13-09-05

Koffieklets

Gisteren waren ze er, vandaag waren ze er weer.  Vluchten lijkt wel onmogelijk.  Ze schuiven gewoon mee op.  Ze duiken op op de meest onverwachte plaatsen en net als je denkt hen te hebben ontlopen komen ze met veel vertoon weer opgedoken.
Ik heb het hier over de vier krantlezende dames op de ochtendtrein naar Brussel.  Niks mis mee zou je zeggen.  Op zich niet nee, de dames installeren zich, doen hun krant open en beginnen te lezen.  Allemaal dezelfde krant.  Allemaal "Het Laagste Nieuws".  Maar er is er eentje bij en die moet elke keer weer haar krant hardop voorlezen voor de rest van de wagon. 
"Allee, dat kan toch niet he.  Zwanger in een achtbaan.  Hoe doe je dat?"  En dan begint ze het artikel luidop voor te lezen voor de andere dames van haar groepje.  Wat is het nut daarvan?  Die andere dames lezen dat ook wel.  Dat is te merken aan hun reacties als Carine weer begint te vertellen. "Hmm, jajaa, ik heb het ook gelezen Carine."  Carine trekt zich daar echter niks van aan en ratelt gewoon verder, het artikel lezend en ondertussen haar bemerkingen kwistig in het rond strooiend.  Ze eindigt elke keer met "Allee, allee, allee."
Dan is het weer stil tot ze een nieuw artikel gevonden heeft.  "Maar allee jongens, luister hier ne keer: veertien krokodillen gevonden in woning in Alken.  Brrr..."
Zo gaat dat verder tot ze alle stomme of sensationele artikels heeft gehad en daarna plooit ze haar krant weg en wacht tot de anderen dit ook doen zodat ze kan beginnen over hare kleine die een kop kleiner is dan de andere kinderen in het eerste leerjaar maar die toch al aan pagina 25 zit in zijn boekje om te leren lezen.  Raar mens.
 
Laat ze maar praten op de trein, laat ze maar kranten lezen op de trein.  Ik stoor er mij niet aan.  Ik ben zeker niet van plan om die rare zijn petitie te gaan ondertekenen maar een krant zitten voorlezen aan drie vriendinnen die dezelfde krant zitten te lezen en waarschijnlijk de artikels eruit halen die zij interessant vinden, dat snap ik niet.
Die petitie snap ik trouwens ook niet.  Hij zegt in zijn stelling: "...andere treinreizigers zien de trein als een gelegenheid om wat te lezen, te werken of gewoon wat bij te slapen. Wanneer deze reizigers niet langer kunnen vertrouwen op het vinden van een stil plekje, verliest de trein voor hen een belangrijke troef t.o.v. koning auto."  Als meneer liever met de auto gaat moet hij dat doen.  Ik hoop alleen niet dat hij dan gaat lezen, werken of bijslapen.

 

09:18 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ik wil gerust slapen in de auto... als iemand anders aan het stuur zit... :p

Gepost door: Anne | 13-09-05

treinbende.tk De treinbende.tk is een community opgericht voor en van de pendelaar!!!
Bij ons mag er nog wel gepraat worden!

Gepost door: Treinbende | 13-09-05

:-) ik heb ooit vreselijk de slappe lach gehad op de trein met iemand die ook een heel verhaal aan het vertellen was het kotteke verder en in een mum van tijd was de hele wagon aan het meelachen...was een supertreinritje....altijd een beetje reizen hé

Gepost door: liese | 13-09-05

stiltewagon Ik vind die wagons anders een superidee. Niet dat ik me daar dan altijd zou zetten he, maar soms, op een overvolle en veel te luide trein vol kwetterende 70+ers en kleine kinderen, dan zou ik wel voor een stiltewagon kiezen moest die er zijn hoor. Op andere dagen heb ik dan weer zelf zin om te zitten gsm'en of kletsen, maar dan kan je in een 'gewone' wagon gaan zitten he...

Gepost door: Josie | 13-09-05

Klets, klets Uw verhaalke van de koffieklets komt HEEL bekend voor!
Waarschijnlijk wel met 4 andere madammen, maar dan die sappige verhalen in't plat dialects B)
't Kan toch gezellig zijn, zo die gebroken stiltes op den trein :D

Gepost door: Johan | 13-09-05

De commentaren zijn gesloten.