03-03-06

De jeugdbeweging

Ik ga solliciteren bij de staatsveiligheid.  Dat lijkt me een leuke beweging.  Beetje zoals de scouts zo.  Tenminste, dat denk ik.  Ik ben nooit bij de scouts geweest.  De scouts en andere jeugdbewegingen waren dingen die voorbehouden waren aan de populaire jongens uit school.    De populaire meisjes heb ik nooit gekend.  Ik zat namelijk gescheiden van alles wat iets of wat borsten had.  Behalve van Raf dan.

 

Neen,  jeugdbewegingen hebben mij nooit kunnen bekoren.  Ik was in mijn jonge dagen niet bijster sociaal.  Ik was zelfs enorm verlegen.  Iets waar ik nu bijna van verlost ben tot grote ergernis van mijn vriendin.  Vroeger probeerde ik in een zo groot mogelijke boog rond groepjes jongeren te lopen, zeker als er meisjes bij waren.  Maar zij vonden dat niet erg en wij hadden wederzijds respect voor elkaar.  Omgekeerd was dat dus ook het geval.  Als ik ergens stond zag je ook geen populaire jongens en al helemaal geen meisjes.  Behalve mijn vrienden dan, maar die waren evenmin populair, noch vrouwelijk.  Behalve Raf dan misschien. 

Ja, ik had een licht traumatische jeugd.  Het feit dat ik er vrij belachelijk uitzag met een kapsel dat eruit zag alsof de wetten van de zwaartekracht er geen vat op hadden zal daar ook wel iets mee te maken gehad hebben.  Mijn kledij, veel te ruim, was waarschijnlijk eveneens een aanvullende factor.  Stel u voor, ik heb eergisteren nog een restant uit die periode aangetrokken.  Een dikke warme pullover waar ik met gemak een turkse terroriste in kon verbergen.  En ik ben misschien twintig kilo aangekomen tegenover toen.  Langs de andere kant zijn die restanten wel handig, want de kleren die ik koop sinds de Néke-periode beginnen allemaal te klein te worden.  Waarschijnlijk te heet gewassen en gekrompen.  Ik kan geen andere verklaring vinden.

 

Maar ik ging het hebben over de staatsveiligheid.  Volgens mij is dat een leuke beweging.  Vooral de speciale regels bij “tikkertje met verlos” en “verstoppertje” vind ik geweldig.  Tweeëndertig man die de kuisvrouw bewaken.  Dat is toch kicken als je dan vrijgetikt kan worden.  Toen wij tikkertje met verlos speelden was er maar één bewaker.  Dat was meestal Raf en die zijn sprintjes waren beperkt tot vijftig centimeter.  Nochtans heb ik mij nooit met hem kunnen meten.  Eens in de kooi werd ik namelijk niet vrijgetikt.   Jaja, dat wederzijds respect was soms een vloek.

 

In ieder geval, die staatsveiligheid heeft een leuke job.  Ze stonden op de eerste rij om de walen te verbieden om een vlaamse zangeres mee naar het songfestival te sturen.  Ze was vroeger lid geweest van een concurrerende jeugdbeweging en de rivaliteit tussen jeugdbewegingen is natuurlijk groot.  Ook die arme Luc Alloo die prins Filip en zijn Mathilde wilde feliciteren met hun huwelijk werd vakkundig aan de kant gewerkt.  Luc had waarschijnlijk de spelregels van hun clubke met de voeten getreden en moest daarvoor monddood worden gemaakt.  Jaja, de mannen van de staatsveiligheid staan op hun strepen.  Maar een Turkse bewaken met 32 man, dat kunnen ze niet.  Het Vlaams Belang zal gelukkig zijn.  Dat is één allochtoon minder die ons werk afpakt en tegelijkertijd profiteert van onze sociale zekerheid.  Vive la republique!

 

Als ik morgen verdwenen ben, ik zit in een huis in Charleroi waar ik bewaakt wordt door 32 agenten van de staatsveiligheid.  Kom eens zwaaien als je wilt.

15:00 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

;-) zo'n job dat kunde gij niet aan jong! gij stresskonijn :D

Gepost door: lord cms | 03-03-06

* Ik denk dat De Kolderbrigade het zelfs nog beter zou aangepakt hebben, moesten de Leo en de kommisseir nog leven... Ik weet ineens weer waarom Magritte nen Belg was.

Gepost door: Aardvarksken | 03-03-06

Knap stukje... Je hebt dat echt super goe verwoord!!!!!!!!!!!!

Nog een leuke avond!

Gepost door: visje | 03-03-06

voor verdwijning kan ik misschien wel zorgen. ik heb daarjuist in de gazet gelezen dat ik nen terrorist ken, helaas is hij opgepakt :-)

Gepost door: fILLE | 04-03-06

*** kzal ne keer wuiven dan, maar tga via de blogs moeten gaan, als ze die al niet controleren :)

Gepost door: sfie | 04-03-06

raf raf was de pa van Fonzke zeker?

Gepost door: liese | 04-03-06

we komen gegarandeert zwaaien peke:-) en wees niet ongerust, U laten ze waarschijnk lopen voor een pint of 6 :-)lol

Gepost door: willly | 05-03-06

Zeer mooi geschreven! :)

Gepost door: Anneke | 06-03-06

De commentaren zijn gesloten.