25-04-05

Zot word ik er van

Elke morgen opstaan om tien voor zes is erg.  Heel erg.  Voor mij toch.  Anderen kunnen daar misschien goed tegen.  Ik niet, ik vind dat erg.  Tien voor zes is eigenlijk nog midden in de nacht voor mij.  Maar als ik niet om tien voor zes opsta dan ben ik ’s avonds pas om half acht weer thuis. En half acht vind ik ook wat laat.  Dan heb ik niets meer van mijn dag.  Half acht is bijna nacht.  Winkels zijn al lang dicht, in de winter is het donker en goesting om nog iets te doen heb ik dan ook niet.  Neenee, half acht is geen optie.  En als je moet kiezen tussen twee slechte dingen (thuis zeggen ze iets anders) dan kies ik voor het minst slechte en dat is dus opstaan om tien voor zes.

Ik zal er nooit aan wennen maar tot nu toe ging het.  Ik hield me recht door in het weekend uit te slapen.  Lekker liggen maffen tot tien of elf uur.  Zaalig.  Alle slaap die ik in de week verlies haal ik dan wel in.

 

Maar daar zit nu het probleem.  De overbuurman heeft vier Husky’s die op een kleine oppervlakte aan de straatkant wonen.  Een Husky is een mooi beest maar dat maakt lawaai.  En sinds de invoering van het zomeruur beginnen die vier rotzakken dus lawaai te maken vanaf twintig na zeven.   Door de week is er geen probleem.  Ah nee, want ik sta op om tien voor zes en heb daar dus geen last van.  In het weekend is dat wel vrij ambetant. 

Maar buurman trekt zich daar niet van aan.  Hij reageert niet.  Geen bevel tot zwijgen, geen kwaad gezicht, … niets.  Laat de beestjes maar huilen is zijn motto.  Buurman heeft ondertussen al de woede van de halve straat op zijn nek gehaald maar dat kan hem niet schelen.  Nachtlawaai is tussen 22u en 6u.  En halfzeven valt daarbuiten.  Geen probleem dus.  Zijn honden  mogen huilen.  Die smerige beesten blaffen namelijk bijna niet, die zitten als een bende wolven naar de maan te huilen.  Om half acht.  Dan is er geen maan meer te zien.

 

Gisteren was het weer van dat.  Om half acht werd ik wakker van hun gehuil.  Om kwart voor acht waren die smeerlappen nog altijd bezig.  Ik was het moe.  Ik ben opgestaan, heb het raam opengedaan en eens heel hard “HEY!!!” geroepen op de kwaadst mogelijke manier.  Ik weet het, “hey” is misschien ook maar iets raar om te roepen maar ik denk niet dat ze geluisterd zouden hebben als ik “lieve hondjes, zouden jullie asjeblieft nog eventjes kunnen wachten met huilen tot een uur of tien” had geroepen.  Een hond trekt zich daar niks van aan.  Ik brulde dus “Hey” en ik vermoed dat degenen die nog niet wakker waren geworden van die beesten toen wel wakker waren. 

In het midden van de zoveelste verering van de maan draaiden vier koppen mijn richting uit en een zalige stilte vulde de straat.  Vier paar blinkende ogen keken me verrast aan.  Kopjes werden een beetje schuin gehouden en bij het zien van mijn woedende kop legden ze zich weer neer.  Ik verschoot van mezelf.  Om over het bereikte effect nog maar te zwijgen.

Het heeft drie kwartier geduurd voor de eerste smeerlap opnieuw lawaai durfde maken.

 

Nu efkes serieus… weet iemand of daar iets aan te doen is?  Op legale of desnoods op illegale wijze.  Ik heb ooit eens gehoord van een apparaatje dat een ultrasoon geluid verstuurt elke keer als een hond begint te blaffen maar dat zou illegaal zijn.

Heeft iemand daar ervaring mee?  Mijn nachtrust en ikzelf zouden u eeuwig dankbaar zijn.  Bij voorkeur als het een legale oplossing betreft :-)


13:51 Gepost door P | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

. Stuur de Fonz erop af?? Simpel toch. Ge moet het niet altijd te ver gaan zoeken he...

Gepost door: Coltrui | 25-04-05

ikhaat honden sinds onze flik van de hondebrigade onze slaap heeft afgenomen en zijn getrainde hond naar de knoppen heeft geholpen...
ja zo baasej zo hond! zieke baas, zieke hond dus...
na veel moeite heeft mijn pa met een anderemoedige gebuur een gesprek gehad met de hoofdcommissaris (en baas van de betrokken flik) en is die hond eindelijk verwijderd geworden...de flik is verhuisd en de stilte daalde weerneder tot een andere gebuur een hond kocht...die gelukkig niet zo heel veel blaftmar ook wel ne keer al sje net in je nest ligt of net een keer lang wil slapen...
egoistische mensen noem ik dat...en dan zijn ze verbaasd dat ze van niemand in de wijk meer een goeie dag krijgen...
idioten...
slaapt de fonz erdoor?

Gepost door: Lord CMS | 25-04-05

lawaai en lawaai is twee...... ...natuurlijk is daar iets tegen te doen.....ge kunt een geweer van iemand lenen....en dan is zo gedaan...maar ja....dan zou je wel eens last kunnen krijgen.
Permanente geburenhinder en geluidshinder is verboden...punt ander lijn...
....en hetgeen je daar aanhaalt is zo een geval....ofwel doet die eigenaar iets om dieren te doen zwijgen....ofwel moeten zij weg.....
Laten vaststellen door de politie en een geluidsopname maken....ik weet natuurlijk niet hoe goed ge die mensen kent, maar probeer eerst eens met een gewonen babbel en helpt dat niet....ga dan verder.....spreek desnoods de rechtsbijstand van uw familiale aan, want geluidshinder is daar in gedekt...dus ook de bijstand....doe de groeten aan Fonz van de kabouters...;-)pepino.

Gepost door: pepino | 25-04-05

Zelf verhuizen dichter bij je werk. Niks dan voordelen voor u. Je kunt langer slapen, je bent vroeger thuis en je hebt geen last meer hebt van die honden.

Gepost door: geronimo | 25-04-05

Geeft ze een "snoepke" :p maar das nie legaal zeker? :p
Anyway, honden...ik haat ze!

Gepost door: Kaatje | 25-04-05

Voor alle duidelijkheid ik haat geen honden, ik haat geen enkel beest. Maar ik begin wel ne serieuzen hekel te ontwikkelen aan diene mens.

Gepost door: Péke | 25-04-05

cool!! ik ben 16900 en peke, das niet erg ze . heb vroeger een ganse tijd om 4u moeten opstaan, das pas erg!

Gepost door: dafke | 25-04-05

oordopkes geprobeerd? anders da beestje binnenlokkenen zijn stembanden forceren :-)

Gepost door: willy | 25-04-05

Héhé Ik heb ook zo een probleem met de hond van de buren waar ik aan het verbouwen ben. Een vriendin heeft al is gezegd om dat beest nen beefstuk of hamburger te geven met een slaap- of ander pilleke erin te geven...

Gepost door: Piranake | 25-04-05

Haaa! Vandaar de inspiratie voor ourstory.skynetblogs.be !
Even afwachten op het vervolg en mss komt er wel een oplossing uit de bus?

Gepost door: An | 26-04-05

Geluidshinder hopelijk vind je vlug een goeie oplossing!! Ik vind een Husky zowat de schoonste hond op de wereld maar een stuk of 4 naast mijn deur zou me ook wat te veel van't goeie zijn! Brr, om 6 opstaan... Ik leef mee met u

Gepost door: lena | 26-04-05

djezes zeg Als er 1 beest is dat je niet op een kleine plaats binnen houdt dan is het zon soort wel..... De meest eenvoudige oplossing : klacht indienen bij de politie klacht indienen bij de politie klacht indienen bij de politie tot het hun strot uitkomt.

Gepost door: koninkske | 27-04-05

Hond van Pavlov In de tachtiger jaren bestonden er 'afstandsbedieningen' voor antwoordapparaten. Die metalen doosjes hadden twee knopjes die een heel hoge toon voortbrachten, bedoeld om via een (analoge) telefoonlijn het antwoordapparaat te bedienen.
Een neef van mij heeft met zo'n piepdoosje twee ambetante buurhonden het zwijgen opgelegd, door 'operante conditionering': als je blaft, duw ik op de pieper; als je niet blaft, duw ik niet. Het heeft een paar weken geduurd, maar het werkte. En het werkt nog steeds...

Gepost door: Stof | 27-04-05

zelfde probleem=niks aan te doen!!! Wij wonen naast mensen die eerst 3 boviers en een mechelaar hadden,die zitten samen in een hok van 5m op 5 m,lawaai dag en nacht en bij elke beweging.om zot te worden!we hebben hen al meermaals aangesproken en dan wordt er een tijdje gereadeert op de honden.
Politie gebeld,politie geweest:maar madammeke toch,een hond dient toch om te blaffen!!de buren zeggen dat honden alleen blaffen als er kinderen buiten spelen in de buurt van de tuin van de honden.
ondertussen 2 bovier dood maar 1 klein scharminkel in hun huis.Resultaat,gekef binnen,geblaf buiten ,om ter hards.
Oplossing:wij gaan verhuizen

Gepost door: sandra | 05-08-05

zelfde probleem=niks aan te doen!!! Wij wonen naast mensen die eerst 3 boviers en een mechelaar hadden,die zitten samen in een hok van 5m op 5 m,lawaai dag en nacht en bij elke beweging.om zot te worden!we hebben hen al meermaals aangesproken en dan wordt er een tijdje gereadeert op de honden.
Politie gebeld,politie geweest:maar madammeke toch,een hond dient toch om te blaffen!!de buren zeggen dat honden alleen blaffen als er kinderen buiten spelen in de buurt van de tuin van de honden.
ondertussen 2 bovier dood maar 1 klein scharminkel in hun huis.Resultaat,gekef binnen,geblaf buiten ,om ter hards.
Oplossing:wij gaan verhuizen

Gepost door: sandra | 05-08-05

Nog maar eens honden Wij kochten ergens een huis op den buiten en ontdekten achteraf dat schuin over ons een of andere gek er een kleine kennel op na houd.

De wijkagent reageert heel sloom en doet of wij van een andere planeet komen en wij belden al een keer of vier naar 101 's nachts.

Inmiddels bezocht ik die mensen zelf en werd gewoon uitgelachen , hetgeen ik op voorhand wist hoor want die zijn gewoon niet slimmer.

Negen honden hebben zij , daar moet ik geen tekening bij maken zeker.

De buren in de bekrompen dorpsgemeenschap hebben nog nooit een hond horen blaffen hier , verklaren ze aan de politie.

Wij slapen noodgedwongen regelmatig in onze mobilhome achter in de tuin om toch een beetje rust te hebben.

Inmiddels heb ik de slome (wijkagent ) omzeild en ontdekt dat men zonder milieuvergunning maximum 4 van die blaffende schijtbeesten mag houden.

Klacht is neergelegd bij de milieudienst die veel sneller is dan de flikken.

De rest zou een zaak worden van het gerecht.

Het geblaf is iets geminderd maar gaat toch nog steeds verder (dag en nacht).

Hoelang zal dit nog duren.

Overigens het geblaf van die krengen is niet echt van pure blijdschap hoor , die 'dierenliefhebbers ' blijken eens te meer uitbuiters te zijn en fokken illegaal om den brode.

De beesten zitten dan ook een groot stuk van de dag heel neurotisch te blaffen en te janken.

Eten zal ook wel gedoseerd zijn want dat moet van de winst af.

Onze slome wijkagent heeft nog nooit gemerkt dat daar zoveel honden zitten en trouwens "honden moeten blaffen!!!"

Gepost door: Rik | 24-07-07

Aan Jefke Voor alle duidelijkheid, mensen die niet te maken krijgen met "blijvend" hondengeblaf kunnen hun niet inbeelden wat dit met je doet. Jefke ik heb hier dezelde situatie, buurvrouw met 7 honden die dag en nacht lawaai maken, en das ni eentje tegelijk. En als de honde zwijgen zit zij gelek e zot viswijf te roepe heel den dag. Gelek ik hier al boven gelezen heb heeft het niet veel zin om naar de politie te bellen" of zoals gezegd moet je blijven bellen tot het hun strot uit komt". Enkel vanaf het moment dat een politiechef van die zone een klacht indient bij het parket zal er gevolg aan worden gegeven. En mensen die zeggen dat je dan maar moet verhuizen zijn lichtjes wereldvreemd!!!!!
DUS ZEKER NOOIT DOEN OMWILLE VAN ANDER !!!
Enfin, verder ga ik ook eens proberen de milieudienst te bellen aangezien hier werd aangegeven meer dan 4 honden -->vergunning???
hier zijnt er 7, En voor Jefke : nooit opgeven, mijn 'tijdelijke" oplossing is een goede mp3 speler bij hebben als je in de tuin wilt komen.....

Gepost door: Lex | 09-05-08

In België bestaat een wet dat het houden van meer dan vier honden gelijkstelt met het uitbaten van een kennel. En daar zijn speciale vergunningen voor nodig. Misschien in Nederland ook?

Gepost door: Vanhecke | 10-08-10

Ik heb het zelfde voor in Portugal. Mijn bevinding is, ik geen nachtrust hij geen nachtrust. Gevolg s´nacht om het even welk uur een rubbere hamer en drie vier maal met volle geweld op de ijzeren poort kloppen. Na de eerste klop hangen zij al uit de venster, goed voor een hartaanval. Maar het helpt goed. Eens proberen enkele dikke slagen op de ingangdeur en u zal wel het resultaat zien en niet opgeven.

Gepost door: rene | 04-10-12

De commentaren zijn gesloten.