17-08-05

Straffe deuren

Ik vraag me af waarom de deur van de gehandicaptentoiletten bij ons op het werk zo verschrikkelijk straf moet zijn.  Iemand in een rolstoel kan daar toch bijna niet binnen.  Ik moet hier zelf al ik weet niet hoe hard trekken voor dat ding opengaat.  En nee, ze was niet op slot.  Ze gaat gewoon stroef.

 

De reden waarom ik naar de gehandicaptentoiletten gespurt ben is de vernieuwde kuisploeg.  De normale dames die dit doen worden nu bijgestaan door twee mannelijke jobstudenten die de ganse week rondlopen alsof ze juist ontwaakt zijn uit een coma en er elk moment opnieuw in kunnen vallen.  Maandag zou dat aan een kater kunnen liggen, vrijdag aan de vermoeidheid… maar wat dan met de rest van de week?  Gisteren stond er eentje van de twee met zijn gezicht tegen de buis van de stofzuiger gedrukt.  Zijn lippen en zijn neus werden net niet naar binnen gezogen. Wat zijn bedoeling was, dat weet ik niet maar het zag er vrij komisch uit.  Ook de verwarde blik op zijn gezicht toen hij mij in het oog kreeg maakte niet veel duidelijker.  Dat strompelt hier maar wat rond, wrijft hier en daar over een kast en doet alles op hun gemakje.  Beetje zoals de helft van die andere ambtenaren hier, alleen zien die er al iets afgeleefder uit.  Ook wat getrainder in het relaxen waarschijnlijk ;-). 

 

Maar enfin, die gasten doen gemiddeld anderhalf uur per toilet.  Iets wat de dames op een klein kwartiertje doen.  Het zijn uiteindelijk ook geen balzalen maar gewone toiletten.  En als een mens moet dan moet een mens.  En als er niets vrij is dan moet een mens binnenglippen bij de gehandicapten. En zo ontdekt een mens de eigenaardige grillen van de gehandicaptentoiletdeur.  Als dat geen mooi woord is om mee af te sluiten.

14:24 Gepost door P | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ik ga altijd bij de gehandicapten die zijn altijd het properste :D

Gepost door: Anne | 17-08-05

anne en peke gulder gaagewoon waar ge hoort te gaan !

Gepost door: lord cms | 17-08-05

wc's get da voordeel, er is altijd plaats....

Gepost door: liese | 17-08-05

Ik ben er maandag nog op geweest, op een gehandicaptenwc. Die zijn hoger en dat zit fijnet (vind het leuk als mn benen bengelen :oD)
Maar terwijl voelde ik me toch schuldig want ik had zoiets van: stel nu maar eens dat ik echt gehandicapt was, kzou het toch niet zo leuk vinden om op die wc te gaan..
En ja, jobstudenten van tegenwoordig zeker :oD

Gepost door: Tinkerbell | 17-08-05

aan de zee ook niks anders dan gelukkige rolstoelpatiëntjes gezien gisteren :-)

Gepost door: fILLE | 18-08-05

Jaja Anderhalf uur over een toilet doen en alles op het gemakske... Hier uiteraard hetzelfde. En als er dan gevraagd wordt om extra te stofzuigen om die vlooieneitjes uit dieje schmirrige tapis plein te krijgen, dan gaat dat niet. Ah nee, want ze volgen een strak schema. Dat hen zoveel seconden geeft voor een bureau, zoveel seconden voor een kast en zoveel minuten voor de toiletten. Pfff, seconden, minuten... als ge hen door de gang ziet sjokken met hun karrekes gaat dat toch niet echt vooruit zenne. Op de tijd dat ze van de ene kant naar de andere kant van de gang zijn, heb ik mijn kantoor al gestofzuigd zenne!

Gepost door: liza | 18-08-05

En? Comfortabel zo'n ruim gehandicaptentoilet?

Gepost door: An | 18-08-05

De commentaren zijn gesloten.