15-11-05

Het koningshuis

Ik zit hier verwikkeld in een discussie over het koningshuis.  Soms voeren wij al eens zinloze discussies.  Dat houdt de sfeer een beetje in de groep.  En nu gaat het dus over Berre Bibber en zijn familie. En u mag het allemaal weten.  Ik heb geen enkel positief punt te zeggen over het koningshuis.  Het koningshuis bestaat uit een bende grote Duitse profiteurs die ze voor mijn part allemaal mogen laten werken.  Dat wordt daar gedekke allemaal zwaar betaald voor een functie die geen functie is.  Die mannen hebben niks te zeggen he, als ze moeilijk doen dan worden ze efkes ontoerekeningsvatbaar verklaard (er is ne mooiere naam voor maar ik kan er niet opkomen) tot het probleem is opgelost en dan zijn ze er weer.  Ze komen voortdurend in het nieuws.  Als een van die legbatterijen weer eens een nakomelingetje op de wereld smijt bijvoorbeeld.  Iets wat de laatste tijd vaker gebeurt dan dat ik wissel van onderbroek.  Daar zou dan gans de bevolking voor op straat moeten komen om ooh en aah te roepen en honderdduizend keer te vragen “Monseigneuheur, hoe gaat het met het kindje?”

“Koed, Koed, et iz een mannetje.”

Wat dat is nog zoiets, perfect tweetalig zoals ze zouden moeten zijn in een tweetalig land zijn ze ook niet.  Of denkt u dat die thuis in het Nederlands praten?

 

“Paola, hete mokke, wat eten we vandaag?”

“Patatten met worst en spruiten.  En ik raad u aan om uw pollen te gaan wassen deze keer of ge kunt uw worst steken waar de zon niet schijnt.”

“Mijn worst steken waar de zon niet schijnt?  Graag Paola!!!!”

“Berre, let op uw woorden he.”

 

Gesteld dat er ooit zo een conversatie in het paleis plaatsvindt, en ik zou daar eerlijk gezegd niet van schrikken, dan zal die toch in het Frans gebeuren.

 

Enfin ja, ieder zijn goesting natuurlijk.  Maar ze moesten ons voor de keuze stellen vind ik.  Belastingen betalen voor de koning zijn pree of niet.  Nu wil het overgrote deel van de Belgen wil het koningshuis behouden, dat weet ik.  Maar laat die mensen eens kiezen, onafhankelijk of de koning blijft of niet, of ze belastingen willen betalen of niet.  Hij zou mogen gaan doppen met zijn kudde.

 

Neenee, voor mijn part mag de koning blijven voor Wallonië.  Maar Vlaanderen mag apart.  Weg torenhoge belastingen die toch grotendeels naar Elio Vlinderdas en zijn vriendjes gaan.  Ik ben een flamingant.  Nah.  En nee, geen Vlaams behanger, waarom dat die twee altijd samen hangen dat snap ik niet.  Spreek u uit voor Vlaanderen en vlam, ge wordt behangen met een stempel.

 

Maar even serieus nu.  Deze voorgaande klaagzang blijft tussen ons twee nietwaar.  Voorlopig is er nog een koning en als er een koning is dan moet die gevierd worden. En als de koning gevierd wordt, krijgen de ambtenaren en alles wat op de staat werkt een dagje verlof.  Dus, tegen niemand zeggen wat ik net gezegd heb nietwaar.

 

Vive le Roi!!!

13:39 Gepost door P | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Elio di Poepo :p:p:p Sorry :)

Gepost door: Anne | 15-11-05

Wel, geloof het of niet, ik was tijdens één van de vele slapeloze nachten vannacht, net aan het denken aan een blogje over het vlaming zijn. Ik ben ook fier om vlaming te zijn en nee, ik heb ook nog nooit voor het vlaams belang gestemd en zal het ook nooit doen.
Ik vraag mij altijd af waarom de fransen chauvinist mogen zijn, en de nederlanders, en de duitsers, en de ...., maar als ge als vlaming zegt dat ge opkomt voor uw eigen land, heb je inderdaad ne stempel. Triest zene.

PS en neen ik zal het tegen niemand zeggen.... ;-), als jij het ook niet doen, want we willen gene stempel krijgen, hé !

Gepost door: Anneke | 15-11-05

ad majorem gloriam rei ik vind de koning noodzakelijk voor België als worden we een confederale staat op den duur! de koning is het brood en spelen voor de massa, het plebs, een instituut om de vrede te bewaren, laat ze maar spruiten oogsten, laat zemaar rare anecdotes vertellen voro de camera, laat ze maar in de boekskes komen ;-) laat het plebs er mar van genieten!
dat leidt de aandacht af van het poltieke gekonkelfoes van de regeringen van federaal zowel als deelstaten ;-)
gij vule republikein ze hadden u moeten opvorderen om onze wc's met de blote hand terug spoorloos te maken gij landverrader!
gij plebeijer van het zevende koopsgat!
vive l'aristocratie!
the Lord

Gepost door: Lord cms | 15-11-05

sjah...... iemand moet den baas zijn van het kiekeskot eh :o)
Trouwens die pee heeft wel degelijk een functie : wie moet er ons land vertegenwoordigen bij een plechtigheid in 1 of ander land? Toch niet da manneke mee die konijnetanden eh :) khem dan nog liever Koning Bibber en zen madam.
Whemmen nog 1 sjans : dat ons queen nog de moeite waard is om te bezien...
Magere troost misschien mor alla

Gepost door: Koninkske | 15-11-05

de bazin... ...awel bébert waar hebt ge gezeten ??? En ... wie ?? En de borden vliegen in het rond....prettige dag nog...:-))pepino.

Gepost door: pepino | 15-11-05

Ontoerekingsvatbaar verklaarT ? Ge bedoelt dat hij tijdelijk in de onmogelijkheid was om te regeren, zoals het in de Grondwet staat (artikel 93 om precies te zijn).
Ik ben ook zo ni voor die franstalige clownerie, maar .. ne president zou ik al helemaal ni zien zitten, dus laat de Coburgskes daar voorlopig maar zitten. Ik vind dat altijd nog iets dat wij voor hebben op Amerikanen: we even have a king ! En dan zie je die zo kijken, want die denken dan aan ne dikke vent met een pruik en een kroon op zene kop zoals ze die kennen van Disneyfilms. Of van Kulderzipken. Kiekens !

Gepost door: Aardvarksken | 15-11-05

Fun Kga me even ni uitspreken over de koningskwestie, die heeft zowel voor- als nadelen als je het mij vraagt.
Maar kwou u wel ff feliciteren met deze FANTASTISCHE post. Kheb me er kostelijk mee geamuseerd :-)

Gepost door: Unagi | 15-11-05

en wie... is er thuis koning Péke??:-)lool

Gepost door: willy | 15-11-05

Gij sè... ... stukske opportunist gotverdekke. Op den trein en op het werk en op het net overal uw principes gaan verkondigen, maar als het op verlof aankomt zijn ze al vergeten zenne...

Gepost door: liza | 16-11-05

De commentaren zijn gesloten.