19-07-05

Bedrog, leugens en achterklap

Péke heeft een lief.  Straf he.  Péke heeft een lief… zonder dat Néke dat weet.  Péke heeft namelijk een relatie met collega S.  Collega L heeft dat gehoord van collega A en ze heeft me dan een mailtje gestuurd.  En heel de afdeling weet dat al.

Heel raar want ik dacht dat ik ook tot de afdeling hoorde en ik wist dat nog niet.  Straf eigenlijk.  Zit ik daar maar braaf met S rond te wandelen terwijl ik eigenlijk andere dingen zou kunnen doen.  Ahja, ’t is toch mijn lief of niet.

 

Enfin ja, ik wilde daar wel het fijne eens van weten dus ik ging gisteren even praten met collega A.  Zij kent mijn leven namelijk beter dan ik.  En ik kan alleen maar leren nietwaar.  Daarbij, collega A kon zich vergissen en dan is het maar normaal dat ik haar efkes verwittig.  Maar collega A wilde niet luisteren.  Zij wist het toch beter dan ik zeker. 

 

“Kom he Péke, ik ben 43 jaar, ik ken het klappen van de zweep.  Jonge mensen die altijd met elkaar weg gaan zijn verkeerd bezig.”

“Tja, ik ga eerlijk gezegd liever met iemand van mijn leeftijd wat rondlopen dan met jullie van winkel naar winkel om een broek voor de zoon en een sjaal voor de dochter of pillen voor de mama te gaan halen.  Daarbij, K gaat ook met ons mee.  Heeft hij dan ook een relatie met mij?”

“Maar manneke, ge gaat gij weg met wie ge wilt he.  Maar ge gaat wel altijd met haar naar het station en niet met K.”

“Ja, K woont aan de andere kant van het land en S zit op mijnen trein.  Toch niet geheel onlogisch dacht ik zo?  Of was dat 43 jaar geleden anders misschien?”

“Ge moete gij u niet komen verdedigen, ik zie toch wat ik zie.”

“Ge denkt dat ge iets ziet, maar waarom zegt ge dat dan tegen iedereen?”

“Gij gaat mij toch niet verbieden van te zeggen wat ik wil zeker?  Daarbij, de mensen spreken mij daarover aan, dan zeg ik het ook he.”

“Ik verbied u niks, ik vraag alleen maar…”

“Ah nee, ge komt me hier de les spellen over wat ik mag en wat ik niet mag zeggen.”

Yekyekyek, blablabla, zeverzeverzever.

 

Enfin ja, ze moet zij dat zelf weten.  Als ze daardoor kan slapen ’s nachts.  Ze geeft in ieder geval wel een heel andere betekenis aan de uitdrukking “Het verstand komt met de jaren.” Dan komt dat verstand bij sommige toch wel heel traag me dunkt. 

Ik heb nog niemand van de afdeling er iets over horen zeggen en niemand heeft me raar bekeken.  Behalve zij dan.  En dat is dan nog iemand van mijn eigen team. 

 

Ik ga er in ieder geval mijn slaap niet voor laten.  Ik ga gewoon met mijn lief op stap ’s middags.  En misschien wil K wel meedoen.  Hebben we een triootje… kan ze daar nog eens over beginnen ;-)

Als ik haar in het stad tegenkom zal ik trouwens eens goed zwaaien.  En ik zal misschien in de toekomst naar S verwijzen met “mijn lief”.  Kwestie van het voor iedereen wat makkelijker te maken.  Zeker voor collega A.


22:04 Gepost door P | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

** awel Péke... denk zo.. ze kunnen langer van me praten dan van me eten..
tis toch iets eh!!
A. misschien jaloers dat ze niet mee mag s middags...lol..:)

Gepost door: Lizy | 19-07-05

roddeltantes zijn er overal niks van aantrekken joeng
doe wel en kijk niet om

Gepost door: willy | 20-07-05

vetzakkerij jong! slaagt erop! nu! kgan helpen !! :-)

Gepost door: liese | 20-07-05

Roddels Het is overal zo hoor dat ze roddelen over de mensen. ge moet het zo maar bezien, zolang ze over u babbelen kunnen ze niets over een ander zeggen. Zoals Lizy al zei, roddelen doen ze meestal omdat ze jaloers zijn. ;-)

Gepost door: Young Crazy Fool | 20-07-05

Langs de andere kant Collega S is een schone frisse verschijning. Voor hetzelfde geld koppelen ze me aan het een of ander lelijk mens :-)

Gepost door: Péke | 20-07-05

Misschien... ... komt collega A wel iets te kort thuis (zou me niks verbazen als je haar ziet) en had ze graag gehad dat gij dat tekort aanvulde of invulde of opvulde ... lol ... Ze is wrsch verliefd op u en idd jaloers...

Gepost door: liza | 20-07-05

:s nu ben ek jaloers sé ;o)

Gepost door: Anne | 20-07-05

kheb da ook is voorgehad, maar wel in men familie. Heel de familie wist al dak ne vriend had behalve ikke zelf. Die roddelaars toch eh :p Ze zouden beter voor de Story gaan werken :)

Gepost door: Kaatje | 20-07-05

Zou die haar niet beter bezig houden met haar werk? Jongens toch!

Gepost door: lena | 20-07-05

:) die roddeltantes toch :)

Gepost door: Ibe | 20-07-05

Schoonheid... k heb altijd geleerd dat schoonheid vanbinnen zit... wat ben je met een mooie carrosserie als er een tang van een vrouw in verscholen zit????

Gepost door: Lizy | 20-07-05

Hoe?? Hebt gij nog een ander?? Verdorie toch Péke!
HAHAHAHAH
Sech wat een bende reuteltrezen bij u opt werk. Nu ja, eens goed uitlachen in hun gezicht, want tzijn zij die zich ergeren!

Gepost door: Tinkerbell | 21-07-05

De commentaren zijn gesloten.