19-12-05

Quizzen

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik beter in Aken ga solliciteren.  Het is namelijk opmerkelijk om te zien dat ik van huize Péke uit, sneller in Aken ben dan in onze geliefde hoofdstad.  Weliswaar met de auto maar wat dan nog.  Vanuit België en Nederland gaat er ’s morgens niet zo een megafile naar Aken staan, veronderstel ik.  Mijn gebrek aan kennis van de Duitse sociale wetgeving is dan weer een nadeel maar mijn Duits is wel de moeite. “Für mich drei wurste und nog eine dabei.”  Geen Duitser die daarover gaat struikelen.

 

Enfin, terug naar de orde van de morgen… de krant lezen. Eind dit jaar – volgende week dus ergens – gaan we nog eens aan een quiz meedoen dus moet de actualiteit er een beetje inzitten natuurlijk.  De Iraanse president, Ahmadinejad, krijg ik niet goed onthouden.  Ik verwar die man altijd met Arveladze die bij Ajax ofzo speelde.  Zouden ze zo iets vragen?

Dat Virginie Claes miss België 2006 is weet ik ook ondertussen.  En haar uitspraak in de krant ook.  “De nieuwe auto is meer dan welkom  want mijn autoradio is al een tijdje stuk.”  Wel, dat vind ik er nu ook van.  Mijn vuilbakje is al een tijdje vol, ik ga mij een nieuwe auto moeten kopen.  De keukenvloer is vuil… geen probleem, verhuis gewoon naar waar er gekuist is.

 

Rondsnuffelen is dus de boodschap.  Wie werd de persoon van het jaar?  Wie werd tweede in de miss schoon lijf verkiezing?  Welke eilanden werden het zwaarst getroffen toen de Tsunami over Azië sjeesde?  Hoeveel zuignappen heeft een varken?  Wie schreef de Da  Vinci code? Welke jeugdbeweging heeft last van waterverslaafden?  Wie is Tookie?  Waarom schijnt de maan ’s nachts en de zon overdag?   Hoe heet het laatste boek van Harige Protter?  Als ik drie schoonmoeders kook op 180 graden, hoeveel knikkers zitten er dan in de wasmachine? … 

 

Alles moeten we weten.  We zijn namelijk niet zo een quizploeg, voorbereiden is noodzakelijk.  Ordnung muss sein.  Het is een algemene quiz dus we hopen niet helemaal achteraan te eindigen.  De vorige quiz was goed, 7e van de 34.  De filmquiz daarvoor iets minder.  Tussen een hoop bleke cinefielen waarvan elke pigmentcel andere oorden opgezocht heeft, lijk ik zelfs op een neger.   Deze keer hopen we ergens in de middenmoot te eindigen, liefst voor een collega blogster.  We hebben iemand die veel weet over film en muziek, iemand die iets weet over media, iemand die iets weet over actualiteit en dan hebben we mezelf nog.  Iemand die van niks alles weet.  Ik denk dat dat een zware vernedering gaat worden daar in Limburg… 10:30 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hm Van ons winnen zal zo geen probleem zijn. Ik heb al drie avonden gestudeerd op de naam van de president van Iran en ik kom nog altijd niet verder dan Ahamadijad. Wat dus niet juist is. Het is dus, zoals gij blijkbaar just in uwe kop hebt zitten, Amadinejad. Amadinejad. Amadinejad. Amadinejad. En dan ik het nu niet meer vergeet begat.

Gepost door: liza | 19-12-05

Ha Quizzen... Leuk. Leuk. Leuk. In een schimmig verleden toen ik nog wel eens onder de mensen kwam vluchtte ik met enige regelmaat van de mensen weer weg om te gaan Quizzen... jaja, apart circuit van levensvormen zo soms.
Bon, naar mijn bescheiden mening missen jullie nog een sportkenner... geloof het of niet maar ook dat is algemene kennis!
Ai. Besef: ik mis het Quizzen wel (al heb ik eigenlijk geen idee hoe je dat juist schrijft)
Grtz,

Gepost door: An | 19-12-05

Wat ik probeer te onthouden van sport tot 29/12 Tom Boonen is sportman van het jaar (omdat hij Ronde van Vlaanderen, Wereldkampioenschap, twee ritten in de Ronde van Frankrijk en Parijs-Roubaix gewonnen heeft) en Kim Clijsters is sportvrouw van het jaar. Dat is zowat alles wat ik weet. Ik ga eens moeten opzoeken welke voetbalploeg op nummer 1 staat in de eerste klasse op dit moment...

Gepost door: liza | 19-12-05

Je gaat dat goed doen... ... zeker als je uitspraken van Virginie Claes vrijwillig onthoudt. :)

Gepost door: Anneke | 19-12-05

don't panic fILLE zal de boel daar wel rechthouden, ahum :-) Dat ze maar naar de hoofdrolspeelster uit whale rider vragen of de regisseur van la meglio gioventu, of eventueel naar wat die titel juist verwijst :-)

Gepost door: fILLE | 19-12-05

ribben tjah nog hopelijk wordt je daar niet geribt

Gepost door: lord cms | 19-12-05

De commentaren zijn gesloten.