05-10-05

Fysiek contact

Mensen en lichamelijk contact… wat is dat toch voor zever?  Neem nu een collega van hier op de afdeling.  Laten we hem Jef noemen, of liever Jefke.  Waarom hij door  iedereen wordt aangesproken alsof hij de kabouter Plop van de afdeling is weet ik niet want hij steekt een kop boven mij uit en is twee keer zo breed.  Zeker in het midden.  Maar daar gaat het niet over.  Jefke is iemand die ik eigenlijk bijna nooit tegenkom omdat hij heel dikwijls op de baan is met mensen of pakjes of weet ik veel wat.  En in tegenstelling tot wat zijn eenzame job zou kunnen doen vermoeden is ons Jefke een heel sociaal iemand.  Te sociaal soms.  De keren dat ik hem tegenkom moet ik serieus veel moeite doen om het gesprek af te ronden.  Jefke blijft doorgeven.  Hoog intellectuele gesprekken zijn dat nooit geweest, maar dat is nergens voor  nodig.  Liever een  simpel gesprek met een sympathiek iemand dan een hoogintellectueel gesprek met een afgeborstelde kostuumdrager die spreekt alsof er prikkeldraad rond zijn ballen hangt.  Daarbij, ik ben ook niet gemaakt voor intellectuele gesprekken.

Jefke wil dus bij iedereen te boek staan als de vriendelijkste man van de afdeling.  En dat lukt hem wel.   Het enige probleem is dat hij daarbij vrij lichamelijk is.  

 

Nu heb ik persoonlijk niets tegen lichamelijk contact.   Ik kom uit een streek waar vrienden begroet worden door een hand te geven of eens van ver “Joew” te roepen waarbij door de band genomen de rechterhand een beweging naar boven maakt om vervolgens de handpalm te richten naar de aangesprokene.  Het voordeel van deze beweging is dat je kan doorgaan en aan je hoofd krabben als blijkt dat je de verkeerde persoon voor hebt.  Een ander voordeel van deze methode is dat mensen met een lijfgeur vermeden kunnen worden.  Altijd handig dus, maar ik vind het ook iets afstandelijker.  Ik vind de manier die ik de laatste tijd moet of kan  gebruiken in contacten met mensen uit andere streken veel leuker.  Een vriendschappelijke knuffel of een kus op de wang.  Dat is veel persoonlijker dan een stijf  of een slap handje geven, of niet soms.  Ik geef een hand aan vreemde mensen uit beleefdheid.  Waarom zou ik dat bij vrienden dan ook doen?

 

Jefke komt ook uit die andere streken want in zijn lichamelijk contact gaat hij ook vrij ver.  Niet in die mate dat hij mij persé een tong wil draaien als ik hem tegenkom, dat is uw fantasie die te ver gaat, neenee, ik kom Jefke meestal tegen op de toiletten waar hij zijn 26 haren met behulp van wat water in het gareel probeert te houden.  Waarom ik hem daar tegenkom weet ik ook niet maar het is nu eenmaal een feit.   Jefke, de sociaalheid zelve, grijpt die kans uiteraard onmiddellijk aan om een gesprek te voeren.  Handen geven is niet echt hygiënisch op een toilet, dat ziet hij ook wel in, dus hij begroet mij met de in zijn ogen meest voor de hand liggende begroeting, een stevige klop op de schouder.  En dat dames en heren, is niet echt de meest intelligente actie bij het lozen van de innerlijke manspersoon.  Als ik na een snel herstel mijn oorspronkelijke positie daarna weer heb ingenomen blijft Jefke vriendelijk verder praten.  Een hand steunend op de muur voor hem en de andere nonchalant door zijn weelderige haardos sturend staat hij zo geheel onbewust wat op mijn vingers te loeren en dat werkt moeilijk.  Ik denk dat ik in het vervolg in mijne vuilbak ga pissen.  En den eerste die mij dan nog stoort krijgt nen douche, ’t zal ze leren.


13:39 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Som Alle feitjes uit dit postje opgeteld... maakt dat ik straks toch wel ne andere trein ga pakken zenne. Ge wordt met pishanden op uw lijf geslagen en pist daarbij over uw eigen voeten en ge neemt u voor meer mensen te kussen, knuffelen, omhelzen, handen te geven... Niet met mij zenne!!!

Gepost door: liza | 05-10-05

. Jefke is volgens mij maar ne zeiker :-)

Gepost door: fILLE | 05-10-05

al een geluk dat em niet tegen uw kont klopt of ge zit met uw spel tegen de pisbak joeng:-)

Gepost door: willy | 05-10-05

Die mens valt gewoon voor u :p

Gepost door: Kaatje | 05-10-05

thuh! die mensen uit andere streken toch é, westhoekteven!

Gepost door: liese | 05-10-05

ik leef in zo een wereld waar jongens elkaar ook een kus durven geven... Vind ik trouwens super, want da's kei-sexy... :p

Gepost door: Anne | 05-10-05

De commentaren zijn gesloten.