15-12-05

Jippie

De donkere tijden komen er weer aan.  Duistere tijden waarin dikke rode mannen overal opduiken en hun ijzingwekkende “HOHOHO” te pas en te onpas in het rond strooien.   De kerstmarkten schieten overal als paddestoelen uit de grond en vullen de lucht met de geur van warme wijn, gepofte kastanjes en lallende bezoekers.   Tijden waarin je langs alle kanten om je oren wordt geslagen met tophits als “Winterwonderland”, “Jingle Bells”, “White Christmas” en “Rudolf, the red nosed reindeer”…

Tijden waarin mensen op automatische piloot de winkels afschuimen om kerstinkopen te doen en daardoor zo gefrustreerd raken dat ze soms een kerstman in elkaar slagen.  En gelijk hebben ze.  Sta je daar drie uur aan te schuiven aan een kassa en dan vindt zo een opgeblazen tomaat op pootjes er niets beter op dan in je oor te staan schreeuwen.  Je zou voor minder door het lint gaan.

 

En morgen is het weer de moeder van alle horrordagen.  Ze hebben er hier namelijk niets beters op gevonden dan een teamuitstapje te maken.  En niet zomaar een teamuitstap.  Nee meneer en mevrouw, ze gaan naar een kerstmarkt.  Naar de kerstmarkt van Aken nog wel.  Het lijkt erop dat ik gedoemd ben om elk jaar op de één of de andere manier wel terecht te komen op de een of  andere kerstmarkt in Duitsland.  

En eigenlijk heb ik een lichte hekel aan kerstmarkten.    Maar elk jaar opnieuw komt dat besef te laat.  Ik denk dan iets in de zin van “Mja, dat zou wel eens leuk kunnen worden.”  Als mijn eurocent dan eindelijk de bodem van mijn schier oneindig holle ruimte bereikt is het meestal al te laat om nog af te zeggen.  Dan dringt de harde realiteit weer tot mij door.  Morgen loop ik tussen een hoop rondkrioelende duitsers op een fake bedoening achter frisse lucht te happen.  En zoiets komt mijn humeur niet ten goede.  Ik waarschuw bij deze alle kerstmannen dat ik hun baard in brand zal steken als ze in mijn oor durven schreeuwen.

 

Volgens mij heb ik ooit een trauma opgedaan van de kerstman. 

Jongetje van 19 gruwelijk misbruikt door Santa Claus.

Kerstman verklaart: “Hij vroeg een lekstok.”

 

Dames en heren bloggers en aanverwanten… bid voor  mij…


15:56 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

geef toe jij vtzak dat je het graag zou hebben! ;-)
enne die kerstmarkt als het met de juiste mensen si zal dat heel goe dmeevallen! koop je me geen kadootjes ik als je meest coole collega?
allez have fun and think of the man working on the chain gang!

Gepost door: lord cms | 15-12-05

*** Ik zou ziek zijn, morgen...

Gepost door: Venus | 15-12-05

hmm zalig sfeertje die kerstdagen he. lol.

Gepost door: leen | 15-12-05

... we zullen aan u denken :p
Als der dus morgen brandende kerstmannen gezien worden weten we al meteen waar zoeken ...

Gepost door: Unagi | 15-12-05

ik bid voor u, arme zondaar.

Ik heb de kerstmarkt, en het schaatsen, ook overleefd. Alleen tot de conclusie gekomen dat ik lijd aan een lichte vorm van hoogtevrees in het reuzenrad :-)

Gepost door: fILLE | 15-12-05

De commentaren zijn gesloten.