18-05-05

Nonnetjes

Tinkerbell heeft al uitvoerig verslag gedaan van onze autovolle zondag.  Een plezant dagske, voor ons toch in ieder geval.  Maar over de nonnen wilde ik toch nog even mijn gedacht zeggen.

Wie stopt er nu in godsnaam vier nonnen van tegen de 80 in een golf break.  En dan nog een zware diesel ook, geen licht naftje, geen SDi, neenee, de dames rijden met een zware TDI. 

 

Nonnen moeten in een nonnenauto rijden verdorie.  Een Citroën AX van 15 jaar oud of een gedeukte lada of zoiets.  Van die doorleefde roestbakken waar de koppeling geen fluit waard is en waarmee ze dan vertrekken terwijl ze de motor ver in het rood jagen om dan langzaam, centimeter per centimeter verder te bollen.  Net niet ingehaald door een slak.  Zo een auto’s moeten nonnen hebben.  Geen gloednieuwe golfjes waarbij je maar eens op je pedaal moet blazen om vooruit, in dit geval achteruit, te vlammen.  Rap rijden doen die meestal niet.  Dan is zo’n AX toch goed genoeg.

 

Deze nonnen waren blijkbaar van een goede orde.  De dames waren van alle comfort voorzien met hun zilveren golfje met airco en veel kofferruimte voor hun hosties in te leggen.    In hun streven om zo dicht mogelijk bij de kerk te parkeren waren ze een straatje ingereden dat halfweg afgesloten is om de brave bedevaarders te beveiligen tegen drieste katholieken.  De laatste parkeerplaats moet hun aanlokkelijk hebben aangekeken want daar gingen ze blijkbaar staan.  Het feit dat daar een fietsenrek staat en het dus geen parkeerplaats is hadden ze iets te laat gezien en ze stonden dus al half geparkeerd.  Zuster chauffeur moet dan besloten hebben om toch maar ergens anders te gaan staan want ze probeerde het fietsenrek te vermijden en achteruit terug de parkeerplaats te verlaten.  De andere zusters stonden elk op hun manier goedkeurend toe te kijken.

 

Zuster dirigent gaf de vereiste snelheid aan door  haar handen voor zich te houden en haar lichtjes gebogen armen op en neer te laten gaan.  Een beetje zoals moslims naar Allah bidden maar dan rechtstaand en met minder beweging.  Hare ‘reumatis’ stond dat waarschijnlijk niet toe.

Zuster stekeblind stond achteraan de golf duidelijk te maken dat het allemaal kon en zuster gedrogeerd stond wat rond te kijken naar de engeltjes die overal rondfladderden.  De dames zouden er door goede samenwerking wel uitraken.  Spijtig genoeg had zuster chauffeur alleen maar oog voor het fietsenrek en zuster dirigent had dat door want ze wapperde hoe langer hoe harder.  Tergend langzaam ging de auto dan toch achteruit, hoewel aan het geflapper van zuster dirigent te merken was dat de snelheid naar haar smaak toch iets te hoog lag.  Toen het fietsenrek veilig was moest zuster chauffeur gedacht hebben dat het allemaal lang genoeg geduurd had en gaf ze vol gas om de achterkant van haar golf met een luid gekraak in de arme clio te boren.  Zuster stekeblind en zuster gedrogeerd verschoten zich een bult, zuster dirigent stond versteend naar haar handen te kijken alsof ze dacht dat zij door de luchtverplaatsing de auto had weggeblazen.en zuster chauffeur haar gezicht vertrok in een bejaarde grimas.  Volgens mij heeft ze haar kansen op een onderscheiding in de hemel daar serieus de grond in geboord.  Of ze moest “och lieve here god” geroepen hebben in die auto. 

 

Als zelfs nonnen niet veilig zijn in Scherpenheuvel, waar gaat dat dan naartoe sèg.12:01 Gepost door P | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Wij schrijven het jaar 1342 in het jaar van de Wulpse Poes.
En ondertussen maakt mijn lid ruzie met mezelf.
Hoe is het mogelijk?
GDB.

Gepost door: GDB | 18-05-05

*proest* ligt hier in een deuk met uw nonneverhaal.

Gepost door: kleintje | 18-05-05

hehe ik kan het mij al levendig voorstellen ;-)

Gepost door: Dana | 18-05-05

Inderdaad Weer een levendig verhaal, je ziet het zo gebeuren... 'k Zat hier weer serieus te gibberen, allechance dat er hier ni veel volk te bespeuren is... :-p

Gepost door: Pinnie | 18-05-05

Inderdaad Weer een levendig verhaal, je ziet het zo gebeuren... 'k Zat hier weer serieus te gibberen, allechance dat er hier ni veel volk te bespeuren is... :-p

Gepost door: Pinnie | 18-05-05

haha da's gelijk dienen pastoor van Nazareth... Reed zodanig traag dat em tegen nen boom is geknald :D

Gepost door: Anne | 18-05-05

Heyla!! Ik heb mijn nonnenverhaal er eerder opgezet en gij hebt al meer reacties!! Awoeh!
:oD
Hahaha, grapje! Tis echt super geschreven, zo fel had ik het niet geobserveerd, ik was maar aant loeren wat aan die Clio scheelde!

Gepost door: Tinkerbell | 18-05-05

als dat geen.. klassenonnen zijn die opgevoed werden door een supernanny

Gepost door: willy | 18-05-05

:D super!! zo grappig geschreven ik zie het ook al heel voor mij :D

Gepost door: sfie | 18-05-05

Geweldig Mijn grootmoeder zaliger zei altijd dat ge met nonnen (en bij uitbreiding paters) niet moogt lachen. Vandaag heb ik een uitzondering gemaakt!
Geweldig grappig geschreven.

Gepost door: Spinning Dude | 18-05-05

De commentaren zijn gesloten.