17-11-05

T

Ik weet niet wat mensen zo lekker vinden aan thee.  Tot dinsdagavond had ik nog nooit thee gedronken.  Ik zie het nut er niet van in.  Dat dat gezond is kan me geen barst schelen.  Af en toe moet een mens risico’s durven nemen.  Leven op het scherp van de snee.  Balanceren op de rand van de afgrond en nog meer van dat soort onzinnige zever.  Sex is ook gezond zegt de buurvrouw maar ze zal me toch niet liggen hebben.  In ieder geval, thee zal mijn leven niet rekken.  Ik waag het er wel op.

 

Dinsdag heb ik mij dan voor de eerste keer aan een tasje gewaagd. Echte Argentijnse thee nog wel.  Het leren van een nieuwe taal houdt natuurlijk ook het verkennen van een nieuwe cultuur in.  Verschrikkelijk veel culturen in het geval van de Spaanse taal.  En zo  kregen we tijdens de les dus een tasje thee aangeboden.  Met of zonder rietsuiker.  Vrij naar keuze.

Ik wacht vol ongeduld op het verkennen van de andere Zuid-Amerikaanse landen.

 

Ik was niet van plan om te drinken maar de sociale druk is verschrikkelijk hoog in een klas met één man en acht vrouwen.  En ik kan niet tegen sociale druk.  Dus ik ben geplooid, bezweken onder het geweld.  Het vlees is zwak, de wil onbestaande met acht vrouwen in de buurt.  Ik kreeg dus ook een tas, gevuld met een geel-bruinachtige substantie en een beetje drab op de bodem.  Eigenlijk gewoon warm water met een vies kleurtje.  “Dat is nu thee zie.  Santé!”  Wat is daar nu zo lekker aan?  Ik heb er begot twee klontjes rietsuiker moeten ingooien om een beetje smaak aan dat vocht te krijgen.  En iets zegt me dat het geheel dan niet meer zo gezond is als in den beginne.  De volgende keer mogen ze hun blaadjes rechtstreeks meebrengen, ik zal daar wel wat op sabbelen.


14:47 Gepost door P | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

getver ik wil dan ne keer braaf zijn op uw blog en nu lokt het weer uti dat ik u hier de huid kom volschjelden gij mislukte achterlijke cultuurbarbaar!
thee! ik drink bijna alle soorten thee, het smaakt naar water ja, natuurlijk omdat het het water is idioot met weliswaar wat extracten erbij ;-) niets boven verse munthee met suiker of gewoon earl grey of mss zefls fruitige thee ;-)
barbaar!!!!

Gepost door: lord cms | 17-11-05

. Thee is voor mietjes.

Wie mannelijk is en 'fruitige' thee nipt is al helemaal van de hand Gods geslagen. Ik zou me dan eens dringend laten nakijken.

Fristi, mannen. Fristi!

Gepost door: Coltrui | 17-11-05

Awel Coltrui Dat vind ik nu ook se. Fruitige thee in satansnaam...
:-)

Gepost door: Péke | 17-11-05

T kben er ook gene fanaat van, maar kga het niet afslaan....met veel suiker erbij valt het nog mee....

Gepost door: liese | 17-11-05

niks voo rmij zonen thé altijd al problemen gehad met d en t dus... :-) geniet ervan zenne

Gepost door: willy | 17-11-05

muntthee.... Is nochtans niet slecht ;-)

Gepost door: zuchtje | 18-11-05

bah Ik heb dat overlaatst ook voor het eerst gedronken: earl grey thee, naar het schijnt de beste die er is. Ik vond er maar niks aan.

Gepost door: fILLE | 18-11-05

bah, da's ne vrouwendrank. Ni meer ni minder. Anders bestond er zo genen onzin als dieetthee, relaxthee, ik-kan-ni-goe-kakken thee, ik-geraak-ni-in-slaap thee ...En op de koop toe: als mannen dat drinken worden ze rapper grijs. Vandaar: early grey. Ik moet het ni hebben. In de Horeca hebben ze overigens ni liever dan dat er thee gedronken wordt: 1.7 euro voor een kommeke warm water. Goe verdiend !

Gepost door: Aardvarksken | 18-11-05

Pfff.. thee is hartstikke lekker. Echte mannen drinken thee!

Gepost door: T = ok | 19-01-09

De commentaren zijn gesloten.