16-11-05

De jeugd van tegenwoordig

De jeugd van tegenwoordig.  Ik was er vroeger van overtuigd dat ik deze zin pas zou uitspreken als ik ergens achteraan de tachtig liep.  Of ergens achteraan de tachtig strompelde, want van lopen zal er niet veel meer in huis komen dan.   Hoewel... Narreke kon het ook nog dus waarom ik niet.

Maar nu, slechts een paar jaar nadat ik zelf nog minachtend "de jeugd van tegenwoordig" werd genoemd, betrap ik me zelf erop dat ik die zin af en toe al gebruik.  Maar geef toe.  De jeugd van tegenwoordig is toch niet meer dezelfde als de jeugd van tegenwoordig toen ik tegenwoordig was.  Bent u nog mee?

 

Laat ik het zo zeggen.  Toen ik tien was zag ik eruit als iemand van tien.  De meisjes zagen eruit als meisjes van tien.  Jongens en meisjes waren twee gescheiden rassen.  Of misschien was dat gewoon bij mij zo.  Meisjes waren raar... wij zouden nooit verliefd worden noch trouwen...  No way.  Toch niet met zo een rare wezens zeker.  Nu ligt dat lichtjes anders.  De meisjes van tien zien er niet meer uit als meisjes van tien.  Langs geen kanten.  De jongens ook niet.  En van niet verliefd worden is ook geen sprake meer.  Er wordt gelebberd onder het motto, jong geleerd, is veel geprobeerd.  Als je een gastje van tien hoort zeggen dat hij nooit durex gebruikt want dat hij daar uitslag van krijgt dan begin ik toch stillekes aan te twijfelen aan sommige vaste waarheden.  Ik begin ook te twijfelen aan het gezever van dat gastje want geef toe... waar zou hij uitslag krijgen?  Op zijn armen?

 

Toen ik zestien was, was de interesse voor het andere geslacht al iets groter.  Meisjes waren wel interessant.  Trouwen... hmmm, nog niet echt.  Maar verkeren?  Ja jong, ge moogt gerust zijn.  Veelzeggende uitspraken als "amai, die mag thuis eens naar mijn postzegels komen kijken." vonden we toen heel grappig.  Behalve dan de postzegelverzamelaars want die waren nooit mee.  Jongens en meisjes probeerden glimpen op te vangen van wat er in de andere kleedkamer gebeurde.  Naakte sukkelaars werden in het zwembad vakkundig buiten de deur van de kleedkamer gewerkt, bij voorkeur op een moment dat de meisjes van de nonnenschool ons kwamen aflossen.  Dat was altijd lachen geblazen, jaja.  De afkeurende schreeuwen van de dames klonken ons als muziek in de oren. 

In groepsverband durft men al eens meer.  Al moet ik zeggen dat ik nooit actief heb meegewerkt aan het verwijderen van naakte medeleerlingen uit de ons toegewezen kleedkamer.  Péke was veel te druk bezig met zo snel mogelijk zijn onderbroek aan te krijgen.  Mij zouden ze niet hebben.  En ze hebben mij niet gehad ook niet. 

 

Ik begin zo stilaan te beseffen dat ik mijn volledige stellingname juist zelf naar de fillistijnen heb geholpen.  Ik wilde namelijk zeggen dat de jeugd van tegenwoordig tegenwoordig nogal aan de vettige kant is.  Zo slagen de dames van de nog steeds bestaande nonnenschool er blijkbaar in om nog steeds de verkeerde kleedkamerdeur open te trekken na het sporten.  Wekenlang komen zij al fitnessen waar ik ook kom fitnessen.  Zij overdag, ik 's avonds.  Gisteren ging ik overdag en net zoals de vorige twee keren dat ik nog eens overdag geweest ben kwamen er weer twee giechelende tieners de mannenkleedkamer binnengestrompeld.  Ze zeggen dan iets in de zin van "ooooh, we zitten in de verkeerde kleedkamer" en blijven nog een paar seconden kijken naar de eventuele blote mannen die zich in de kleedkamer bevinden.  Nu, in tegenstelling tot de meeste vrouwen die blijkbaar nogal preuts zijn en zelfs schaamte hebben hun lichaam aan soortgenoten te laten zien, trekken mannen zich daar geen fluit van aan.  Veel mannen toch.  Dames in de kleedkamer,... so what.  Wij hebben niks dat niemand nog niet gezien heeft.  De deur van de mannenkleedkamer staat ook vaak op een vrij grote kier (ze klemt een beetje), die van de vrouwen (die klemt ook) wordt zo min mogelijk geopend en na het openen snel weer hermetisch gesloten.  

 

In ieder geval, de pubers hadden geluk deze keer, er stonden daar drie blote mannen (waaronder Péke) en er is niemand beginnen gillen of achter een handdoek weggekropen.  Integendeel, er heeft er nog eentje vriendelijk de weg gewezen naar de overkant van de gang. 

 

Tss, de jeugd van tegenwoordig...


09:37 Gepost door P | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ja in 'tzwembad was 'taltijd uitkijken geblazen als de meisjesschool kwam zwemmen, meestal waren ze twee jaar oouder en al wat "gevormder" enkel onverlaten liepen zomaar de meisjeskleedkamer binnen om nogal perverse vragn te stellen...het lef van sommigen liep toch wel de spuigaten uit...
die keer dat een van de knapste meisjes in de andere baan haar zwempak niet goed aangetrokken had maai ge ehbt nog nooit zo'n bende giele 15-jarigen op een hoop egzien onder de "waterlijn"...
tot daar de puberale uitspattingen die ik ooit meemaakte

Gepost door: lord cms | 16-11-05

. Ik heb net ook een stukje over de jeugd van tegenwoordig!
Ge zijt mij weer voor =o(

Gepost door: Coltrui | 16-11-05

Excuses Mijn welgemeende excuses heer Coltrui die kandidaat is voor de website van het jaar bij Clickx magazine waarvoor iedereen zou moeten gaan stemmen, ich habe es nicht gewusst.
:-)

Gepost door: Péke | 16-11-05

. Subtiel. Héél subtiel. =o)

Gepost door: Coltrui | 16-11-05

:-) herkenbaar en hilarisch :-)

Die deur klemt inderdaad.

Gepost door: fILLE | 16-11-05

omgekeerd hetzelfde vrouwen van 75 zien er ook geen 75 meer uit, ze willen zich allemaal weer 16 jaar voelen...wij mannen, ja wij mannen ja...

Gepost door: Thumbles | 16-11-05

@fille hoe lang ist geleden da gij nog in de kleedkamer van de fitness bent geweest?

en waar is die deur verdorie ?? :-D

Gepost door: liese | 16-11-05

Al maar goe... ... dat die naakte mannen zich er geen fluit van aantrekken als er meisjes binnenkomen. Stel u voor dat ze aan hun fluit begonnen te trekken als er meisjes binnenkwamen!! :-O

Gepost door: liza | 16-11-05

@Liese iets meer dan een jaar nu, maar ik kan me perfect voorstellen dat die deur nog altijd niet tegoei dichtgaat :-)

Gepost door: fILLE | 17-11-05

De commentaren zijn gesloten.