10-10-05

Reclame

Het viel me in het weekend weer op hoe weinig lelijke mensen er meespelen in reclamespots.  Objectief lelijke mensen bedoel ik dan.  Subjectief gezien zullen er wel mensen zijn die sommige ‘acteurs’ lelijk vinden maar objectief gezien zijn ze allemaal hetzelfde.  Sportief en jong.  Of stijlvol ouder.

 

De reclame voor Tommy bijvoorbeeld.  Ik denk toch dat het Tommy was.  Zo goed blijft dat nu ook weer niet  hangen.  Ik herinner me wel de reclamespots maar niet welk product ze proberen te verkopen.  Niet echt efficiënt bij mij dus.  Enfin, Tommy Hilfiger.  Een bende vrienden trekken er met een aftands vehikel op uit om een beetje aan het strand te gaan wandelen, spelen en kamperen.  En hoe zien die vrienden eruit?  Juist ja, allemaal even slank en knap.  Dat huppelt dartel over het strand, gooit frisbees, zit gezellig per koppeltje onder een dekentje rond een kampvuur en kruipt samen in een tentje.  De doelgroep voor jeansbroeken.

 

Dan vraag ik me af… waar zitten de dikke vrienden van die mensen?  Waar zijn de zwaargebouwde dames en heren die over dat strand achter een frisbee aanlopen maar na zes meter moeten stoppen omdat ze op hun adem trappen?  Waar zijn die gezellige dikkerds die elk onder een dekentje zitten omdat ze als koppel te breed zijn voor die dekens?  Waar zijn zij in hun spannende jeansbroek?  Laat zo iemand zien, dan weet je tenminste dat die broeken degelijk gemaakt zijn.

 

En waar zijn de lelijkaards? De mensen die niet per koppeltje onder een deken kunnen zitten omdat ze niemand vinden die dat aan durft?  De mensen die zo schitterend gebouwd zijn dat ze eruitzien als een verticale frisbee?  De mensen wiens smoel nog lelijker wordt door de grillige flikkering van het kampvuur en daarbij elke mug de stuipen op het lijf jagen?  Mogen zij geen jeansbroeken van Tommy dragen misschien?

 

Waar zijn zij?  Heeft iemand er ooit al eens aan gedacht hoe zij zich moeten voelen als ze hun vrienden daar zo zien.  Helemaal alleen en verlaten voor hun televisiescherm.  Alleen of met twee onder een veel te klein deken?

 

Een ander voorbeeld. Maandverband.   Zijn er geen lelijke dikke vrouwen die maandverband gebruiken misschien?  Maandverband met of zonder flapkes, voor gewoon ondergoed of voor strings, wit of zwart… wat hebben ze nog?  Ik heb er nog geen gezien om in een bomma onderbroek te leggen eerlijk gezegd.

Of Jupiler… mannen weten waarom.  Een groep supersportievelingen die al skiënd of fietsend achter een blikje aangaan.  Sporten en drinken…yeah…dé combinatie bij uitstek.  Kwestie van geen bierbuikje te creëren.  Heel geloofwaardig.

 

Nog voorbeelden?  Ik daag u uit.


10:12 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

. Gij kijkt naar reclame ofwa?

Gepost door: Hephi | 10-10-05

tja jng ga klagen bij die reclamemakers en zeg dat mensen zoals gij ook merkkledij dragen zoals van Dirkie
:-)

Gepost door: lord cms | 10-10-05

Boma's ... hebben die nog maandverbanden nodig ?

Gepost door: bikerke | 10-10-05

Allé, allé Volgens mij zijn alle mensen mooi. Is het niet van buiten dan wel aan de binnenkant. Positief denken maakt het leven mooier.

Gepost door: yapede | 10-10-05

:-) Het grappigste vind ik die "anti-age-rimpelcremes" geshowed door meisjes van 25!

Gepost door: liese | 10-10-05

skynet reklam Om een tegenvoorbeeld te geven : skynet probeert uit te pakken met die reclame van de kunstboekenbib waar er enen een boek openlegt en dan een aantal pagina's uitscheurt. Boodschap : indien je bij skynet was kon je het op internet halen.....

Oh? Illegaal kopïeren is toegelaten? ............

Je zou er nog kunnen inkomen dat het als komisch bedoeld is maar eerlijk gezegd schat ik de doelgroep 10-14 jaar dan in. Kvind er nix komisch aan.

En al die drukte soms in die reclames zeg..... Suggestie : maak es een reclame met totaal geen gepraat....... De rust.........

Gepost door: koninkske | 13-10-05

De commentaren zijn gesloten.