09-05-05

Hondjes

Ik begin hier weer het vliegend sch*** te krijgen he.  Excuseer mijn uitdrukking maar ik heb toch sterrekes gebruikt he. 

Der zijn er hier die zo heilig overtuigd zijn van hun gelijk dat ge ze met geen stokken van hun gedacht af kunt brengen he. 

Nu juist weer.  "Rottweilers zijn agressieve honden.  Ze moesten al die rassen verbieden en laten uitsterven." 

Daar kan ik dus niet tegen he.  Ik vind Rottweilers de schoonste beesten die er rondlopen en die zullen wel iets instinctiever reageren dan een poedeltje maar als je die beesten rustig opvoedt dan krijg je daar geen problemen mee.  Daar ben ik van overtuigd en daar kunnen ze mij dan weer met geen stokken vanaf brengen.  Het zijn de idioten die zo een beest kopen en daarmee willen uitpakken en agressief opvoeden die ze zo een slechte naam geven.

En dan zijn ze weer daar.

"Péke, ge weet toch ook, als er iets gebeurt met kinderen is het altijd met zo een beest of met een Dobermann.  Nooit met een ander ras."

Opnieuw.  De opvoeding.  Kunt ge het u voorstellen.  Sluit uw ogen en stel u het volgende voor: een Hells Angel van 130 kilo spieren, helemaal in leer gehuld, tatoeages van doodskoppen op zijn armen en tien ton staal door zijn lip, oren en andere lichaamsdelen.  Zo iemand waarvoor ge een blokje om loopt als hij ergens staat.  Ziet ge hem?  Ja?  Oke, hij heeft iets in zijn hand.  Een leiband.  Zo een met ijzeren pinnen op.  Ziet ge de leiband?  Volg nu die leiband even.  Wat hangt er aan de andere kant?  Een chihuahua?  Een roze opgeknipte poedeltje?  Een coetchi-coetchi labrador?  

Die mensen kopen een Rottweiler of een Dobermann omdat dat bij hun imago past.  En die voeden dat beest op om aan te vallen.  Dat moesten ze verbieden.  Niet het ras, maar de mensen. 

 

Ik geef toe dat zo een honden gecombineerd met kinderen risicovol is.  Kinderen weten niet dat ze iets slecht doen.  Ze weten niet dat woefje kwaad kan worden.  Ooit al eens een kleine aan uw oren weten hangen?  Of aan uw neus?  Dat doet zeer maar ge kunt daar iets van zeggen.  Die hond niet.  Als hij zich bedreigd voelt kan hij bijten.  En kinderen die een potlood in uw oor proberen te rammen komen waarschijnlijk als vrij bedreigend over.  Maar is het dan die hond zijn schuld of dat kind of de eigenaar van de hond?

Ik koop mij ooit een Rottweiler en daarmee uit.  Ik zal die rustig opvoeden en dat beest zal niemand aanvallen als daar geen reden voor bestaat.

 

Zeveraars zijn het.  Allemaal.  Met hun prutlekkerkes verdomme.

13:21 Gepost door P | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

99% Het leuke van marginale honden'baasjes' vind ik dan weer dat ze leuke leesstukjes opleveren. Net zoals Johnny's in Opel Manta's.
Echter...ik ben het deze keer maar 99% met je eens. Ik heb met laten wijsmaken (ha!) dat met name een Dobermans - maar eigenlijk de meeste 'nieuwe' rassen - meer risico hebben op een labiel karakter omdat ze eigenlijk het resultaat van inteelt zijn; uiteindelijk zijn het allemaal neefjes en nichtjes die het met elkaar doen en dat schijnt het risico op 'zotte' honden te verhogen. Dit gezegd zijnde, zou ik durven suggereren er gezellig een doos Hackle vochtig bij te halen.

Gepost door: Stof | 09-05-05

Rottweilers ... niet echt het ras dat ik zelf zou aanschaffen maar het kunnen wel schatjes zijn :-)
De rottweiler van een collega is eigenlijk gewoon een groot uitgevallen schoothondje :-)

Gepost door: Dana | 09-05-05

Groot gelijke péke En als je het beestje net zo liefdevol behandeld als den Fonz, komt dat dik in orde ;)

Gepost door: An | 09-05-05

pas dan maar goed op.... die gasten lusten graag konijneboutjes......:-))pepino.

Gepost door: pepino | 09-05-05

amaai wat een hoop gezaag over een hondje, koop toch wat je wil en als er dan iets gebeurt, begin dan niet opnieuw te zagen

Gepost door: adriaan | 09-05-05

Groot gelijk! Péke! Wij hebben vroeger 2 dobermannen gehad en die hebben mij nooit een haar kwaad gedaan!
Mijn nicht en haar vriend en mijn tante en nonk hebben American stephords en dat zijn schatten! Het ligt in de opvoeding, zeer zeker!

Gepost door: Tinkerbell | 09-05-05

Honden Honden met kinderen, no tnx (zelfs niet fifi-de-schattige-poedel).
Maar, ik ben ervan overtuigd dat er inderdaad enorm veel aan de opvoeding van een hond ligt!

Gepost door: A-woman | 09-05-05

groot gelijk!!! Hier thuis hebben we 2 honden, en mijn papa houdt zich ermee bezig ze goed op te voeden. We hebben er dus echt nog nooit problemen mee gehad. Mijn pa heeft ook gehoorzaamheidstraining, en hij zegt zelf dat hij zich soms afvraagt of mensen besef hebben wat een hond eigenlijk inhoudt... Een hond is plezier, maar je moet hem ook opvoeden, anders kan het natuurlijk fout lopen.

Later wil ik ook een hond, misschien zelfs 2 als we er plaats voor hebben, en dan zal ik ervoor zorgen dat ik niet bang hoef te zijn om ze bij mijn kinderen te laten. Want een goed opgevoede hond zal eerder voor die kinderen zorgen, dan ze aanvallen...

Gepost door: Manlome | 09-05-05

Moe is het gloeiend eens met Péke alleen, het is net als met een auto, er zijn veel mensen, de meeste mensen, die hun auto als vervoermiddel gebruiken.Slechts een klein gedeelte gebruikt ze als moordwapen. Of de bezitters van geweren, moto's , grote vrachtwagens, kinderliefhebbers met slechte bedoelingen, drinkers die agressief worden van alcohol, drugsgebruikers die het niet in de hand hebben en overvallen of erger plegen om hun verslaving te kunnen betalen, Oplichters die goede doelen en arme kindjes gebruiken om geld te verdienen, enzovoort enzovoort ... Maar hoe haal je die eruit? Pas als er iets gebeurd is? Spijtig voor net dat nietsvermoedend schepsel dat slachtoffer van dienst is en ongewild gebruikt wordt om de gekke chauffeur of dolgedraaide hondenbezitter te laten bewijzen dat hij er niet voor geschikt is. gewoon al die dingen afschaffen? spijtig voor Moe die wel verstandig met zijn auto kan rijden en heel graag honden ziet... Moe weet het niet. Meer controle?Worden we dan niet net als in het boek tot een bigbrother-maatschappij. Moe wordt dikwijls triestig als hij ziet hoe sommige mensen echt het slechte in zich hebben. Moe probeert (en benadrukt probeert) steeds voor iedereen, en ja ook voor zichzelf goed te doen en kan er niet bij dat er mensen zijn die willens-nillens anderen kwaad berokkenen, want zo zit Moe niet in elkaar. En daar ligt Moe vaak wakker van 's nachts ... En als hij dan tenslotte inslaapt droomt hij van een opstand van de zwijgende meerderheid. Die iets zegt als hij iemand een autoband ziet kapotsteken. Die niet zijn rug draait als hij vindt dat de buren toch maar raar omgaan met hun kinderen. Die verontwaardigd durft roepen als er iemand zijn asbak op de straat leegt. Want volgens Moe begint het daar! Bij de kleine dingen, de dingen die Moe respect noemt, en die hij minder en minder terugvindt... want Moe denkt dat karakter en geweten dat is wat je toont als niemand je ziet en niemand het merkt. Dan kiezen voor respect boven eigenbelang, daar zit het hem.

Gepost door: Moe the bartender | 10-05-05

haha toch antivooroordelen en dan zelf zo'n vooroordeel hebben over het type mens dat zijn hond slecht opvoedt... ik vrees dat je geen hells angel hoeft te zijn om zo'n rottweiler slecht op te voeden
maar met het feit dat het mooie beesten zijn ga ik wel akkoord :-)

Gepost door: g*lover | 10-05-05

@G*lover Toch iemand die het opmerkt :-D
Nee, dat is waar. Er zijn uiteraard ook gewoon uitziende mensen die die beesten slecht opvoeden. En er zijn ook Hell's Angels look-a-likes die hun dier goed verzorgen. Maar dat paste niet in mijn schets :-D

Gepost door: Péke | 10-05-05

lees dit en knoop het in je oren rotweillers zijn lief dus de gene die ze af wil maken zijn cut mensen en niet goed bij hun hoofd ze moeten het gekken huis in en zelf worden afgemaakt ze zijn onwijs lief en gaan voor je door het vuur ze klinken dan misschien eng met die zware stem en die sterke tanden
andere honden lijken aardiger ze hebben kleinere tanden en een piepstem maar je kunt je er niet op bouwen en op een rottweiler wel dus hou gewoon je bek.
want iedereen die ook een rottweiler heeft gehad vindt dat ook. en weet dat het schattjes zijn
dus houd je kanker kop peke

Gepost door: rottweiler | 30-01-06

De commentaren zijn gesloten.