26-01-06

De mannen van de vakbond

Die mannen van de vakbond blijven echt hun best doen om mij te irriteren he.  Niet te schatten.  Als er afgevaardigden meelezen is het nu misschien de moment om te stoppen.  Alhoewel, een vraagje misschien nog.  Moet je misschien én dom én onbeleefd zijn om vakbondsafgevaardigde te worden? 

 

Ik werk nu al een aantal jaren  in een functie waarin direct contact met de vakbond onvermijdelijk is.  En ik ben in al die tijd nog geen enkele competente mens tegen gekomen.  Die blazen maar wat in het rond, doen moeilijk en werken op mijn zenuwen maar juist omdat ik in deze functie zit kan ik het mij niet permitteren om daarop te reageren.  Maar hier is dat anders.  Hier ben ik veel anoniemer dan op mijn vorige werk. 

 

Hier kan ik beleefd een brochure van “de rooi” weigeren als die onder mijn neus geduwd wordt.  Een brochure mét pen nog wel.  En toch weigeren.  Da’s karakter hebben.  Maar meneer de volksvertegenwoordiger was daar niet mee gediend.

 

“Waddist, kunde gij niet lezen ofwa?!?!?!?”

 

En dan mag ik niet reageren he. Dan moet ik beleefd blijven want zo ben ik opgevoed.  Dat heeft mijn mama mij altijd geleerd. 

En bovendien moet ik mijn neutraliteit ook bewaren…  Want naar mijn mama heb ik niet altijd even goed geluisterd en ik vind dat onbeleefdheid mag beantwoord worden met onbeleefdheid.

 

Tsss, en ik was nog wel zo goed gezind.  Eerst een beetje koffie en dan komt dat wel terug.  Prettige (werk)dag allemaal!!!

09:29 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

pff Ik heb hem toch maar schoon beleefd gezegd dat ik hem onbeleefd vond. Rood of niet, dat kan me allemaal niet schelen. Onbeleefd is onbeleefd.

Gepost door: liza | 26-01-06

ik heb altijd stylo's te kerot en het kan me neit schelen van wie ze zijn
dan fodlerke heb ik gepakt zonder het te lezen het igt in mij postvak in: en dat betekent: verticaal geklasseerd, daar liggen allemaal dingen die ik moet doen maar niet ga doen lol

Gepost door: lord cms | 26-01-06

als ze begonnen met die gastjes ook eens te laten werken zou er veel miserie binnen de vakbonden opgelostgeraken

Gepost door: willly | 26-01-06

is dat bij jullie ook zo dat precies de meest incompetente euh.. pipo's juist vakbondsdelegé zijn? Die laten zich verkiezen omdat ze dan ni meer ontslagen kunnen worden.. (en omdat er al helemaal niemand anders geïnteresseerd is om delegé te zijn..)

Gepost door: aardvarksken | 26-01-06

ik zou dat toch aangenomen hebben, een gratis pen! :-)

en op onbeleefdheid staat geen kleur he.

Gepost door: fILLE | 27-01-06

nog 8 uurkes... en tis weekend, vergeet dan efkes de vakbond en geniet ervan;-)

Gepost door: zuchtje | 27-01-06

wel ja... ... dat gebeurt dus allemaal in de grotemensenwereld he... en ik mis dat dus, maar ik lees hier en elders wel voldoende om te weten dat één en ander nooit verandert ;-))

Gepost door: an | 27-01-06

tijd Ik geloof dat Peke heel veel tijd om handen heeft op het werk, voldoende tijd om op zoek te gaan naar een forum om zijn ongenoegen te uiten.
Ten tweede die mensen die in een delege zitten, zitten tussen 3 vuren : hun collega's van het werk; hun bazen en hun vakbond. Tussen die drie partijen moet men te zien onderhandelen.
Sommige formateurs lukt het niet te onderhandelen tussen twee gelijke strekingen. Hoe moet een leek, onderhandelend, volhouden tussen 3 partijen?
U moet eerlijk zijn bazen haten de vakbond omdat het geld kost om het werkvolk in goede en gezonde werkomgeving te laten werken. Het bedrag is zo klein, dat de werkgevers moeten inversteren, dat het verwaasloosbaar is. U weet ook dat in de bedrijfsector elke cent telt.
Ter info een bedrijfsleider verdiend tot 10.000 € netto per maand een werkmens een goede 1.000 €.
In sommige bedrijven ligt die grens nog verder uit elkaar.

Gepost door: een werkmens | 02-12-07

De commentaren zijn gesloten.