16-02-06

Berlin

Ik ga mij hier snel moeten verantwoorden denk ik.  Ik voel aan mijn water dat de fILLE mij binnenkort straalbelachelijk gaat maken en ik weiger om daarvoor anderen in te huren.  Ik ben oud en groot genoeg om mijzelf straalbelachelijk te maken.  Ik ben daar in de loop der jaren zelfs heel bedreven in geworden al zeg ik het zelf.  Straalbelachelijk is my middle name.

 

Waar het dus over gaat.  Vorig weekend was een Berlijnweekendje.  Néke (om voor de hand liggende redenen), de fILLE (omdat dat nen toffe is), Lord CMS (uit noodzaak en bij gebrek aan rijervaring van beide vorigen) en ikzelf sjeesden voor een weekend naar Berlijn, een sombere stad met toch wel een groot verleden.  Nu valt daar veel over te vertellen over ons uitstapje naar Berlijn.  Veel interessante dingen en veel belachelijke zaken.  Maar ik weet wat er gaat komen bij der fILLE.  En daarom moet ik ingrijpen.  Om een klein beetje duidelijkheid te verschaffen.  Ik spreek geen Duits.  Dat is te zeggen, ik spreek nog altijd massa’s meer Duits dan der Lord die in één weekend exact 3.051.368 keer “ficken”  en 2.155.879 keer “von hinten” heeft gezegd, maar veel minder dan der fILLE of hübsches Néke.  Dus is het ook niet verwonderlijk dat ik begin te panikeren als de mannen van de metrobrigade ineens met argwaan mijn kaartje bekijken en de rest doet alsof ze het in Keulen horen donderen.  Keulen ligt ver van Berlijn dus u kan zich voorstellen hoe ik mij voelde toen de eigenaardig uitziende conducteur vroeg “wann ich die Kleingruppekarte gekauft hatte”

Daar kon ik nog op antwoorden met een stotterend “Heute Morgen in Bahnhof Heidelberg.”

De toevoeging mein fuhrer werd net op tijd ingeslikt.  Die Duitsers kunnen daar niet mee lachen.  Vrije meningsuiting meine arsch.

“Und wer fährt mit dieser Karte? Steck mal die Hände hoch bitte.”

Drie andere handjes gingen langzaam omhoog und der herr controleur begon te tellen.  80 euro boete zei tem.

“Du sollst die Karte entwerten ja…das ist doch klar. Es steht auf dem Fahrschein.”

Met twee grote koeienogen bekeek ik mijn kaartje.  Ik had ze verdorie geschützt vor direkter Sonneneinstrahlung, Feuchtigkeut, Wärme sowie vor Lösungsmitteln, Fetten o.a. schädigenden Stoffen aber nie hat gesehen das die Karte zum erstes Entwertet sollte.

 

En toen sprak ik de gevleugelde woorden die mij het hele weekend en zoveel langer zullen achtervolgen.  Ik vroeg de niet geheel onvriendelijke Berliner Bol heel serieus en in lichte paniek half Duits en half dialectisch…”Woda”  Het strafste van al is dat onze Duitstalige tolk Herr fILLE juist naast mij zat maar zijn groot bakkes geen seconde heeft opengetrokken.   Iets wat ik hem nog altijd sehr kwalijk neem verdammt. 

 

Fick deine mutti fILLE!

                                                     Péke, ein Bär und der Fille (by Néke)

 

09:50 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Woda Is dat geen Star Wars personage? :-D

lol

Ge weet dat toch dat ge zo'n kaartjes altijd in een machineke moet steken. Da's hier in België toch ook zo! Ge zijt wel erg wereldvreemd vandaag, hoewel ge zelf beweert van niet. Ne stads-dj? Waddisda?

Gepost door: liza | 16-02-06

@Liza Neeje, da's Yoda
En nee, wij wisten dat niet. Wij hadden de dag ervoor ook al rondgebaggerd met een kaartje dat een buschauffeur had afgedrukt. En daar stond natuurlijk wel een datum en een uur op. Weet ik veel dat dat niet op die andere kaartjes stond. Ik rij nooit met de U-bahn verdammt.

Gepost door: Péke | 16-02-06

Ganz genau jaja ik ging het ding ook niet ontwaard hebben... heb ook een aanleg om van die zulke dingen niet door te hebben. Maar ik ben er mee leren leven om zo nu en dan eens af te gaan :)

Gepost door: An | 16-02-06

ganz gefickt mij zo beschuldigen. ik voel me enigszins beledigd, du scheissehund :-)

Gepost door: fILLE | 16-02-06

Ge ziet daar daar de ferme begeleiding van een Liese tekort was hé...tsssss -schud hoofd-

Gepost door: liese | 16-02-06

De commentaren zijn gesloten.