat ze orde en netheid belangrijk vindt hebben we ook daar niet veel last van.

Maar gisteren, gisteren ontdekte in de tuin een aantal voorwerpen die daar niet horen.  Een ladder, een emmer en een grote vuilzak.  Die vuilzak bleek bij verdere inspectie de buurvrouw te zijn die haar troepen aan het schouwen was.  Manlief was immers in nummer 93a een muurtje aan het prepareren.  Ook nummer 93a is van de buurvrouw.  Wij zijn nummer 93, ook al zegt onze facteurfacteur van niet.

Mevrouw de buurvrouw aka huisbazin, stond dus weer in onze hof.  Nu ja, mij stoort dat niet, we zijn toch niet thuis.   Ze wist me te vertellen dat ze in de zomer een muurtje moesten afbreken en terug opbouwen omdat dat krom aan het trekken was.  Ik ken niets van muren dus ik zei dat dat geen probleem was.  En als zij in de zomer wilden werken terwijl wij lekker in het zonnetje zaten was dat voor mij ook geen probleem. 

“O jamaar, ik ga daar niet aan werken hoor.  Mijne vent doet dat.  Ik leg mij in mijn bikinitje te zonnen.  Ik zal hem van bij mij wel in het oog houden.”  En ze lachte eens heel vriendelijk.

Dat menske is dus 70 jaar, anderhalve meter hoog en twee meter breed.  Ik wist niet eens dat daar nog bikini’s voor waren.   

Smakelijk barbecuën zal er deze zomer ook niet inzitten.


13:30 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

waarom niet Péke???? een goede barbecue....kan nooit geen kwaad en wie weet krijg je nog gezelschap van uw buurvrouw....maar wel zeggen dat ze uw sloeffen moet laten staan....prettige dag nog verder.....:-)
p.s. laat Fonz eens los, dat je er misschien van verlost (niet van Fonz)

Gepost door: pepino | 12-04-05

Mijn sloeffen? Ik denk dat onze Fonz in allerijl onder de zetel verdwijnt. En ik kan het hem niet kwalijk nemen. Hij is al zo klein, het sukkelke.

Gepost door: Péke | 12-04-05

Hahaha Als ik uitgenodigd word op die BBQ, zal ik een pergolaake meebrengen!

Gepost door: Tinkerbell | 12-04-05

ge moogt es bij ons komen BBQ'en :D

Gepost door: Anne | 12-04-05

. Och troost u, alst dan een beetje veel slecht weer is dan hebde toch iet om uzelf mee te troosten...ge zult dan al zeker nie op u zonnebadende buurvrouw moeten kijken :p

Gepost door: Kaatje | 12-04-05

hopelijk ligt ze niet te lang in de zon en trekt ze niet net zo scheef als haar muurtje :-)

Gepost door: willy | 12-04-05

De commentaren zijn gesloten.