04-05-05

heppie beursdeej toe joe, heppie beursdeej toe joe

Ik ging hier nog een klein verslagske schrijven over het weekend.  Ik had dat beloofd aan de levensgezellin van de sympathiekste cafébaas van het allerwestelijkste punt van Limburg en omstreken.

Die sympathiekste cafébaas van België en omstreken heeft immers een vat gegeven.  En dat vat was verdorie groot.  Heel groot.  Van negen uur tot een uur of drie hebben we daar zitten pintelieren op het terras. (niet altijd alcohol natuurlijk want ik was met den ottomobiel) Ge kunt u dus wel voorstellen wat een vat dat geweest moet zijn.  In Limburg maken ze grote vaten.  Heel iets anders dan die gierige andere-provincie-mensen.  En nee, ik kom niet uit Limburg.  Ik ben maar kwart-limburger. 

Mijnen euro valt hier juist… ik heb het over Vlaams-Limburg he mensen, niet over Nederlands-Limburg.  Met die 5% Nederlandse bezoekers hier moet je nog opletten wat je zegt.

 

Om negen uur werden we verwacht.  The Black Charriot of Fire en haar gevolg kwamen stipt op tijd aan op de plaats van afspraak.  Péke’s vermaarde routebeschrijvingen hadden hun werk weer naar behoren gedaan.  Eerst even naar Tinkerbell haar achterkant gaan zien (van den auto) en daarna naar ’t café.  Op naar de drank en de ambiance.

De sympathiekste cafébaas van het westelijk halfrond en omstreken was al duchtig in de weer met zijn entertainment.  Tafels werden bijgeschoven, kringen werden vergroot en de rest van de avond kwam en ging het volk.  Cafébazen kennen veel volk blijkbaar.

Ze kennen zelfs dieren.  Een meikever belandde bij Néke in de verkeerde buurt en een hondje dat net iets groter was dan die meikever hupte van schoot naar schoot wanhopig op zoek naar liefde en genegenheid.  Of was het naar iets om te eten?

 

De sympathiekste cafébaas van de wereld en omstreken kreeg van het bloggenootschap een pint met een fietsbel op en een poster van Moe…  Van die poster hebben we niet veel last gehad maar die fietsbel was een slecht gedacht.  Driinng, Driiinnng, DRIIIIIINNNG, heel den avond heeft hij zitten bellen als zijn glas leeg was.  En die glazen raakten soms snel leeg.

Straffe verhalen vlogen in het rond, niet alleen van Moe maar ook van de andere stamgasten die misschien in jaren al wat ouder waren dan ondergetekende maar minstens even jong van geest waren.  En da’s toch het belangrijkste of niet?

 

Moe, merci voor den toffen avond jong.  Ik ga mij een nieuw stamcafé moeten aanschaffen denk ik.  Ge moogt nog veel verjaren.  Of bijeenkomsten organiseren.  Dat moet niet altijd op uw kosten zijn natuurlijk :-p

Btw, dat verhaal van de agent en het bord moet ge toch ne keer posten.  Gun de anderen ook dat plezier.


13:46 Gepost door P | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

the lord moet dringend eens wat terrein gan veroveren in Limburg...dat lag voorlopig niet eens op zijn kaart aangeduid...
maar gelet dat er daar leue cafés zijn, zou hij eens naar daar kunnen uitwijkenin het vervolg om de streek onveilig te maken :-)

Gepost door: Lord cms | 04-05-05

Dat ge het maar weet! CMS! Het was verdorie wreed tof zenne!
Spijtig dat ik toch nog ver ervan afwoon, maar daar ik geen stamcafé heb, bekroon ik Moe zijn café ook tot mijn stamcafé!
Deju Péke, weer goed geschreven hè, kzal echt moeite moeten doen om mijne post origineel te maken! :oD

Gepost door: Tinkerbell | 04-05-05

Ik heb... ...blijkbaar weer wat gemist...:-(

Gepost door: Spikkie | 04-05-05

Groot gelijk Het was nen heel plezanten avond.

Gepost door: fILLE | 04-05-05

oeie oei da zijn zo van die avonden da ni goekomen :D

Gepost door: Anne | 04-05-05

Twas idd nen wreed leuken avond, al kreeg ik mijn klopke wel op't einde!

Gepost door: dafke | 04-05-05

stamcafé's daar leven we voor... en t is nog niet zover af als je denkt :-)

Gepost door: willy | 05-05-05

De commentaren zijn gesloten.