17-05-05

Parc Paradisio

Heeft u ooit eens ergens willen raken met behulp van zo een routeplanner?  Mappy of routenet of iets in die zin.  Heeft u daar ook zo veel plezier aan gehad?

Wel, wij wel.  Gisteren toch.  We gingen eens op daguitstap.  We hadden iemand al heel lang beloofd om eens naar Parc Paradisio in Brugelette te gaan.  Diertjes kijken maar ook gewoon genieten van een mooi aangelegd park en even één worden met de natuur en… och, we hadden gewoon geen zin om thuis te zitten en dieren zijn toch de moeite.

In Brugelette raken was ook de moeite.  Vooral dankzij die o zo handige routeplanner.  Veel hulp van de medepassagiers heb ik ook niet echt gehad.  P zat enthousiast alle grappige namen op te sommen die hij op de landkaart tegenkwam, altijd handig natuurlijk, en Néke lag achteraan te slapen.  Nochtans, is Néke een schitterend voorbeeld voor de kaartlezende vrouwen.  Néke vindt alles terug.  Als je haar een kaart geeft, aanduidt waar we zitten en waar we moeten raken dan loodst ze je zonder problemen door het verkeer.  Het enige probleem met Néke is dat ze van zodra de motor draait in slaap begint te sukkelen.  Na een km is ze dan ook weg.  Ook niet alles dus.

En zo kwam het dat Péke ineens tussen de velden zat.  In the middle of nowhere.  Met een ei in zijn broek omdat ik elk moment een kudde koeien op mijn pad dacht te ontmoeten.  Volgens mij ben ik zelfs voorbij een boerderij gekomen waar ze niet wisten wat een auto was.  Ofwel dachten die mensen dat de rest van de  wereld uitgestorven was, ze stormden in ieder geval hun schuur in toen ik eraan kwam.  P zat ook met een ei in zijn broek maar dat was omdat ik daar 90 mocht.  Hij heeft de landkaart wijselijk opgeplooid en zijn blik angstvallig op de horizon gericht.  Toch een raar land dat Belgenland.  In Vlaanderen heb je banen met vier rijvakken zonder huizen in de buurt en met een joekel van een pechstrook tussen het fietspad en de straat en daar mag je 70.  In Wallonië zijn baantjes waar je met moeite een auto opkrijgt, tussen de velden, vol met kronkelende bochten en daar mag je 90.   Begrijpen wie begrijpen kan.

Parc Paradisio zelf is wel een aanrader als je van natuur houdt.  Het is geen park dat volgepropt staat met kooien en kraampjes.  Het is niet volkomen op zakendoen gericht.   Heel iets anders dan pakweg de zoo van Antwerpen dus.  Ze hebben natuurlijk ook wel de nodige ruimte.  Het enige waar je voor moet opletten in het park is het angstaanjagend hoge gehalte van witte drab dat je overal tegenkomt.  Parc Paradisio is en blijft in de eerste plaats een vogelpark.  En waar vogels zijn, is witte drab.  Een geluk dat die arend die op twintig centimeter boven mijn hoofd doorzeilde in de roofvogelshow niets liet vallen.  Volgens mij komt daar wel een litertje uit als het tegenzit. 

Dus, als je apen op je rug wil hebben, arenden over je hoofd wil zien zweven of vleermuizen tegen je smoel wil krijgen, als je wil genieten van de natuur en van een mooi aangelegd park, of als je gewoon niet thuis wilt zitten… één adres. 

En als je gaat en je gebruikt routenet, kan je dan even stoppen en mijn excuses aanbieden aan die boerin die daar zo snel wegliep. Volgens mij is dat menske er nog niet van bekomen.

09:39 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Zeg ben je zeker dat het een boerin was en geen kleine holbewoner? Of ben ik nu teveel in fantasievollegedachten. Tis trouwens zou dat routenet ervoor zorgt dat de reis één wordt met de eindbestemming, vandaar dat je midden in de natuur terechtkwam en af en toe een holbewoner euhm, boerin zag.

Ps: Is Néke nog wakker geworden?

Gepost door: Dafke | 17-05-05

ik ben ooka een schitterende co-piloot ;-) ik slaap ook altijd als ik niet aan het stuur zit...tenzij de chauffeur geen vertrouwen uoitstraalt dan probeer ilk voorzichtig het stuur over te nemen lol
parc paradisio ik wil daar ook nekeer naar toe

Gepost door: Lord cms | 17-05-05

was die boerin geschrokken... ....van het sprekend konijn Fonzke??? Of van zijn baaske.....:-)pepino.

Gepost door: pepino | 17-05-05

Helaas ik haat vogels en vooral als ze boven mijn hoofd vliegen dus mij ga je daar zeker niet zien!

Gepost door: lena | 17-05-05

Woehaha maak dat mee!
Enne, ik behoor ook tot de vrouwen die kunnen kaartlezen *blinkblink* En ik val niet in slaap! Kan gewoon niet slapen in een auto..
Dus wie een co-pilootje zoekt..! :oD

Gepost door: Tinkerbell | 17-05-05

De commentaren zijn gesloten.