17-10-05

Winkelen

Elke week is het weer hetzelfde liedje.  Elke week, op zaterdagmiddag, wou ik dat ik de tijd met een simpele druk op de knop kon voortspoelen.  Zaterdagmiddag is het immers winkeltijd.  En dat is het enige aan dat hele samenwoningsgebeuren  dat me een stuk tegensteekt naar het samenlevingsgebeuren toe. (Ja, ik heb naar “Alles kan beter” gekeken.)

 

Winkelen is een straf voor mij.  Met een karretje rondslenteren tussen al die trage mensen die overal in de weg staan en langs alle kanten als groot uitgevallen insecten op me af komen gezwermd.  Verschrikkelijk gewoon.  Bovendien lijken wij er in te slagen om altijd in overvolle winkels terecht te komen.  Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat het zaterdagmiddag is.  Ook op andere momenten komen we in de spits terecht. 

 

Tussen de zeurende kleuters die snoep moeten hebben en ervan overtuigd zijn dat je alles krijgt als je maar lang en hard genoeg roept. 

“Krijg ik een stuk zjokolat mama, ik wil een stuk zjokolat.  Een stuk zjokolat mama, mama, krijg ik nu een stuk zjokolat? Astblieft mamaaaaaaa, ik wil een stuk zjokolat.” 

“Nee.”

“Krijg ik dan een zak zjips mama?”

 

Tussen de gepensioneerden die een hele week tijd hebben om op hun gemak te komen maar altijd op het drukste moment van de week moeten opduiken om toch nog een aantal mensen te kunnen beklappen.  Ik vraag me dan altijd af of die mensen niet achter hun kar kunnen gaan staan als ze proberen te zien of er suiker in die koeken zit?  Nee, naast elkaar in de gang, potdoof voor schuchtere kuchjes, gebetonneerd in de gang van de droge voeding.  Waarom komen die niet in de week?  Waarom komen die niet allemaal gezellig op dinsdagvoormiddag bijvoorbeeld. Kunnen ze tegen elkaar pochen over hun ziektes en daarna nog iets gaan drinken op de markt. 

 

Het ideale winkelscenario voor mij is tien minuten voor tijd binnenkomen, langs de lege rijen lopen tegen 120 per uur, in de vlucht mee graaien wat ik nodig heb en dan vijf minuten voor sluitingstijd aan de kassa staan.  En dat lukt.  Binnen en buiten op tien minuten.  Zaaaaaalig.


09:57 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad. Ik ben ook van mening dat het draagvlak om de vergrijzende maatschappij-individuen te betrekken bij het totale winkelgebeuren in het weekend, een kaakslag is naar hetwerkvolkwinkelgebeuren toe.
Een matiging van het verplaatsingsgebeuren van deze traagstappende en alles-blokkerende en aan-het-pensioenstelsel-onderworpen personen zou een verrijking kunnen betekenen voor ons aller weekendgebeuren en meer specifiek het zaterdaggebeuren.
(Leve 'Alles kan beter'!)

Gepost door: Spinning Dude | 17-10-05

toch één voordeel aan de sociale sector! ik ga tijdens de week in de namiddag: geen luis! :-)

Gepost door: liese | 17-10-05

BELANGRIJKE GEZONDHEIDS MEDEDELING ... ! OPROEP AAN DE BEVOLKING ...

ZOUDEN JULLIE VOORTAAN OP ZATERDAG EEN UURTJE WILLEN THUISBLIJVEN ZODAT PEKE TENMINSTE RUSTIG KAN WINKELEN ... DAT IS BETER VOOR ZIJNE TIKKER ... ;-) !

DANK U VOOR UW BEGRIP .

Gepost door: klaverke | 17-10-05

ik ga met U winkelen t zal rap afgelopen zijn in da winkelke peins ik:-)

Gepost door: willy | 17-10-05

's avonds laat ... gaan ? dan is er ook meestal geen kat, tenzij de kater van klaverke ...

Gepost door: Bikerke | 18-10-05

@Klaverke Merci merci, ik ben compleet ontroerd door deze oproep... :-)

Gepost door: Péke | 18-10-05

@Willy Ge laat maar iets weten. We zullen eens laten zien hoe wij dat kunnen.

Gepost door: Péke | 18-10-05

Augustus Ge zou eens moeten komen winkelen waar ik woon in de maand augustus.Ik denk dat ge nog liever verhongert, want dat is echt ELKE dag prijs, zaterdag of gene zaterdag. Wij hopen dan maar dat de maand vlug ten einde is en dat ze allemaal terug naar huis gaan winkelen.

Gepost door: Crisje | 18-10-05

De commentaren zijn gesloten.