18-04-05

Leive

Dedju, dat verslag schrijven lukt niet zo vlot.  Ik zal dan maar het eerste deeltje posten want anders komt het er vandaag toch niet meer van.
 

“Tussen kwart na vier en half vijf ben ik daar” had ze gezegd.

Om 16u29m55s ging de bel.  Stipt op tijd stond de porsche-chick voor mijn deur.  Nu ja, de porsche chick… in plaats van de porsche had ze een toogappel bij en was ze dus met de familiewagen…  Weer geen porsche voor Péke.

Twintig seconden later vertrok de rit naar Leuven en 300m verder stonden we weer stil.  Iemand vond het nodig om in het midden van de straat stil te staan.  Het plan om de chauffeur te irriteren werd opgegeven toen we beseften dat er geen chauffeur in zat en om iets voor vijf, stipt op tijd stonden we stil aan het station van Leuven.

In het station zelf kwam er iemand aarzelend op ons af.  Ik dacht: “ja, da’s Dafke…”  Maar een blik op de Oxfam t-shirt en het  enquêteformulier in zijn pollekes deed mij al snel iets anders besluiten.

“Mag ik even iets vragen?” vroeg Oxfam.

“We zoeken iemand.” antwoordde ik.  Belachelijk he, “we zoeken iemand”.  Niet ja of nee, niet “sorry, ik heb eigenlijk weinig tijd.”  Nee, het beste wat er uit mijne mond kwam was “we zoeken iemand”.  Oxfam vond het ook maar een raar antwoord aan de manier te zien waarop hij zich stilletjes terugtrok.  “We zoeken iemand”, precies een sektelid verdomme.

 

Enfin, vlak daarna zagen we Lordje staan die vergezeld was van een stralende Tinkerbell.  Dafke zou blijkbaar later komen. 

De snoepstok die ik aan Tinkerbell beloofd had en die ik met veel liefde en geduld had uitgezocht uit een lading kapotte snoepstokken zat ondertussen ongemakkelijk in mijn heup te duwen dus in plaats van mij vriendelijk en beleefd voor te stellen zoals mijn mama mij altijd geleerd heeft zwaaide ik met mijn stok in het rond.  Mijn sociale vaardigheden lieten mij op dat moment serieus in de steek.  Waarvoor mijn verontschuldigingen. En voor de vetzakken onder jullie, ik zal vanavond een fotootje posten van de snoepstok.  Het is niet wat je denkt. 


13:43 Gepost door P | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Péke....ik was met aandacht.... aan het lezen en ik dacht aan niets anders....ik zou niet durven.....ik ben de braafheid zelve...hmhmhm....ik wacht met spanning op het tweede deel....nog een prettige dag verder.....:-)pepino.

Gepost door: pepino | 18-04-05

en ik kreeg geen lekstok :(

Gepost door: Lord cms | 18-04-05

Moet het menneke ook ne lekstok? Zeg dat dan he. Ik zal er u ne goeie grote gaan halen.

Gepost door: Péke | 18-04-05

besides ik ben geen sektelid, de orde van het druipend slagzwaard is wel geen sekte hé :p

Gepost door: Lord cms | 18-04-05

Woeha! 'Sektelid', hilarisch, 'we zoeken iemand', erg mysterieus indeed.

Enneuh... ja wij eisen deel twee! En wel nu! Op het gevaar van een mislukte poging tot inhouden van slappe lach om collega's niet achterdochtig te maken af!

Gepost door: Liza | 18-04-05

Ik voel al... ...dat ik iets gemist heb. Nochtans ben ik in de Bierstad geboren en getogen...en jullie gingen zonder mij op stap....gewaagd....

Gepost door: Spikkie | 18-04-05

Ironisch En het ironische was dat Péke die met heel veel liefde heeft uitgezocht, ik die zeer vriendelijk kreeg toegestopt, merkte dat deze niet in mijn sjakoch pastte. Dus er maar zo meer door Leuven gesjokt (dus wie een klein blond meisje met een lekstok heeft zien tsjoolen zaterdagavond rond 17.00, it was me hè) Maar na een half uur begaf hij het en was in 2 stukken gebroken.. Ik vond het wel zielig voor Péke, maar was toch blij dat ik het ding toen wel in mijn SJAKOCH gestopt kreeg. Sorry Péke! Btw: tegen dat ik thuis was, lag hij in 3 stukken... Maar nog steeds even lekker! (En nu krjg ik toch wel goesting om ook iets te posten erover, dus zal er nu maar eens aan beginnen)

Gepost door: Tinkerbell | 18-04-05

Ik weet niet welk dialect je titel is... ...maar Leuvens zeker niet! Wij spreken enkel over "Leive"

Gepost door: Spikkie | 18-04-05

massa-blind-date jawadde (mijn dialect!) een massa-blind-date. Het lijkt me allezinds iets waar je minder zenuwen moet voor hebben ook al zullen er meer verwachtingen zijn!

Gepost door: soet | 18-04-05

is toch maar een sober verslagje, hoor :s

Gepost door: Anne | 18-04-05

@Spikkie: Bij deze is het aangepast. Bedankt.
@Anne: 't vervolg is er se.

Gepost door: Péke | 19-04-05

De commentaren zijn gesloten.