22-11-05

Mandarijntjes

Sinterklaas komt er langzaamaan weer aan.  En bij het verschijnen van Sinterklaas word je traditiegewijs langs alle kanten bekogeld met mandarijnen en clementinen.   En dat eet ik graag.  Dat is nu eens het enige voordeel aan de half seniele goedheiligman die toch nooit bracht wat ik graag had. Ik vermoed dat mijn alomgekende braafheid niet tot in Spanje bekend was.  Of misschien schreef ik mijn brieven wel veel te onduidelijk.  Als ik om de nieuwste set matchboxautootjes vroeg lag er ’s morgens een stripboek in mijn schoen.  Als ik een nieuwe fiets vroeg in het blauw met drie versnellingen en een sportstuur, dan lag er ’s morgens  een stripboek in mijn schoen.   U ziet, ik vroeg niet overdreven veel.  Ik moest geen plastieken hond hebben die blaft als je op zijn koppeke krabt.  Ik had geen nood aan pluchen of een electronisch beest dat je moest onderhouden door op een paar knoppen te duwen elke keer als hij van zijn oren maakte.  De poppen die mijn nichtjes kregen waren zindelijk, die lekten niet langs alle kanten zoals die van nu en die riepen zeker niet op hun mama. Wij vroegen gewoon speelgoed,  maar blijkbaar had de sint aandelen in de stripwereld en wilde hij zijn eigen zakken wat vullen.  Mijn broer kreeg ook altijd stripboeken waardoor de strijd om het mooiste stripboek vaak in alle hevigheid losbarstte.  Tot het jaar kwam dat hij liever Jommeke las.  En Jommeke heb ik altijd dikke zever gevonden.  Vliegende bollen en vliegende eieren… daar geloofde ik niet in hoor. 

 

Nee, de sint was niet altijd mijn goeie vriend.  Ooit heb ik eens de laatste wortel in huis in mijn schoentje gelegd voor de sint zijn  paard.  Het was zo een verschrompeld miserabel ding maar het was de enige die we nog hadden en ik wou niet dat het paardje honger leed.   Ik had er zelfs een briefje bij gelegd om mij te verontschuldigen.  Hij zag er niet smakelijk uit maar hij was het nog wel hoor.   Ik had zijn broertje diezelfde middag nog opgegeten.   En ’s morgens waren en de wortel en mijn briefje weg.  Ik was blij dat de sint het mij niet kwalijk nam.  Tot ik iets daarna die rotwortel opnieuw in de koelkast zag liggen.  Toen was ik in mijn gat gebeten, dat kan ik u zeggen…

 

Maar ik had het eigenlijk over mandarijnen.  En niet over dat rood geval met zijn negerslaafje.  Da’s nog zoiets.   Politiek correct is die man niet he…  Maar enfin, mandarijnen dus.  Ik eet dat graag.  Als er mandarijnen in huis zijn, dan zijn die geen lang leven beschoren.  Néke is ook voorstander van mandarijnen.   Appelsienen vinden we maar niets, veel te groot en te moeilijk.  Mandarijnen daarentegen…  Clementinen zijn nog beter…  Lekker, lekker, lekker.

Maar we zijn natuurlijk niet met ons tweetjes thuis.  Er huppelt daar nog iemand rond.  En geloof het of niet, dat beest is verzot op mandarijnen.  Van zodra ik mij ergens zet om er eentje te pellen komt hij afgestormd om een stuk in de wacht te slepen.  Als hij eentje krijgt hupt hij eerst half het huis rond met dat stuk mandarijn in zijn bek en gaat het daarna ergens met luide smakgeluiden zitten opeten. 

 

Toegegeven, we zijn dat al wat gewoon.  Waar eten is, is onze Fonz.  In het begin was hij wat nieuwsgierig maar nu zou hij de stukken gewoon uit mijn hand trekken.  Mandarijnen, peren, ananas, brood, witloof, … alles slaagt dat ding in zijn  pens.  Dat is niet meer normaal.  We durven hem zelfs geen stuk vlees voorhouden als hij komt snuffelen.  Hij zou het gewoon opeten.
09:39 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

breng hem maar eens naar hier. Kzal hem eens een wedstrijdje met Puss laten doen, om het eerst eten pakken...

Gepost door: liese | 22-11-05

qsdklm héhé ben ik blij dat mijn petekind op zijn peter trekt!

Gepost door: Lord CMS | 22-11-05

mandarijnen vorige week kocht ik een heel kratje in de match, voor mij alleen... Met als gevolg dat ik gemiddeld zo'n 6 à 7 mandarijnen moest eten, opdat ze niet onvers werden. :)

Gepost door: Manlome | 22-11-05

Mandarijnen Ik lust ze niet. Noch clementinen. Bovendien word ik vooral bekogeld door chocolade mannetjes en vervelende reclame.

Gepost door: Anneke | 22-11-05

:-) Jommeke is voor janetten ;-)

Gepost door: fILLE | 22-11-05

huisdier LOL - een mandarijn etend konijn????
Hier hebben we een vegetarische kat, serieus!
We mogen vlees zo op het aanrecht laten ontdooien, maar o wee als je witloof, sla, wortel en co aan het klaarmaken bent...

Gepost door: Lavender Faery | 22-11-05

De commentaren zijn gesloten.