12-07-05

Zaaaalig weekendje

Voila, voor het eerst in lange tijd nog eens een zalig weekend achter de rug.  Néke en Péke zijn er efkes tussenuit getrokken.  Een weekend ontsnapt aan de dagelijkse sleur van opstaan, werken en slapen gaan.  Back to basics, rust en kalmte… enfin… toch iets wat daarvoor moest doorgaan.  Onze persoonlijke cable guy, de Fonz, hebben we op logies gedaan bij de schoonouders.  Hij kon daar helpen met het behangpapier af te trekken maar ik denk niet dat em dat gedaan heeft.  We kregen zaterdagmorgen wel een berichtje met het heuglijke nieuws dat het schattigste konijn ter wereld ook daar een kabel doorgebeten heeft.  Dit keer van de lamp.  Hij leert niet bij dat beest he.  Echt niet.  Ze moesten die inschakelen in de Londense metro begot, kan em bomkabeltjes doorbijten. 

 

Het weekend dan… Néke en ik lagen op een weitje op een camping…  kamperen, genieten van de natuur…en van elkaar…en spijtig genoeg ook van een bende zatlappen die het nodig vonden om een groot stuk van de nacht hoogstaande conversaties te voeren met mensen aan de andere kant van de camping…  Ik weet nog perfect de volledige conversatie te herhalen.

Het was een gesprek tussen een paar heren en een paar dames.  Zonder twijfel allemaal uitzonderlijk hoog begaafd en voorzien van enorm veel levenswijsheid.  Het gesprek ging ongeveer als volgt.  De mannen begonnen eerst:

“HOEOEOEOEOEOEOEOEOEOEREN”

En dan gaven de dames het volgende intellectuele antwoord:

“HOEOEOEOEOEOEOEOEOEOEREN”

Dit panelgesprek ging een tijdje door en werd door de dames uitzonderlijk afgewisseld door de volgende diepzinnige opmerking:

“SLETTEN”

Wat natuurlijk ook weer van een bepaald intellectueel niveau getuigt.

Eens de hoeveelheid alcohol in de aders het definitief gewonnen had van de hoeveelheid bloed werd het wel weer stiller en konden een doodvermoeid Péke en Néke eindelijk slapen.


Dag twee begon opnieuw met een berichtje.  En ook dit bracht geen verrassing.  “Fonz heeft de kabel van de muis doorgebeten…”  De verkoop van suikertjes gaat in de plaatselijke gamma door het dak gaan als hij zo blijft doordoen.

Ook de avond bracht geen verrassing.  Het panelgesprek tussen de dames en heren begon gewoon opnieuw en de drie juffrouwen naast ons begonnen ook aan een gesprek:

“Ge kunt doen wat ge wilt maar we gaan morgen niet naar Bram.”

“Waarom zou ik naar Bram willen gaan, en daarbij, ge moet toch niet mee gaan.”

“Och kom, iedereen weet toch dat Bram uw sexmaatje is.”

“Oooh, da’s niet waar.  En daarbij hoe weet gij dat.”

“Da’s wel waar en iedereen weet dat.”

Na deze schokkende ontdekking ging ze toch even naar Bram bellen want hij verjaarde en ze ging hem nog verrassen. 

 

“Dag Bram..hihihihihihi…gelukkige verjaardag he…ah dat zeg ik niet, da’s een verrassing he… nee, ik zeg het niet… nee, echt niet… nee, ’t is niet duur, het kost niks… ja sè, ik denk wel dat ge het leuk zult vinden… hihihihihihihi, ik zeg niks…hihihihihihi”

 

Het begint bij mij te broebelen als ik in de buurt van zo’n mensen ben he… Ik kan er niks aan doen maar mijne mond heeft dan moeite om dicht te blijven… Mijn stembanden smeken om gebruikt te worden, schreeuwen in stilte om hun stem te mogen laten horen…  Maar ik hou me in.  Ik probeer me in te houden.  Als ze dikwijls van die conversaties voert is het logisch dat iedereen weet wat ik ondertussen ook weet.  Het gesprek ging ondertussen verder.

 

“Het zal wel leuk zijn zenne.   Ik ga mij ook amuseren dan…jaja, ik ben erbij ja… ik doe dat he…”

 

Bram zijnen euro is ondertussen ook beneden gekomen.

 

“Hihihihi, zoude dat niet leuk vinden nee?... ja, dat dacht ik al hihihihi…ah éne keer he.  Ge verjaart toch maar ene keer…allee, twee keer dan hihihihi…Jamaar Bram…hihihihi, drie keer is dan toch genoeg zeker?...nee? hihihihi… allee, maar meer dan vier keer niet he…hihihi…Foei Bram hihihi…”

 

En toen verloor ik de strijd tegen mijn stembanden.  Foert dacht ik bij mezelf, laat ze hun gedacht maar zeggen…  Néke lag ook al naast mij te grommelen en zich plechtig voor te nemen van ’s morgens vroeg naast de tent te gaan staan brullen en als Néke zich al opjaagt dan is het erg…

“Sèg kind, wete gij dat ge godverd**** serieus kunt zagen zo om half vier ’s morgens.”

Ik wilde nog zoveel meer zeggen, flarden van het intellectuele gesprek van eerder op de avond spookten door mijn hoofd, ik wilde zeggen dat de ganse camping ondertussen al wist wat Brammetje was maar ik deed het niet.  Ik ben beleefd opgevoed en weiger me te verlagen tot hun niveau.  En daarbij, misschien lag Bram wel een paar tenten verder en was hij enorm groot en gespierd en dan zou ik pijn kunnen hebben en dat vind ik niet leuk om half vier in de morgen.  Dus ik hield het bij dat ene zinnetje.

En dat ene zinnetje heeft geholpen want ze heeft iets daarna afgesloten.  Toch nog efkes kunnen slapen.

Maar ondanks de nachtelijke escapades van mijn buurvrouw, ondanks het hoogintellectuele gesprek van iets verder op de camping en zelfs ondanks de kleuter die om half zeven op het balkon van het nabijgelegen flatgebouw een kwartier lang “Wakker worden” naar beneden slingerde en juist stopte toen ik hem wilde trakteren op een of andere steen die in het gras lag, is het een heel heel leuk weekend geweest.

 

Damn, ik wilde efkes een kort stukje schrijven maar da’s ook tegengevallen me dunkt.
09:59 Gepost door P | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

hmm als enkel de nachtelijke ergernissen bijblijven, dan heb je toch een verkeerd weekend en verkeerde camping uitgekozen?
wat heb je overdag allemaal uitgevreten jong!

Gepost door: Lord cms | 12-07-05

overdag Dat blijft tussen Néke en Péke jong... curieuzeneus.

Gepost door: Péke | 12-07-05

amai Goede nachtrust..... lol

Gepost door: Myst | 12-07-05

Seg, wilde gij mijn conversaties zo naar beneden halen? Als ik goesting heb om op een camping te gaan, en ginder een gesprek te voeren met de jongens aan de andere kant van de camping, door ze als hoeren en slet uit te schelden, is dat toch mijn probleem!? ;o)Hahaha, ik weet het, die campings zijn niet altijd zo deftig. Ik heb me dit weekend op de camping in Brugge ook zenuwachtig gemaakt... :s

Gepost door: Anne | 12-07-05

Ik heet niet Bram... ...maar was die buurvrouw een knappe? ;-)

Gepost door: Spikkie | 12-07-05

@spikkie Zijde geïnteresseerd ja :-D Ik zou't niet weten jong. Ik heb ze alleen maar gehoord. Ze klonk wat aan de jonge kant zenne. En al te snugger klonk ze ook niet.

Gepost door: Péke | 12-07-05

Sèg euh... ... ande whatte about the jacuzzi? Dat was toch ook part of your zaaalig weekendje of niet soms? Wij hebben er deze morgen nog van negen tot twaalf ingezeten, met Hanz the little brother van big brother en een fles of vijf champagne... Ik eis een verslag van de jacuzzi op zondag! (Trouwens, die foto mag toch gepost worden hè, anoniem gemaakt?)

Gepost door: liza | 12-07-05

Ik vind dat ge BOLLEUHEUHEUH had moeten introduceren op die camping :-)

Gepost door: fILLE | 12-07-05

Liza liza liza Dat ging nog komen meiske. Ge moet ne mens wel tijd geven he. Natuurlijk hoorde dat bij het zalige weekend. En die foto mag gebruikt worden. Ik zit met twee schoon madammen in ne jacuzzi... waarom zou ik dat willen verbergen?
:-D

Gepost door: @Liza | 12-07-05

Jep Liza! De jacuzzi was de max!

Alles was de max, behalve de hoerenjongens

Gepost door: Tinkerbell | 12-07-05

. Ik had dat gesprek tussen madam en Brammeke gestoord door keihard te roepen:

"Schat, komt gij nog? Ik krijg het koud hoor!"

Gepost door: Coltrui | 14-07-05

De commentaren zijn gesloten.