19-04-05

Leive

Na het terugvinden van mijn sociale capaciteiten en het uitwisselen van de diverse wangkussen. (Zijnde enkel aan Tinkerbell want in de buurt van lord CMS durfde ik niet komen uit schrik voor zijn druipende slagzwaard dat er wel heel bloederig uitzag.) vertrok de colonne richting Ladeuzeplein.  Zijne lordship, de bezieler van de mini-blogmeeting, nam de leiding.  Hij stoof ervandoor alsof iemand drie dozijn rode pepers in zijn achterdeur had gepropt en wij deden ons best om de gewapende ridder bij te houden.  De toeristische rondleiding die Tinkerbell in Gent had gehad, zat er in Leuven blijkbaar niet in want we stormden rechtstreeks naar het Ladeuzeplein waar we volledig buiten adem aankwamen.  Het reuzenrad dat daar stond opgesteld was iets te rad en vooral te reuze om ons te verleiden tot een tochtje boven Leuven en we traden binnen in de Ron Black’s, een Irish pub-achtig etablissement op het Ladeuzeplein. 

Daar werden we bediend door een typische Ierse schone, de zwartharige Boris.  Boris (stond op de rekening), die er niet echt Boris-achtig uitzag in haar zwarte t-shirt, sprak geen Nederlands en ook niet al te veel Engels.  Bestellen gebeurde dus bij sommigen met de kaart in de hand, of weet u wat Kriek Louwage in het Russisch is?  De warme choco met baileys die iemand bestelde, kwam dan weer vergezeld van een zakje thee en een pakje vermoedelijke typisch Ierse suiker uit Hoepertingen.  Hoepertingen is volgens mij een klein Iers dorpje tegen Saint Troiden in de provincie Limbeurk.

De gesprekken varieerden, het ijs werd nog wat meer gebroken.  Net zoals mijn liefdevolle snoepstok die in stukken brak toen Tinkerbell er haar twee onderste kaken op zette.  Mijn hart brak.  Toen zijne Lord uiteindelijk op sterven na dood was en dreigde toe te slaan met zijn druipend slagzwaard hebben we Boris achter gelaten om onze hongerige maag te stillen in de Quo Vadis.

 

De reisleider had nagelaten te reserveren en we waren al vriendelijk buiten gebonjourd in de Kruimel (Reclam dat ik hier maak, niet te doen.) dus toen de Italiaanse kletskop van dienst zei dat alles vol was vreesde ik het ergste.  Toen moet hij de schitterende dames in het gezelschap in de gaten hebben gekregen want hij draaide ineens bij.  Hij zou wel iets regelen. 

Een gouden tip van nonkel wip: Dames in het gezelschap hebben is altijd handig in zuiderse eetgelegenheden. 

De man die in raadsels spreekt was ondertussen ook aangekomen in Leuven en liet weten dat hij niet wist waar hij was.  Na een korte wegbeschrijving die hem langs de bronzen blote madam in de Tiensestraat stuurde wisten we dat we nog een klein halfuurtje moesten wachten.  Tien minuten voor de wandeltocht en twintig minuten voor het bewonderen van de blote dame.

Zes pizza’s later zijn we gaan lopen omdat heer CMS begon te koken bij het overdadige gekakel van de jonge kippen die achter hem plaats hadden genomen.  Zijn slagzwaard jeukte en hij krabde eens subtiel achter zijn oor.  Hij stelde voor om naar Villa Ernesto te gaan waar Liza mij een schitterende cocktail aanraadde, azo slecht jong, en Tinkerbell haar geverfde achterkant liet bewonderen.  Erover wrijven zoals de lord voorstelde deed ik wijselijk niet…

Liza en Toogappels lieten ons wat eerder in de steek, een kleine zelfstandige (voor Liza: een megagrote man met een enorm grote horecaketen en 100.000 man personeel en een omzet van 3.5 miljard per jaar) heeft altijd werk, en nog een paar uur later stond Péke’s pake op het Hooverplein.  Wat er daarna gebeurde weet ik niet.  De betrokkenen zwijgen in alle talen.


08:42 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Klein? Ge kunt mijne Toogappel vanalles noemen zenne, maar niet klein. In geen enkel opzicht trouwens. Geen kleine zelfstandige en ook niet gewoon klein. CMS heeft het beter begrepen. Die heeft het al over de reuze Reuzetoogappel.

:-)

Gepost door: liza | 19-04-05

vwalla u vraagt, wij draaien

Gepost door: Péke | 19-04-05

heu worden mij hier bepaalde daden toegeschreven die zich in uw fantasiën situeerden? lol
:D
jaa en wat daarna gebeurde: we hingen den aap uit

Gepost door: Lord CMS | 19-04-05

Woehahaha! Boris! Dat was ik alweer vergeten! En die thee ook.
Enne, geef het maar toe dat ge hebt moeten dreigen met the Fonz! ;oD

Hopelijk ben ik ondertussen alweer vergeven voor de snoepstok die ondertussen alweer 10cm kleiner geworden is...

Gepost door: Tinkerbell | 19-04-05

allé dat ik zoets gemist heb... :s na mijn eerste zit, gade nog keer zoiets doen, hé... dan ga'k zeker mee ;o)

Gepost door: Anne | 19-04-05

De commentaren zijn gesloten.