24-11-05

Collega's...

Dat het hier vol rare mensen loopt had ik u waarschijnlijk al eens verteld.  Ik ben daar een goed voorbeeld van.  Maar ook andere bloggers lopen hier soms rond dus u kan zich aan iets verwachten hier.  Soms ben ik zelfs blij dat ik een bril nodig heb om scherp te zien.  Die bril zet ik namelijk nooit op als ik hier door het gebouw dwaal.  Veel te angstaanjagend.  Ik ben er van de eerste dag al van overtuigd dat er vroeger bij de selecties een wedstrijdje tussen de interviewers onderling was.   Diegene die de lelijkste of de meest eigenaardige vogel van het  jaar aannam, kreeg een prijs.  Gelooft u me niet?   Kom dan maar eens kijken.

 

Er huppelt hier bijvoorbeeld eentje rond met een tas koffie.  Op zich is dat niet zo speciaal maar ze huppelt wel constant rond met haar tas koffie.  Elke keer dat ik mij op de gang waag is ze daar.  En haar knieën plooien volgens mij niet want ze hupt echt.  Bij elke stap gaat die tas dus omhoog en omlaag en de koffie zelf vlamt er langs alle kanten uit.  Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom dat mens de godganse dag rondloopt.  Tegen dat die aan haar kantoortje is, heeft ze geen koffie meer.

 

De dikke en de dunne is nog zo een schoon koppel.  Hij met een fors uit de kluiten gewassen horecagezwel en een hemd dat elke keer weer scheef geknoopt is, zij een extreem anorexia geval waarbij het mij elke dag onduidelijker is hoe die dikke kop op dat altijd smaller wordend nekje blijft staan.

 

Maar dat zijn vriendelijke mensen.  Er loopt, of liever liep, hier nog een ander geval rond.  Een kleine grijze poedel op sloefkes.  Een vrouwtje dat net niet tot onder mijn oksels kwam, gekleed in de laatste nieuwe bomma-mode van het jaar des here 1953 en met een verschrikkelijke permanent.  En madam werkte op haar sloefkes.  Zo van die donkergroene brol met een goudkleurig randje en een schildachtig iets op.  Niet dat het mij iets kan schelen wat ze aan haar voeten heeft uiteraard.  Voor mijn part draagt ze sandalen, maar haar arrogantie was iets minder.

 

Er staat hier namelijk één koffieapparaat per afdeling.  ’s Morgens plant iedereen daar zijn thermos onder en ontstaat er uiteraard file.  Mevrouw ging ’s morgens dus de maatbeker halen om hem op haar kantoor te verstoppen zodat ze op haar gemak iedereen voor was.  Uiteraard leidt dat regelmatig tot interessante strubbelingen.  Interessant omdat ik toch geen koffie drink maar wel geniet van de gevoerde discussies.  En ook interessant om te zien dat de poedel de mentaliteit van een pitbull heeft want ze wint altijd.  Ofwel is de rest te soft.  Dat zou ook kunnen.

 

Al een geluk dat de aanwervingspolitiek lichtjes veranderd is.  De jeugdigere collega’s zijn  allemaal stukken toffer.  Afwachten of dat ook zo blijft.  Misschien is dat wel langzaamaan gegroeid bij die anderen…  Wie weet werk ik hier binnen x aantal jaar ook op mijn sloefkes met mijn hemd scheef geknoopt en een kapsel als zwarte piet.


11:18 Gepost door P | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

lol om nog maar van dat horecagezwel te zwijgen.

Gepost door: geronimo | 24-11-05

:o) Tjah, wie weet ... :o)))

Gepost door: Ikke | 24-11-05

idd er is een mentalitetiswijziging aan de gang, de andere afdelgnis bij osn zijn jaleors op mijn babes
en bij u zitten er oko wel knappe deernes de laatste tijd ;-)
we' m chance
enkel dat derde, daar is nog veel werk aan! :D
;-)

Gepost door: lord cms | 24-11-05

om nog te zeggen dat geronimo niet ik ben!!!! ik ben jeronimo
the one and only real stud!

Gepost door: lord cms | 24-11-05

:-)) Ik weet niet of je hem gelezen hebt, maar dit begint hier erg te lijken op De Man Die Werk Vond van Herman Brusselmans (voor mij nog altijd zijn beste boek).. sublieme beschrijving !

Gepost door: Aardvarksken | 24-11-05

*** soms zou ik een vlieg willen zijn eneen rondje doen om de mensen gade te slaan, toch een raar ras , hoor!

Gepost door: emmy | 24-11-05

File bij het koffieapparaat :-)
En het erge is dat ik het me nog zo kan voorstellen ook!
Mijn eigen ambtenarenbestaan leerde me dat er inderdaad enig risico op "ingroeien" bestaat. Niet dat ik daar zelf last van heb gehad natuurlijk.

Gepost door: An | 24-11-05

potverdekke Lees ik hier een subtiele verwijzing naar mijn persoon? (@Lordje...)

Gepost door: liza | 24-11-05

ministerie of mysterie? zolang ge maar 's avonds nie vertrekt en uwen stoel nog aan uw gat hangt kan't geen kwaad...
BTW, lol met horecagezwel...

Gepost door: Thumbles | 24-11-05

Als ik van niet beter wist zou ik zweren dat wij bij hetzelfde bestuur werken. Niet alleen op vlak van de bizarre collega's, maar ook 't feit dat de nieuwe generatie stukken leuker is (myself included off course...)

Gepost door: An | 25-11-05

ik heb ook eentje dus kom ik wa reclame maken, allen daarheen!!!
:oD

Gepost door: thumbles | 25-11-05

vastgegroeid in de traditie der bureau's:-) gelukkig hebben we onszelf niet gemaakt:-)

Gepost door: willy | 25-11-05

De commentaren zijn gesloten.