06-11-05

Smerlappen

Allee vooruit, ze zijn weer hier.  Ze komen weer in dichte drommen naar het bedevaartsoord.  Alle rusthuizen uit de omgeving zijn leeggelopen, alle katholieken van uren in het rond dagen weer op in Scherpenheuvel om te komen kijken naar de kaarskensprocessie.  Om een hoop ouwe seniele pastoors te komen bewonderen die een mariabeeld rond de basiliek dragen.  Om met een zelfgekochte kaars met anit-uitwaaikapke langs de kant van de weg te staan kijken naar de mensen die net iets gestoorder zijn en zelf mee gaan lopen in de parade.  Je ziet ze zo twijfelen, zin krijgen om zelf mee te gaan.  Met hun kaarsje achter meneer pastoor...  De sukkelaars.
 
En net als elke zondag in de meimaand, net als met onze-lieve heer hemelvaart, onze-lieve vrouw hemelvaart, het feest van de arbeid en weet ik veel wat nog, parkeren ze weer vlak voor onze deur.  Op een plaats die eigenlijk geen parkeerplaats is.  Op een plaats waar ze niet moeten staan maar dat toch doen want dan moeten ze zo ver niet waggelen op hun katholieke beentjes.  Van zodra ik mijn parkeerplaatsje verlaat duiken ze langs alle kanten op om hun oude mensenmobielen in het gat te parkeren.  Liefst zo schuin mogelijk zodat er zelfs geen plaats meer is om er nog iets naast te steken.
Ik ga mij een kaartje kopen denk ik.  Zo een verboden te parkeren kaartje met een takelwagen bij.  Zou nog koddig kunnen zijn.  's Morgens doe ik dat weg en als er eentje staat zet ik dat terug.  Zal ze leren...
 
The devil inside me awakens and he is pissed...

14:54 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

groot gelijk! die hostievreters en wijwaterpissers verdikke!

Gepost door: lord cms | 06-11-05

da zijn zo van die ouwe meetjes en peetjes??? Grrr, laat mij daar es staan... Ik kan die ventjes en madammekes ni meer zien... Alle ouwe meetjes en peetjes die zo egoïstisch... zijn, zijn bang van mij! Grmbl, ouwe meten en peten. Wacht maar!!!
Péke, voor alle duidelijkheid: u sla ik ni in elkaar :p

Gepost door: Anne | 06-11-05

de kaarkensprocessie.. devotie in den engel ,de zwaan en de andere kroegen denk ik:-)

Gepost door: willy | 06-11-05

:-) ik steek ne riek in elke katholiek :-)

Gepost door: fILLE | 06-11-05

Schitterend haatproza !! I love it !

Gepost door: Aardvarksken | 07-11-05

De commentaren zijn gesloten.