10-06-05

Venetië

Schoon stad Venetië.  Venezia, Venice…schoon schoon.  ’t Stinkt er een beetje naar rotte vis, de huizen staan er maar wat schots en scheef bij en ge moet oppassen om geen drie ton duivendrek op uw hoofd te krijgen maar voor de rest is het wel een mooie stad.  En wat belangrijker is.  Het is te doen op één dag.  ’s Morgens vertrekken en ’s avonds terug in Belgenland.  Allemaal dankzij de vriendelijke mensen van Raaieneir.  Asteblieft, de volgende keer vlieg ik verniet.

 

Nochtans heeft het niet veel gescheeld of ik was weer naar huis gereden.  Ik heb nog nooit zo een vieze douaniers gezien als in Charleroi.  Die behandelden iedereen als een mogelijke Osama Bin Laden.  Ik was er een beetje van onder den indruk en ik was per ongeluk over het gele lijntje gesukkeld waarachter we moesten blijven wachten.  Amai mijn voeten.  Met twee stonden ze te wapperen met hun kwaadste gezicht.  Toen ik iets daarna zelf moest komen bekeken ze me of ik twee ton dynamiet in mijn achterste had zitten.  Geen woord heeft dieje gezegd.  Hij tikte eens op mijn horloge en op mijn broekzakken, trok mijn rugzak half van mijn rug en trok mijn t-shirt omhoog om dan teken te doen dat ik mijn riem ook nog mocht uitdoen.  Dan zakt mijn broek af!!!!  Dat is nu het nut van zo een riem, die houdt uw broek omhoog.  Maar het hielp niet, hij moest uit.  En toen het ding niet piepte toen ik met mijn broek omhoog getrokken door het poortje ging zag ik echt ontgoocheling op zijn gezicht.

Als ik Frans kon he, ik zou het hem ne keer goed gezegd hebben.  Maar ik kan geen Frans.  Of toch niet genoeg om zo ne vieze douanier mijn gedacht te zeggen.

 

Maar ik was dat al weer vergeten toen ik dat vliegtuig zag staan.  Ik heb het  zo niet op vliegen.  Mensen zijn daar niet voor gemaakt vind ik.   Metaal ook niet trouwens.  Al eens een metalen plaat omhoog geworpen?  Dat vlieg niet uit zichzelf he.  Ik heb liever alles zelf in de hand.  Ik vind het bijvoorbeeld ook niet zo leuk om passagier te zijn in een auto.  Maar met de auto zou ik zelf kunnen rijden, maar ik kan toch moeilijk zelf vliegen he.  En da’s dan nog zo hoog.  En dat schokt en davert met momenten…  

Brrr.  Niet echt mijn ding.

Ik zit niet te bidden in een vliegtuig hoor, ik zit niet met zo veel schrik en ik kijk graag eens door het venstertje maar het is toch mijn ding niet.  Vooral niet toen ik ontdekte dat er een gaatje in mijn venstertje zat.  Blijkbaar was dat normaal maar ik heb toch mijn gordel niet uitgedaan.  Als ik dan toch naar beneden moest worden gezogen omdat dat raam het niet hield dan ging ik toch met mijn stoel en al.  Dan zat ik nog op mijn gemak.

 

Deel twee volgt later.  I’m back!!!


14:18 Gepost door P | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

dynamiet in uw gat! azo valsspelen, ik ben de enige die het zonder dynamiet kan doen knallen :D

Gepost door: lord cms | 10-06-05

Explosieve vloeistof Zhemmen natuurlijk nie in uw maag gekeken of zhadden die ballonnekes nietroglisserine gevonden. ps: da stuk metaal vliegt ten gevolge van de wet van da aajeerodienamieka. En as ge da nie gelooft maak ik u wel wa anders wijs :o)

Gepost door: koninkske | 10-06-05

gij zout onmiddellijk uwen zetel meepakken in uw garf of wa? :D ;o)

Gepost door: Anne | 10-06-05

:o)) hihihihihi dochter en schoonzoon zijn ook douane maar dan in Zaventem... en ja die kunnen soms al eens vies kijken...:o))

Gepost door: Lizy | 10-06-05

Schietstoel Zuigstoel? Neeje!
Wast ik geweest, ik zal alweer met mn vinger te voelen aan dat gaatje (in het venster weliswaar!)

Benieuwd naar Deel 2!
Tot morgen!

Gepost door: Tinkerbell | 10-06-05

ge hebt toch gezegd dat dat geen dynamiet was, maar uwe gsm ;-)

Gepost door: fILLE | 10-06-05

maar het inchecken gaat dan weer veel vlotter dan op zaventem hé, prettig weekend alvast

Gepost door: willy | 10-06-05

Ik wil ook naar Venetië-ëëëëëëëë!!!! :(

Gepost door: Kaatje | 10-06-05

venetië aah ben ik vorig jaar geweest, idd de moeite om eens te doen. Van vliegtuigen heb ik geen schrik meer sinds ik vorige zomer twee uur gerustgesteld werd door mijn knappe buurman op het vliegtuig :-)

Gepost door: liese | 11-06-05

* Reist dan maar ne keer naar Amerika :p ge VOELT u gewoon echt den osama :D .. fotoke met de webcam, vingerafdrukken, riem uit, schoenen uit, handbagage leegmaken, .. bleh :p

Gepost door: LittleStar | 12-06-05

Aaah! Venetië was onze huwelijksreis. Zalige herinnering! ;-)

Gepost door: AV | 12-06-05

De commentaren zijn gesloten.