23-01-06

Jeugdnostalgie

Ik vind dat het lang geduurd heeft.  Naar mijn normen toch.  Drie maanden of meer heb ik staan draaien en keren.  Verder lopen en weer terug.  Nog eens twijfelen, een mooi putje in de grond draaien met de punt van mijn schoen, nog wat twijfelen.  En daarna toch weer verder gaan.  Maanden aan een stuk.  En vandaag ging het niet meer.  Vandaag ben ik bezweken aan de nostalgie. 

 

Jaren geleden, toen Péke nog een veel kleinere versie van zichzelf was en nog heel braaf en onschuldig, waren er een aantal schitterende series op tv.  Series die klein Péke heel graag wilde zien maar waar hij niet altijd in slaagde.  Eén serie zag hij wel geregeld.  Op café nog wel.  Wanneer de oudjes, die toen ook niet zo heel oud waren, lekker zaten te pintelieren kroop Péke met de cafékroost in een oude versleten lederen salon met een zakje zoute chips in de living van de cafébaas om een uurtje weg te zijn van de wereld en helemaal meegesleurd te worden in de actie en de kitsch.  De kwaliteit was helemaal niet zo schitterend, het verhaal een beetje simplistisch maar in mijn kinderlijke onschuld was dat gewoonweg fantastisch.

 

En deze avond gaat die tijd weer helemaal herleven.  Vanaf vandaag ben ik immers de trotse eigenaar van een seizoensbox van The A-team.  Hannibal, Face, B.A. Baracus en “Howlin’ Mad” Murdock staan straks te blinken op mijn rekske.  Zo veel goeie herinneringen aan die gasten die met een tandenstoker en een doosje pilchards een gepantserde vrachtwagen met vierwielaandrijving en rakettenwerper konden ineenknutselen op een half uurtje.  En dan dat schitterende muziekje erbij…. Tatatataaaaaa, tata-taaaa, tatatatatatataaaaa… Jeugdherinneringen kunnen toch zalig zijn.  I love it when a plan comes together…!!!!

14:45 Gepost door P | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Allez! Dan moet je -net als ik- toch ook fan geweest zijn van McGyver? Of net niet ;)

Gepost door: An | 23-01-06

I pity the fool... Who thinks Mc Gyver is like the A-team. ;-).

Gepost door: Moe | 23-01-06

jaja Mc Gyver (nu ne sterregatter), Airwolf, Het liegebeest, karolientje en haar bootje, beginfase Samson en Gert (beiden nog veel jonger), snorkels, The Freggles... waar is de tijd naartoe :o))

Gepost door: gene euromillionair | 23-01-06

. Und der vierte der heisst: Gesicht :-)

Gepost door: fILLE | 23-01-06

the a-team Face was mijn favoriet en de camionette, daar zou ik geld voor geven!

Gepost door: liese | 23-01-06

@An Toch niet, McGyver was een softie met veel te veel mensenliefde :-)
@Moe: kom ze maar eens lenen he man :-)

Gepost door: Péke | 24-01-06

Mijn jeugdherinneringen... ... zijn op televisioneel vlak een pak slechter: Samson & Gert, Step By Step, iets met Leonardo DiCaprio in. Al een geluk dat ik nog de Smurfen en de Snorkels had! ;)

Gepost door: Anneke | 24-01-06

Haaahaa jajaja Ik heb The A team zelfs als ringtone gedownload onlangs op mijn werkgsm.. en toegekend aan een paar collega's. Als die me bellen is het A team in aantocht !

Gepost door: Aardvarksken | 25-01-06

Jeugddroom ... die een stukske waarheid werd *bloos* zot was ik in die tijd van die mannen. Ik was der zo enthousiast van dak ineens (ja tis ongelooflijk) een lumineus idee kreeg : " da willekik ook kunnen!" Ge weet wel : van een sjiek en een fleske bier ne supergesofistikeerden bom maken. En zie : ik werk nu als technisch ontwerper. Maar die Aids-team hebben dermee wel een groot stuk van hun glitter kwijtgeraakt. *nostalgische zucht* Nu heb ik zoiets van : hoe heb ik daarnaar kunnen naar kijken. Geeft mij dan toch maar Stargate. Maar dan moet ik alweer zeggen : de eerste series :) met idd mr McGyver in de hoofdrol. Valla kben hier weeral es bijgelezen. 8=)

Gepost door: koninkske | 25-01-06

nagespeeld ! met de buurjongens, bijna elke aflevering...
lang geleden eigenlijk als ik nu terugdenk, en houden ze stand de afleveringen als je nu terugkijkt?

Gepost door: an | 25-01-06

*** Vergeet de zoute chips niet hé Peke!!! :)

Gepost door: FlyingDaniel | 27-01-06

De commentaren zijn gesloten.