14-04-05

De lift

Om vier uur is het hier net de uittocht uit Egypte.  Het is enorm moeilijk om op dat moment een lift vast te krijgen.  Er zijn twee liftkokers met elk vier liften.  De A-koker en de B-koker.  Die vier liften worden om vier uur echt bestormd.  Al die hardwerkende ambtenaren moeten en zullen om vier uur naar huis gaan.  Of ze nu om negen uur begonnen zijn of om acht, of hun treintje nu om tien na vier, om kwart na vier of om halfvijf vertrekt, om vier uur moeten ze buiten zijn. 

Je zou bijna denken dat na vier uur alle lucht uit het gebouw gezogen wordt en dat ze daar al eens slechte ervaringen mee gehad hebben.  Enfin, om iets na vier uur begeef ik mij ook naar de lift.  Zoals een goede ambtenaar hoort te doen blijkbaar. 

Bovendien kan ik niet zonder lucht. 

Denk ik.    

En ik zit hier al van tien voor acht dus dan is het mij wel toegestaan om om vier uur te vertrekken dacht ik zo. 

Dus, zoals gezegd, om vier uur stormt het grootste deel van de ijverige  werkmieren buiten.  Daar moet ik dus rekening mee houden, zeker omdat ik op de tweede verdieping zit en de weinige liften die stoppen meestal al vol zijn.  Als ik dan uiteindelijk een lift vastkrijg waarin nog een plaatsje is dan voel ik me nooit op mijn gemak.   Iedereen staat daar zo dicht op elkaar gepakt, flirtend met de grens van het maximum gewicht.  Niemand zegt iets, iedereen staart voor zich uit of kijkt naar de grond.  Ik moet me daar dan bij wurmen met mijn rugzakje en ik sta daar echt niet op mijn gemak.  In een lift begin ik altijd te denken.  Wat als we nu eens het maximumgewicht overschrijden, wat als dat ding in panne valt.  Dan zit ik hier met al die mensen op een hoopje gepakt.  Plezant is anders.”  Dan mag daar nog staan dat er 14 man in die lift kan, ik geloof er niks van.  Als er acht man in dat bakje staat is het al vol.  Volgens mij hebben ze daar een standaardplaatje op gehangen.  Ofwel moeten we op elkaar gestapeld worden.  Een lichte vorm van claustrofobie overvalt me dan altijd.

Maar wat ik het ergste vond was die voze aap die gisteren zijn darmen leegblies.   Er zijn hier 8 verdiepingen.  Voor je het weet is die lift beneden.  Zo moeilijk kan het dan toch niet zijn om uw gassen binnen te houden of wel?

Ik ga die trappenhal openbreken denk ik.  Da’s nog gezonder ook :-)


09:20 Gepost door P | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

ik hebaooit voorgesteld om een foto te maken van onze afdeling in de lift, maar niemand vond dat een goed idee pfft almzakken zonder gevoel voor humor...
merci Fonz voor uw groupiefoto!!!

Gepost door: Lord cms | 14-04-05

't is niks twee wortels en ne witloof en we staan weer gelijk.

Gepost door: Fonz | 14-04-05

hihihihihi Jij liever dan ikke Peke in die lift.... er zijn nog mensen met heel weinig manieren eh...

Gepost door: Lizy | 14-04-05

ja en dan de lift blokkeren.... ...en buiten spurten naar de stamcafé achter de hoek....goede morgen Péke....je bent dan toch nog niet opgepeuzeld......:-)

Gepost door: pepino | 14-04-05

. De oplossing: Al om vijf voor vier vertrekken! :)

Gepost door: Kaatje | 14-04-05

Opgelucht... ...dat ik langs de trap naar beneden ga!

Gepost door: Spikkie | 14-04-05

DE TRAP! De lift nemen om naar het tweede verdiep te gaan? Hmm, ik zie hier een geval van luiheid denk ik. Leve de trap!

Gepost door: Ariadne | 14-04-05

Péke...is dat bij jullie dat ze die streep getrokken hebben??? ....toen ze vaststelden dat er altijd personen te laat kwamen en er ook mensen te vroeg naar huis gingen en om te beletten dat ze op mekaar zouden botsen ....trokken ze een lijn....maar na een tijd hebben ze die lijn verwijderd....omdat ze vastgesteld hebben dat degenen die te laat komen en te vroeg vertrekken.....dezelfden zijn....:-)

Gepost door: pepino | 14-04-05

Streep der liggen hier ergens nog wel restanten van een streep ja :-p

Gepost door: Péke | 14-04-05

brrr.. ik heb een liftfobie. Kruip daar niet in als het moet. En daar is geen trap bij u hè! Bahbah..
Ja, en blijkbaar hebben uw 'collega's al niet meer manieren dan hier :o)

Gepost door: Tinkerbell | 14-04-05

De commentaren zijn gesloten.