10-08-05

Busmensen

Ik pak nu al een paar dagen de bus om naar het werk te komen.  Enfin, de bus om naar het station te rijden en daarna met de trein naar het werk. Sinds dat rund mijn autootje in de prak heeft gereden moet ik mij behelpen op alle mogelijke manieren.  En moet ik veel vroeger opstaan.  Da’s nog het ergste.  Maar ik klaag niet (veel), het is best leuk.  Mensjes kijken.  Observeren op de bus.  Altijd leuk om doen.  Treinmensen heb ik al geobserveerd.  Die ken ik al, al duiken er elke dag weer andere exemplaren op.  Ik zit namelijk op een vroegere trein omwille van hogerstaande redenen.

 

Na vijf dagen (ik ben voor mijn verlof ook een paar keer met de bus geweest) begint er zich een trend af te tekenen.  De mannen kruipen achteraan in de bus.  Alle mannen, behalve den deze.  Ik ben altijd de eerste om op te stappen en lui als ik ben zo ’s morgens vroeg, plant ik mijn derrière op de eerste de beste bank.  En die is van voor.  De rest van de mannen zit dus op een respectabele afstand van ondergetekende.  Jeugdsentiment?  De zware jongens kropen ook altijd achteraan in de bus tijdens schoolreisjes.  Wie weet.  Ik zal mij morgen ook eens bij de gasten zetten vanachter in de bus se.

 

De twee vrouwen die een halte verder opstappen hebben ook zo een raar ritueel.  Die staan luidkeels met elkaar te praten en met hun armen te zwaaien aan de bushalte maar als ze op de bus kruipen dan gaan ze allebei op een afstand van elkaar zitten.  Aan het station wandelen ze dan weer samen naar het spoor terwijl ze hun gesprek verder zetten.  Daarna kruipen ze alletwee in dezelfde wagon maar gaan weer elk apart zitten.  Ik dacht dat het openbaar vervoer contacten tussen mensen zou kunnen stimuleren maar zij hebben daar toch een heel ander gedacht over denk ik.

08:51 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ze willen wss niet gans den tijd elkaars geleuter aanhoren ;o)

Gepost door: Anne | 10-08-05

Dan ken je mijn ritueel nog nie. Als ik 'smorgens vroeg de bus moet nemen dan zet ik mijn vanvoor, is da na 10 uur dan zet ik mij vanachter. Op de terugrit zet ik mij ook altijd vanachter (tenzij er geen plaats is natuurlijk :p) En ik ben geen zware jongen!! :D

Gepost door: Kaatje | 10-08-05

Haar op u tanden Djeez jong ik zou daar toppezot van komen zo iederen dag den trein EN den bus moeten pakken. Heb dat ene keer moeten doen voor 3 maand den bus : das voor mij een ware nachtmerrie. Kben zowiezo al genen om vroeg op te staan laat staan dak dan nog in de kou moet wandelen en staan wachten om dieje mastodont. Veel sterkte toegewenst!! En da meen ik begot :o)

Gepost door: koninkske | 10-08-05

@koninkske merci voor uw medeleven... maar ge weet niet wat ge mist jong. Rare figuren dat ge soms tegenkomt :-) Mij bijvoorbeeld.

Gepost door: Péke | 10-08-05

Awel zij respecteren de rust van de medereizigers. Als dat geen sympatieke vrouwen zijn !! ;)

Gepost door: Tinkerbell | 10-08-05

De commentaren zijn gesloten.