27-10-05

Levensgevaarlijk beest

Ik heb een slecht geweten.  Altijd al gehad.  Niet dat ik veel dingen mispeuter ofzo, neenee, ik ben de braafheid zelve.  Ze hadden mij paus moeten maken in plaats van dieje met zijn hitlerjugendverleden.  Ik ben de braafste mens op heel deze aardkloot.  Na Michael Jackson misschien.  Maar een paus zonder neus is ook geen zicht.

Wat ik wil zeggen is dat ik heel snel schrik.  Een slecht geweten hebben, zeggen ze dan bij ons.  Of is dat een nationale uitdrukking?

 

Gisteren had ik weer mijn angstmoment.  Ik wilde als brave burger geld  gaan insteken in de parkeermeter.  Normaal doe ik dat niet maar er liep een geüniformeerde “vriend” wat verder en voor mijn vrienden doe ik alles.  Achter mij kwam een molligere Fransman die hetzelfde  lumineuze idee had als ik.  Hij had waarschijnlijk ook die agent zien rondparaderen met zijn woeste blik in zijn ogen.  In ieder geval, net als ik mijn zuurverdiende 20 cent in het gleufje van de automaat wil steken hoor ik een door merg en been snijdende gil.

 

“Meneeeeeeeeer!!! Pas op!!!!!!!!  Niet aanraken!!!!!!!!”

 

Dan schrik ik mij dus een ongeluk he.  Ik lag bijna in de armen van ronde Robert achter mij.  Iets verder aan de linkerkant stond een klein blond jongetje naar de parkeerautomaat te wijzen. Zijn blik helemaal verwilderd, zijn blinkend blauwe fietsje aan de hand.

 

“Niet aanraken meneer, daar zitten beesten op.”

 

De manier waarop die kleine schreeuwde…Ik begon al te zoeken naar een paar dikke vogelspinnen, een zeven meter lange anaconda die ik toevallig niet gezien had, voor mijn part zelfs een neushoorn in camouflagekleuren maar ik zag niks abnormaal op die parkeermeter.

 

“Waar zitten die beesten dan?”

“Daar meneer, aan de zijkant, zie je ze niet?”

 

Ik volgde zijn bevend vingertje en keek aan de zijkant.  Bolle Bernard achter mij  sprak ook zijn portie Nederlands want hij ging mee op zoektocht.  Eerst zag ik niets.  Geen alligators, geen dwergdinosaurus, geen ingebeelde moordzuchtige sprinkhaan van een meter vijfenzeventig… helemaal niets.  En toen ineens zag ik ze, twee moordzuchtige, levensgevaarlijke, en bloedstollende…. lieveheersbeestjes.  Een geel met immens veel stipjes en een doorsnee rode met de te verwachten zeven zwarte bolletjes keken me schaapachtig aan.

 

“Die lieveheersbeestjes hier?  Die zullen me echt niets doen hoor.”

“Jawel, pas op.  Die kunnen hard bijten.”

“Ik denk dat ik toch maar het risico ga pakken want zie je die meneer die daar rondloopt met zijn pet op zijn hoofd… die kunnen ook hard bijten.”

 

De kleine zag er heel opgelucht uit toen ik levend en wel mijn ticketje achter de ruit van de auto stak.  Of mollige Michel het gehaald heeft van de woeste scheppingen van  de Here Gods weet ik niet maar ik denk het wel.


13:18 Gepost door P | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

kun je je inbeelden dat de almachtige Lord vroeger ook bang was van alle insecten? en nu nog, maar dat hij die angst wel wat weet te verbergen en plein public.

Gepost door: lord cms | 27-10-05

* Die gele zijn toch giftig, hebben ze mij wijsgemaakt :p

Gepost door: pam | 27-10-05

@cms: ge weet dat zeker even goed te verbergen als het feit dat ge eigenlijk uit de onderwereld komt hè... jaja, goeie covers... :-)

Gepost door: liza | 27-10-05

Amai... op dienen foto...is da den Fons als hij groot is? :-D

Gepost door: Lara | 27-10-05

mij hebben ze vroeger hetzelfde als Pam wijsgemaakt...

Maar ook dat de roodjes geluk brengen....

Gepost door: lavender faery | 27-10-05

seg die beesten zijn wel giftig, hé... heb daarjust ook moord en brand geschreeuwd omdat er enen op mijn hand zat :s

Gepost door: Anne | 27-10-05

LOL Grappig dat de drie Fransmansen (Me myself and I wschl) toch ook meezochten.. Bijzonder geestig geschreven Mister P. !

Gepost door: Aardvarksken | 27-10-05

alléé wat is er nu liever dan een "pimpajoentje" zoals mijn "nichtje" het noemt. Als er al eens een langpootmug of een spin opzat ja...maar zo'n klein beesje....

Gepost door: liese | 27-10-05

tss die klein mannen van tegenwoordig, niks meer gewend he.

Gepost door: fILLE | 27-10-05

't ja Steek die beesten ne keer onder een microscoop of vergrootglas. Durf wedden dat ze er behoorlijk griezelig uitzien :)

Gepost door: An | 28-10-05

De commentaren zijn gesloten.