12-12-05

Coccus Cacti

Kijken naar “Hoezo!” kan de gezondheid ernstige schade toebrengen.   Normaal gezien kijk ik niet naar een programma met Bart Peeters.   Ik heb iets tegen Bart Peeters.  Ik weet niet waarom maar sinds ik die zijn smoel een dik jaar geleden elke avond wel ergens op tv tegenkwam, zelfs tijdens zijn zogezegde sabbatjaar, krijg ik de kriebels als ik die gast nog maar hoor.  En tegen kietelen kan ik niet dus ik kijk er niet meer naar.  Maar gisteren zat ik door omstandigheden met een bord snoep voor mijn neus naar het wetenschapsprogramma voor de modale mens te kijken.  Bartje vroeg aan Tiany(?) en nen typ van Thuis hoe ze een ei in een fles moesten krijgen.  Bartje vroeg hen ook hoe ze moesten beatboxen en wie het meeste evenwichtsproblemen zou hebben bij het beklimmen van een paal.

 

Allemaal heel nuttige vragen.  Ik heb al veel eieren verloren door ze in een fles te proppen.  En de volgende keer dat ik een paal beklim zal ik zorgen dat ik niet als eerste moet.  Maar ik kreeg geen jeuk van de Peeters.  En dat was al een aangename verrassing op zich.  Ik keek dus maar verder terwijl ik me bleef volproppen met snoep. 


En toen vroeg Bartje onder het verorberen van een aantal rode “jujupkes” aan zijn vriendjes: “Hoe worden die rode snoepjes nu zo mooi rood?”  Péke dacht bij zichzelf dat hem dat zoveel niet kon schelen en stak als bewijs een paar rode jujupkes in zijn bakkes.  En toen kwamen de antwoordmogelijkheden en hield het kauwen op.

Die kleurstof noemt E120 en wordt gemaakt van “Coccus Cacti”.  Ze maken die kleurstof van de eitjes en het bloed van zwangere schildluisvrouwtjes!!!  Ik was medeplichtig aan de dood van een onbekend aantal zwangere vrouwen.  “Ik ben een schurk!!!” wilde ik uitschreeuwen, maar deed dat bij nader inzien toch maar niet.  Die zwangere schildluisvrouwtjes hadden dat waarschijnlijk zelf gezocht.  Tegen de benen van hun baasjes gezeken ofzo.  En ik ben tenslotte ook geen vegetariër of veganist of gaia-aanhanger.  Ik hou van beestjes maar ik voel weinig affectie voor schildluizen.  Allemaal excuses maar het blijft een feit… het is een vrij degoutante manier om rode jujupkes te maken.  En dat gedacht hebbende stak ik er nog een aantal in mijn smoel en zapte wat verder.


09:08 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ik vond vooral die kangaroe aka kiwi die pijlen uit de lucht ving wreed sterk!!!

Gepost door: lord cms | 12-12-05

. Ge weet wat ze op aardbeien en aardappelen doen om ze te laten groeien?
Ge weet welke weg een ei moet afleggen?

Smakelijk.

Gepost door: Coltrui | 12-12-05

En ondertussen... ... toch maar mooi Bart Peeters en Hoezo! in je blog smokkelen en zo de goegelende (?) medemens lokken ;-)
Bedankt voor de schone afbeelding ook. Mooi. Heel mooi.
Grtz,

Gepost door: An | 12-12-05

@CMS: dat stuk heb ik niet gezien.
@Coltrui: jaja, en ik weet ook welke grondsoorten mijn koteletten verkiezen.
@An: binnensmokkelen? Neeje, niet bij stilgestaan :-D

Gepost door: Péke | 12-12-05

smakelijk ne mens moet van iets sterven he ;-)

Gepost door: fILLE | 12-12-05

inspiratie kblijf toch bewondering hebben hoe dat je met al uw frustraties van schildluiswanklierrojekleurkes tot imambaardendragersnurkers toch de humor er van inziet en het nog neerpent ook :o)

Gepost door: koninkske | 13-12-05

djeezes... Bedankt péke, misschien val ik eindelijk af na dit blogje... want ik vond de rode snoepkes altijd het lekkerste ...bweikes. Ik ben ook geen vegetarïër maar nu een deel van een luis zitten op te smikkelen is niet echt mijn ding.
Thanks again ;-)

Gepost door: zuchtje | 13-12-05

Eerlijk gezegd ben ik toch een beetje gedegouteerd.
Die rode snoepkes is dat wat ik altijd eht eerst opeet (als ik dan al eens snoepjes eet)

bijd eze: ik ga geheelonthouder worden.

Gepost door: Little Witch | 13-12-05

De commentaren zijn gesloten.