01-07-05

Ziekenhuistrauma deel 2

En na de duisternis komt …

 

Dorst, verschrikkelijk veel dorst.  Ook de contacten met de verpleegsters kwamen eraan.  En die zouden niet altijd even vlot verlopen.

Mijn eerste contact met een verpleegstertje liep niet zoals ik het verwacht had.  Als je twaalf jaar bent en al wekenlang opgefokt wordt door geile klasgenootjes die fantasieverhalen vertellen over verpleegstertjes en hun veel te kleine uniformen heb je een bepaald beeld voor ogen.  De oude vrouw in haar vuil verfrommeld uniform kwam niet onmiddellijk overeen met dat beeld.  Ze zat naast mij een boekje te lezen.  Een stationsromannetje denk ik.  In ieder geval, een klein plooibaar boekje dat ze heel even aan de kant legde om naar mij te kijken toen ik begon te kreunen.

Mijn smeekbede om water werd door dit toonbeeld van menslievendheid vakkundig gesmoord door een kort: “Jaja, we zullen seffens wel naar beneden gaan.  Ik moet eerst dit stukje nog lezen.  Het is juist spannend.”

Een eeuwigheid later, toen ze haar stukje toch gelezen had en ik al bijna uit mijn beddeke kroop naar het bidonneke water dat een paar meter verder verleidelijk stond te lonken, kwam ze toch in beweging.

 

Péke en zijn karreke werden naar beneden gebracht waar de mama, de papa en Darth Vader zaten te wachten.  De een al wat ongeruster dan de ander.  ’t Schijnt dat ik al van op de gang aan het roepen was dat ik dorst had.  DORST!!!!!  Ik kon vrij ambetant doen toen.  Nu is dat allemaal serieus gebeterd.  Ik heb nog wel altijd dorst maar ik  pak het gewoon.  En ambetant doen doe ik niet meer.  He Néke :-D

Iets later kwam het eerste spuitje.  Een verpleegster kwam glimlachend binnen, ik moest me omdraaien en kreeg een spuit in mijn bil.  Niks van gevoeld.  Iemand die haar werk kende.  Maar de volgende…dat is de oorzaak van mijn trauma…

 

Ze kwam ’s avonds.  Een immense gestalte wierp een donkere schaduw op mijn beddeke.  Darth Vader begon onrustig te piepen en kromp onwillekeurig ineen toen de deuropening gevuld werd door een verdomd grote, dikke vrouw.  Met een snor.  Weer niet echt het beeld dat ik van een verpleegster verwachtte.  Ik heb daar later nog serieus over gebabbeld met mijn  klasgenootjes.  De leugenaars.  Ik dacht eerst dat Godzilla voor Darth Vader kwam.  En aan zijn gelaatsuitdrukking te zien dacht hij dat ook en kon dat niet echt goed nieuws zijn.  Ze liet echter zijn beddeke links liggen en kwam recht op mij af.  Nu was het mijn beurt om te zweten.  Zeker toen ik in haar hand een spuit zag opduiken.

Het contrast met de vorige verpleegster was overduidelijk.  Deze duldde geen tegensputteren en had heel waarschijnlijk nog een bijjob als wreker van de maffia. 

Ze stelde geen vragen, ze snauwde bevelen.

“Omdraaien, broek af, ontspannen.” 

Ja, dat lukte echt.  Ik had me in lang niet meer zo ontspannen gevoeld. 

“Ontspannen zeg ik.  Ge moet zo niet bibberen, ge voelt daar niks van”

Probeer maar eens te ontspannen met driehonderd kilo ongeschoren vlees dat als een zwaard van Damocles boven uw hoofd hangt.  En ze had dan nog een dodelijk wapen vast ook.

“Eén, twee drie…”

Ik heb het niet gezien maar volgens mij moet ze een aanloop genomen hebben van ver boven haar hoofd.  Ik ben er zeker van dat ze tot op het bot gegaan is.  Nog efkes en ze was er aan de andere kant terug uitgekomen.

“Voila, was dat nu zo erg?”

 

Ik heb tot ergens halfweg vorig jaar een heilige schrik gehad van spuitjes, het was dus zo erg.  Nu ik bloed ga geven is dat gebeterd maar als ik ooit een bloedtransfusiecentrum binnenkom en daar een paar honderd kilo ongeschoren vlees in een wit kleed zie staan dan loop ik luid gillend met mijn armen wapperend terug naar buiten.  Goed geweten.


09:51 Gepost door P | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ik heb liggen schreeuwen bij mijn eerste spuit in mijn poep :s

Gepost door: lord cms | 01-07-05

ik heb liggen schreeuwen bij mijn eerste spuit in mijn poep :s

Gepost door: lord cms | 01-07-05

ja, sommige verpleegsters zijn echt wel bruten... I know :D

Gepost door: Anne | 01-07-05

Als ik het goed begrijp hebt gij dus met Darth Vader op dezelfde kamer gelegen. Volgens mij klopt dit verhaal toch niet helemaal, want dat is een filmpersonage :-) Maar ik zal spuiten ook zoveel mogelijk vermijden.

Gepost door: fILLE | 01-07-05

vervolg Darth Vader was ne man die aan zijne neus geopereerd was zoals in het eerste stukkie stond. Hij ademde ongeveer zoals den Darth :-p

Gepost door: Péke | 02-07-05

ocharm! Dit is een oproep aan lieve mooie meisjes om verpleegkunde te gaan studeren :)

Gepost door: Ibe | 03-07-05

beter een spuit in je poep dan poep in de spuit zei de apotheker :-)

Gepost door: willy | 04-07-05

De commentaren zijn gesloten.